Direktlänk till inlägg 25 augusti 2019

IGÅR KNYCKTE JAG TVÅ GÅNGER!

Av Anita - Söndag 25 aug 19:58

Det är väl bäst att börja från början innan vi kommer in på det där med knycken.

Dagen började med att hunden Waimo kom in och sedan TuppOla och hans Sambo. Dom hade legat över i sin husvagn och nu åt vi frukost tillsammans och solen sken.


Kom på att AMV fyllde år och vi gick ner till deras stuga för att gratta och sjunga för henne.

Så for jag bort till Kinabror och hjälpte till att plocka undan efter kräftskivan.

 

Sedan gick AMV, katten Morris och jag bakom uthuset och plockade varsin liter hallon. Och solen sken.

Vi satt på verandan och åt räkmacka och drack kaffe och solen sken ännu varmare.


Då bestämde vi oss för att gå ner till sjön. Jag tömde båten på vatten och så började äventyret med knycken.


Ni minns väl alla vad Tjorven på Saltkrågan sa till farbror Melker: " Du har inte rätta knycken"

Så är det med mig också. Jag hatar allt som har snöre som man ska knycka i, gräsklippare, gräsröjare, och motorbåtar. Det går alltid på tok och Kinabror har kommit med förslaget att jag ska sätta upp ett hårt gummiband inomhus och träna på att dra hela vintern så jag får in rätta knycken. Aldrig i livet. Jag blir förbannad bara jag tänker på det!!!!


men ........solen skiner. AMV som inte rott på flera år tar årorna och vi ror ut.

 

Jag sätter mig bak och försöker dra igång motorn och tro det eller ej JAG HADE KNYCKEN och den puttrade fint igång.

 

Vi styrde mot guldsanden i Kanalviken och där letade vi fina stenar och träbitar som vi gjorde när vi var barn.

 

Solen sken och det var djurspår i sanden.

 

Vi fick oss till och med att gå på stenarna bortöver Bybo. Det gick sakta och försiktigt nu inte som när vi var unga och hoppade som stengetter från sten till sten men vad begär man av gamla kärringar. 

 

Tänk er när vi skulle hem så STARTADE MOTORN PÅ FÖRSTA KNYCKEN. Hurra och solen sken.


Att vara ute på sjön en så fin och varm dag och se mot land och se BonnAnna komma med traktor och ett lass med skit och se åkrarna nyharvade och fina. Det har dom inte varit sedan 60-talet och det var precis som att se en gammal pappersbild, en sådan man hade på köksväggen.

 

AMV:s Gubbe ringde och hade kokat kaffe. Hunden Jack kom och mötte oss vid stranden med ett stort leende och viftande svans.

 

Så vi fick kaffe på AMV:s veranda och solen sken.


Trodde ni att den härliga augustidagen var slut med det? Nej klart att vi skulle bada bastu. AMV doppade sig i sjön två gånger men jag som har börjat bli feg doppade mig bara till magen. Det fick räcka.


Vilken dag en sådan dag som man minns.

Hallon

Båttur och jag klarade knycken

Bastubad

Åkrarna som nu är så fina och skitlukten som minner om barndomen

och så sken solen varmt och skönt hela dagen och jag fick vara tillsammans med min bästa vän på hennes födelsedag.

 

Dagens ord: Det finns dagar som bara fångar glädje och solsken och som lämnar varma spår i hjärtat.


 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Söndag 25 aug 22:05

Vilken underbar dag ni fick med hallon, båttur och bastubad.
Det har minsann varit fint här också och även jag har njutit av solen och värmen.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ann

Ann

Måndag 26 aug 08:37

Hej Min vän!
Vilken härlig dag! Och sommaren håller i! Visst är det underbart! fortsätt njut!
Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Måndag 26 aug 13:08

En härligare dag är nog svårt att få. Skönt och mysigt hela dagen. Vilken tur att sommaren kom tillbaka och det ser ut att hålla i sig några dagar. Kanske ska jag packa med bikinin när jag åker till dig i morgon :D

http://ibod11.com

Anita

Måndag 26 aug 17:11

Ja gör det

 
Anki

Anki

Tisdag 27 aug 07:18

Ser ut som en alldeles fantastisk dag! En dag värd att minnas i vinter när allt är trist!
Hoppas du får fler såna här dagar innan hösten kommer!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Åke

Åke

Tisdag 27 aug 12:03

Men se där! Livet måste vara underbart i Fisksjön :) Ja nu när "knycken" sitter :) Vad trevligt att uppleva minnen i Kanalviken med Era stenar och träbitar :) Sommaren håller några dagar till får vi alla hoppas.

http://www.nacka144.se

 
Dunsaluns

Dunsaluns

Tisdag 27 aug 23:03

Åh, så fina bilder! Vilket h fint hår du har! Tänk att man kan få uppleva så fantastiska dagar. Nog är det roligt att se att åkrar brukas även i skogsmarkerna. Det är ju underbart. Är Anna ny i byn? Det är såna där dagar man ska samla på i minnesbanken. Jag har precis skrivit om några gamla barndomsminnen på min blogg. Och gemensamt för vår nöjen är att de i princip kunde vara tidlösa. Vi gillar nog samma saker du och jag. Hallon, bastu, eld och snö. Stjärnor, sjöar och solsken.. det bästa är tidlöst...

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

Onsdag 28 aug 20:05

Och jag som trodde att du hade stulit (knyckt) något!:) Men jag borde väl ha vetat bättre. Vackert är det i Fisksjön, hur som helst. Det är då ett som är säkert. Vad roligt att åkrarna brukas på nytt. Det känns hoppingivande på något sätt.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 11 dec 09:02

  I förrgår vaknade jag till att det hade snöat igen. När jag ligger i sängen så kan jag se ut på balkongen och hur mycket snö som kommit kan jag se på balkongräcket och det avgör om jag ska kliva upp eller om jag ska tjura till mig och ligga kvar...

Av Anita - Söndag 8 dec 12:03

  Hörde att det skulle bli två dm snö och då bestämde jag mig för att det mesta av dagen skulle tillbringas utomhus. Jag tänkte välja ut vilken julgran jag ska ha innan dom snöar ner.   Jag har ju snöat in på julfilmer och satt och såg på t...

Av Anita - Fredag 6 dec 09:50

  Under ladugårdsgolv och hus sägs dom bo småfolket eller vittra som man säger. Säkert finns dom under den gamla ladugården.   Man ska inte bara julstöka det finns faktiskt annat att roa sig med. Jamtli i Östersund har en utställning om alle...

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se