Direktlänk till inlägg 28 augusti 2019

TVÅ FINA AUGUSTIDAGAR

Av Anita - 28 augusti 2019 08:37

 

Nu börjar jag bakifrån men det får väl bli så då. Efter en solig varm dag så gick AMV och jag ner till badstranden och Jak skulle förstås vara med. Tänk klockan va åtta men vi gick i bara ben och armar och inte ens en mygga försökte bitas och luften var ljum som en smekning.

 

När vi gick ner på stigen var solen uppe.

 

men väldigt fort dalar solen ner och försvinner bakom bergen.

 

Tidigare på dagen fick jag besöka av min bloggvän Ingrid, inte Ingrid från Gotland utan Ingrid från Frösön.

Vi gick ner till sjön och satt på verandan och drack en kopp kaffe och pratade. Sedan gick vi bort till Kinabror och han hade gjort båten klar för nu skulle vi åka på en liten tur runt sjön och visa var vi bor.

 

Det blåste lite grann men konstigt nog var det varma och sköna vindar, varmare än det varit på hela sommaren.

 

Halvvägs väst i sjön och över till "mitt ljus i mörkret" och vidare till en lilla fina hamnen vid Bybo och så hem igen.

Där blev det kaffe på bryggan och solen sken och värmde så skönt.

 

Så gick vi hem och plockade lite svartvinbär och så åkte hon hem och jag gick tillbaka till Kinabror för att äta middag.


I förrgår var det också fint väder och jag åkte för att gratta DansBritt. Vad ger man till henne. Jo jag bjöd på middag på Döda Fallet. Det var en jättegod soppa med bröd och det var faktiskt lite folk som kom och gick för att titta på döda fallet.

 

Det är så fint där och det var så lagom väder precis som gjord för en sådan utflykt,

 

Egentligen var det en stor dag i Fisksjön.

Nu är vara åkrar odlade för första gången sedan 60-talet.


BonnAnna och hennes kille har plöjt och harvat och kört ut skit och satt gräsfrö och plattat till. Ett enormt arbete har dom lagt ner och jag hoppas att det kommer att växa väldigt mycket och bra. Fint är det också när det är fin jod istället för sly och tistlar. Jag är så glad.

 

Så nu kommer en ny fin dag i paradiset Fisksjön. Killarna håller på med att fixa mötesplatserna så vi kan möta timmerbilarna i vinter utan att behöva backa hur långt som helst. Solen skiner och jag borde gå ut och klippa gräs men det är så daggigt. Få se vad dagen bjuder på.

 

Dagens ord: Fånga dagen och behåll den i minnet för sämre dagar.

 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

28 augusti 2019 09:47

Det var precis rätt dag att åka och hälsa på dig och jag njöt av vädret, båtturen och att bara få vara med dig i ditt paradis :D Tack för den fina dagen. Tänk att kvällarna kan vara så härliga så här sent i augusti. Underbart!

http://ibod11.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

28 augusti 2019 11:20

Underbara bilder, men den första bilden slår allt,så vackert!
Så skönt att du har lite sommar kvar!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Anki

Anki

28 augusti 2019 11:25

Så trevligt med besök av Ingrid! Såg just på hennes blogg att hon varit hos dig! önskar att jag bodde lite närmare - skulle vara kul att träffa både dig och henne!
Såg att ni hade en fantastisk dag!
Underbara bilder, både här hos dig och hos henne!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

28 augusti 2019 14:28

Så skönt att sommaren fortsätter hos er också och så kul att få en Ingrid på besök.
Döda fallet var vi och tittade på när vi var på bussresa till Höga Kusten. Då höll de på att repetera en förställning om Vildhussen.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Mia

Mia

30 augusti 2019 09:32

Läste om Ingrids besök hos dig, på hennes blogg och tittar in. Även du är duktiga på att fånga vackra vyer, solnedgångar är så vackert och gör sig bra på foto. Kul att se en bild på Ingrid också, för visst är det hon som syns i helfigur!?
Hälsningar från Mia i Småland

http://miatankar.wordpress.com

Anita

30 augusti 2019 10:24

Jo visst är det

 
Ingen bild

Flurig

30 augusti 2019 16:48

Ja, jag önskar att jag kunde konservera några av dagarna o ch ta fram sisådär inovember i stan. Det är snart dags att flytta in till storstan, och bland det jag saknar mest där är att se ut över fjärden, annorlunda utsikt varje dag...
Det är annat än att tita in i grannens rum över gatan, men stan medför ju vissa andra fördelar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se