Direktlänk till inlägg 25 augusti 2019

IGÅR KNYCKTE JAG TVÅ GÅNGER!

Av Anita - Söndag 25 aug 19:58

Det är väl bäst att börja från början innan vi kommer in på det där med knycken.

Dagen började med att hunden Waimo kom in och sedan TuppOla och hans Sambo. Dom hade legat över i sin husvagn och nu åt vi frukost tillsammans och solen sken.


Kom på att AMV fyllde år och vi gick ner till deras stuga för att gratta och sjunga för henne.

Så for jag bort till Kinabror och hjälpte till att plocka undan efter kräftskivan.

 

Sedan gick AMV, katten Morris och jag bakom uthuset och plockade varsin liter hallon. Och solen sken.

Vi satt på verandan och åt räkmacka och drack kaffe och solen sken ännu varmare.


Då bestämde vi oss för att gå ner till sjön. Jag tömde båten på vatten och så började äventyret med knycken.


Ni minns väl alla vad Tjorven på Saltkrågan sa till farbror Melker: " Du har inte rätta knycken"

Så är det med mig också. Jag hatar allt som har snöre som man ska knycka i, gräsklippare, gräsröjare, och motorbåtar. Det går alltid på tok och Kinabror har kommit med förslaget att jag ska sätta upp ett hårt gummiband inomhus och träna på att dra hela vintern så jag får in rätta knycken. Aldrig i livet. Jag blir förbannad bara jag tänker på det!!!!


men ........solen skiner. AMV som inte rott på flera år tar årorna och vi ror ut.

 

Jag sätter mig bak och försöker dra igång motorn och tro det eller ej JAG HADE KNYCKEN och den puttrade fint igång.

 

Vi styrde mot guldsanden i Kanalviken och där letade vi fina stenar och träbitar som vi gjorde när vi var barn.

 

Solen sken och det var djurspår i sanden.

 

Vi fick oss till och med att gå på stenarna bortöver Bybo. Det gick sakta och försiktigt nu inte som när vi var unga och hoppade som stengetter från sten till sten men vad begär man av gamla kärringar. 

 

Tänk er när vi skulle hem så STARTADE MOTORN PÅ FÖRSTA KNYCKEN. Hurra och solen sken.


Att vara ute på sjön en så fin och varm dag och se mot land och se BonnAnna komma med traktor och ett lass med skit och se åkrarna nyharvade och fina. Det har dom inte varit sedan 60-talet och det var precis som att se en gammal pappersbild, en sådan man hade på köksväggen.

 

AMV:s Gubbe ringde och hade kokat kaffe. Hunden Jack kom och mötte oss vid stranden med ett stort leende och viftande svans.

 

Så vi fick kaffe på AMV:s veranda och solen sken.


Trodde ni att den härliga augustidagen var slut med det? Nej klart att vi skulle bada bastu. AMV doppade sig i sjön två gånger men jag som har börjat bli feg doppade mig bara till magen. Det fick räcka.


Vilken dag en sådan dag som man minns.

Hallon

Båttur och jag klarade knycken

Bastubad

Åkrarna som nu är så fina och skitlukten som minner om barndomen

och så sken solen varmt och skönt hela dagen och jag fick vara tillsammans med min bästa vän på hennes födelsedag.

 

Dagens ord: Det finns dagar som bara fångar glädje och solsken och som lämnar varma spår i hjärtat.


 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Söndag 25 aug 22:05

Vilken underbar dag ni fick med hallon, båttur och bastubad.
Det har minsann varit fint här också och även jag har njutit av solen och värmen.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ann

Ann

Måndag 26 aug 08:37

Hej Min vän!
Vilken härlig dag! Och sommaren håller i! Visst är det underbart! fortsätt njut!
Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Måndag 26 aug 13:08

En härligare dag är nog svårt att få. Skönt och mysigt hela dagen. Vilken tur att sommaren kom tillbaka och det ser ut att hålla i sig några dagar. Kanske ska jag packa med bikinin när jag åker till dig i morgon :D

http://ibod11.com

Anita

Måndag 26 aug 17:11

Ja gör det

 
Anki

Anki

Tisdag 27 aug 07:18

Ser ut som en alldeles fantastisk dag! En dag värd att minnas i vinter när allt är trist!
Hoppas du får fler såna här dagar innan hösten kommer!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Åke

Åke

Tisdag 27 aug 12:03

Men se där! Livet måste vara underbart i Fisksjön :) Ja nu när "knycken" sitter :) Vad trevligt att uppleva minnen i Kanalviken med Era stenar och träbitar :) Sommaren håller några dagar till får vi alla hoppas.

http://www.nacka144.se

 
Dunsaluns

Dunsaluns

Tisdag 27 aug 23:03

Åh, så fina bilder! Vilket h fint hår du har! Tänk att man kan få uppleva så fantastiska dagar. Nog är det roligt att se att åkrar brukas även i skogsmarkerna. Det är ju underbart. Är Anna ny i byn? Det är såna där dagar man ska samla på i minnesbanken. Jag har precis skrivit om några gamla barndomsminnen på min blogg. Och gemensamt för vår nöjen är att de i princip kunde vara tidlösa. Vi gillar nog samma saker du och jag. Hallon, bastu, eld och snö. Stjärnor, sjöar och solsken.. det bästa är tidlöst...

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

Onsdag 28 aug 20:05

Och jag som trodde att du hade stulit (knyckt) något!:) Men jag borde väl ha vetat bättre. Vackert är det i Fisksjön, hur som helst. Det är då ett som är säkert. Vad roligt att åkrarna brukas på nytt. Det känns hoppingivande på något sätt.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 18 okt 17:52

I torsdags åkte vi till AMV och Gubben. Efter att AMV och jag pratat om det  i flera år skulle vi äntligen besöka min barndomsvän S som bott i Fisksjön i sin barndom tills hon blev 6 år.   AMV ringde till henne och samma dag hade S dragit fram en...

Av Anita - Torsdag 17 okt 07:56

  Det är mycket jag inte förstår och mycket jag inte vet och jag tittar på en ensam socka som hänger i badrummet.   Vart är den andra sockan? Äter tvättmaskinen sockar eller gömmer den sig i något örngott eller påslakan?   Vart tar plastl...

Av Anita - Måndag 14 okt 09:06

  Söndagskväll och jag ligger i badkaret och blåser såpbubblor och läser och mår gott. Jag läser Karin Brunk Holmqvists bok om en kvinna som ser sig i spegeln och suckar precis som jag brukar göra så bubblar inte bara badskummen utan även mina m...

Av Anita - Torsdag 10 okt 09:54

Än har inte snön kommit. Det kom lite igår men gick bort igen. Löven är till viss del kvar på träden och visst har jag fullt med löv i förstugan. Dom blåser in när dörren öppnas.     Kinabror och jag fortsätter roa oss så gott det går. Tisda...

Av Anita - Måndag 7 okt 17:45

Man får roa sig så gott det går och mat är ju roligt, allsång är roligt, gofika är roligt och musikunderhållning är roligt. Fredag var det lunch på hotellet som vanligt och lördagen stack Kinabror iväg på veteranbilsloppis. Jag stannade hemma med h...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se