Direktlänk till inlägg 15 augusti 2019

HÖSTKÄNSLA

Av Anita - 15 augusti 2019 07:24

 

Helgen började med att Kinabror och jag åkte på auktion bara för skoj skull. Fint väder och mycket folk var det där och massor av grejor.

Jag såg ett par gamla fina rottingstolar som jag väldigt gärna ville ha. Jag har alltid velat ha sådana men dom har varit för dyra och även om det var bra pris på dom så hade jag bara pengar som räckte till en korv med bröd. Som vanligt var jag tvungen att tänka "det jag kan leva utan kan jag inte köpa".

 

Söndag var det en grå och trist dag men så ringde PappersBeda och frågade om jag ville följa med till Döda Fallet och äta lunch och jag blev glad. Det är väldigt sällan någon ringer och vill ha mig med på något, så när det händer far jag direkt.

Trots vädret var det rätt mycket folk där och lunchen var god och sällskapet trevligt.

 

Så en ny vecka och arbetsväder. Jag klippte gräs och Knabror tog ner träd. Så plockade jag vinbär och på kvällen grillade Kinabror. Det var ett tag sedan nu.


AMV och Gubben kom och vi satt hos Kinabror och såg på en film.

 

Så slog vädret om och det började blåsa. Vaknade på natten och gick ut för att se stjärnfallen men det var mulet och kallt och ruggigt så jag gick in och drack varm choklad.


Som jag sagt tidigare så har jag alldeles för myket röda krusbär. Satt in en blänkare på facebook och genast kom ett par och plockade. Vi värmde oss med lite kaffe och Kinabror kom och Gamle A kom så vi blev sittande inne i värmen ett tag och pratade. Jag klippte gräs så nu hoppas jag att det inte behöver göras på länge än.


Så satt jag inne och kurade resten av dagen framför tvn. Såg tre avsnitt av "Dansbanen i Tefteå" och det tänkde så många minnen sedan Datafia och jag var där och dansade. Det var ett väldigt mysigt ställe.

 

Det är så vemodigt att danserna är slut och sommaren är slut och det blev bara tre danser för mig i somras och nu är sommaren redan slut känns det som. Skulle tro att det är färdigbadat också. Nu med kalla nätter och blåst så blir snart vattnet kallt.


Dagens ord: Ju mörkare det är ju tydligare syns stjärnorna om det inte är mulet förstås.

 
 
Lena i Wales

Lena i Wales

15 augusti 2019 10:08

Känns så annorlunda, tanken på att det är höst. Här är det högsommar med semestertider i augusti och skolorna har sommarlov.
Trevligt med riktig auktion, inte samlade saker i ett stort rum.
Vilken bra idé att låta folk komma och plocka de bär du inte kan använda. Generöst! Fantastiskt!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Anki

Anki

15 augusti 2019 13:40

Trevligt med auktion och fortfarande fina blommor hos dig!
Döda fallet ... en trevlig plats där vi övernattat en gång - sommaren som vi tänkt besöka dig, men som ödet ville annorlunda.

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

15 augusti 2019 14:20

Jag känner också att hösten gör sig påmind. Inte mycket men de små förändringarna märks. För min del är det inte samma vemod som för dig eftersom jag gillar hösten och alla färger. Men jag hoppas att du får några varma, sköna dagar till innan sommaren är helt slut. Kul med auktion och det är alltid trevligt att komma till Döda fallet :)

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards