Direktlänk till inlägg 20 augusti 2019

IBLAND ÄR MAN EN RIKTIG LATGRIS

Av Anita - Tisdag 20 aug 08:41

 

Nu har det gått några dagar och jag har inte ens fått mig till att skriva ens ett litet blogginlägg.


Fredag åkte Kinabror, DansBritt och jag till Ålggårdsberget  och åt lunch och sedan var det den vanliga rutinen med att handla mat och åka hem. Vädret är lite växlande den här veckan. Ena natten 2 grader bara och nästa natt 12. Det märks att det börjar lida mot höst även om den är varmt en del dagar.


Lördagen kom DansAnn med familj och hund hit för att plocka svartvinbär.

Den lilla hundfröken som dom har är om möjligt ännu livligare än Jack och dom sprang och badade och sprang igen.

 

Det var en del bär kvar i alla fall så det blev en del i hinkarna.

 

På kvällen blev KinaBror och jag bjuden hem till dom på middag. Det ni var ingen vanlig vardagsmat. Trerätters med fin dukning minsann.

 

Festmiddag med förrätt med god röra

 

Sej som DansAnns man fiskat i Norge och en massa gott till och krispiga pommes. Så inbakad camenber med hjortronsylt till efterrätt. Oj oj det var länge sedan jag åt så gott och så mycket. Det var länge sedan vi satt och pratade 

i lugn och ro. Det var minsann en riktigt trevlig lördagskväll. Det är så roligt att bli bortbjuden till någon ibland.


Söndagen minns jag inte ens vad jag gjorde. Förmodligen inte så mycket. 

 

Jo jag satt en stund under eken och jag älskar min ek. Nu har det till och med blivit ekollon på den även om dom är små.

 

Jo, AMV och Gubben kom en sväng och vi satt och fikade bakom väggen i deras sommarstuga för där var det lä.

Dom ska snart åka utomlands igen.


Så var det bokcirkel och jag cyklade ner till byn. Jag tycker om att cykla och det är lagom långt, bara så där 3 km så man sliter inte ut sig på den turen. Nu får man väl passa på innan det blir mörkt på kvällarna.


Plockat lite blåbär. Inga hallon eller hjortron blir det i år men det spelar ingen roll. Blommorna har blommat ut och det finns inte många kvar. Bara fuxian är full med knoppar. Rönnen börjar bli röd och har massor med bär.


Så igår fick jag äntligen tid hos tandläkaren nästa torsdag.


Jag hade många planer för igår. Började med att åka och lösa ut ett paket. Det var reflexspray till vägpinnarna.


Sedan skulle jag betala räkningar, göra pickles av alla skördade grönsaker och fixa med vägföreningsgrejor men det blev rakt ingenting.

Först kom Mustachen och vi satt rätt länge och surrade.

Kinabror skulle ner på Hammarstrand och så var det paltbröd och fläsk på hotellet och det kunde vi inte motstå.

Kom hem och skulle vila en stund men somnade framför tvn och sedan latade jag mig resten av dagen.


Så är det väl att vara pensionär. Man blir så jäkla lat och tänker att man ska göra allting imorgon. Jag har alltid en massa planer men det är sällan jag utför det jag ska.

 


Dagens ord: Att skjuta upp allt jobbigt till en annan gång kan vara bra för ibland så försvinner problemet av sig själv.


 
ANNONS
 
Ann

Ann

Tisdag 20 aug 09:26

Hej Anita! Stort varmt och glatt tack för senast! För att vi fick komma och plocka svartvinbär, nu har vi en fin laddning svartvinbärssaft till oss, och att bjuda barnbarna på framöver vintern! Så trevlig och skön lördagkväll vi fick och i lugn och ro sitta och äta och surra och bara må gott! Betty som är kär i Jack, längtar efter sin hundkompis ska Du veta! Vi må ses snart igen! Ulf hälsar så gott och du får krama Göte och Jack från oss! // Dansann

http://dansann.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

Tisdag 20 aug 10:41

Det är väl inte att undra på att du inte hinner skriva några blogginlägg, du har ju så mycket på gång hela tiden. Annat är det här där livet går i sakta mak.
Fortsätt att njuta av din härliga tillvara där vid Fisksjön!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
tant Hannele

tant Hannele

Tisdag 20 aug 12:35

jag är lat... men inte gris :)

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Tisdag 20 aug 18:43

Wow, två fyrklöver på samma gång. Nu får vi hoppas att de verkligen ger dig massor med tur :D
Jag tycker inte att du är lat, så som du far omkring. Men ta de stunder du kan och njut av att bestämma över din egen tid. Vi har fortfarande fina dagar framför oss med förhoppningsvis både värme och kanske en och annan solglimt.

http://ibod11.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

Onsdag 21 aug 10:10

Ser inget av en latgris i detta inlägg, du gör ju massor!
Ha det bra!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Karin

Karin

Onsdag 21 aug 21:42

Nu har jag läst tillbaka för jag har inte besökt dig på länge. Har varit i sommarstugan i flera veckor och där har jag ingen dator. Grannarna har fått bredband, men vi vill inget ha. Det måste vara lite skillnad på sommarstugeliv och normalliv. Härligt att läsa att du har dansat tre gånger! Jag har inte dansat alls, så jag längtar till höstens seniordans som är varannan måndag. Det börjar förresten nästa veckan.
Här är finfint väder, och ingen höst i annalkande, men tranorna hör jag varenda dag, på deras färd söderöver. Ladusvalornas ungar är inte färdiga ännu, men jag sa till dom att de måste skynda sig, de ska ju ända till Afrika.
Många kramar till dig!

http://pixelmojan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 15 sept 10:34

Vet inte riktigt var jag ska börja. Sitter och tittar ut genom fönstret och inser att nu kommer inte sidensvansen att ha något kvar att äta när dom kommer senare i höst.   En flock trast på säkert 100 stycken fullkomligt rensar rönnen. Lite sy...

Av Anita - Fredag 13 sept 08:39

Mina bloggvänner Anki och Åke visar skyltar en gång i veckan och ibland har jag tänkt göra det men det är bara en sak. Det finns inte så många skyltar här i Fisksjön, bara några gamla mötesplatsskyltar och ibland någon varning för jakt men jag kom på...

Av Anita - Tisdag 10 sept 09:17

  Tar väl det positiva först. Söndagen sken solen stundtals och var varm och skön men så fort den gick i moln blev det kallt och ruggigt.   Älgjakten var i full gång men jag kunde inte hålla mig från att gå till skogen och plocka lite lingon. ...

Av Anita - Lördag 7 sept 14:53

Fredagen började som en vanlig fredag med att Kinabror och jag åkte till Hammarstrand för att äta lunch och handla mat. Den här fredagen for vi till en gårdsbutik för att handla grönsaker. När det finns ett sådant fint ställe ska man ju utnyttja de...

Av Anita - Fredag 6 sept 08:39

  Precis så har det varit den här veckan. Omväxlande sol och omväxlande svarta moln och häftiga regnskurar.  Idag skiner solen men det blåser isande vindar och bara 8 grader varmt.   Det har varit nära frost nu en del mornar och jag ängslas ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se