Direktlänk till inlägg 6 september 2019

OMBYTLIGT

Av Anita - 6 september 2019 08:39

 

Precis så har det varit den här veckan. Omväxlande sol och omväxlande svarta moln och häftiga regnskurar. 

Idag skiner solen men det blåser isande vindar och bara 8 grader varmt.


Det har varit nära frost nu en del mornar och jag ängslas lite för mina blommor utomhus.

 

Så finns det stunder när det är riktigt vackert. Jag tjurar på med att ha fönstret öppet så jag har svalt i sovrummet men katten Morris värmer mig.


Jag har inte uträttat så mycket den här veckan. Eftersom jag drömmer mardrömmar och vaknar hela tiden så är jag ganska trött på dagarna men jag har i alla fall plockat lite lingon.

 

Så har jag klippt gräs och det tog två dagar eftersom det är så blött i gräset och inte bara blött. Gräsmattorna är fulla med svamp, jag har aldrig sett på maken, Det är rent av så det fastnar och kletar fast i gräsklipparen.

 

Det är mest sopp och en del är stora som dasslock.

 

Vackrast är flugsvamparna med sina barn-

 

Små rackare som jag inte har en aning om vad det är finns det gott om.


Än är det inte folktomt här. Visserligen inga hopar med besökare men någon varje dag har det varit. 

Måndag kom Mustachen och Tisdag kom Gamle A och så kom en av mina facebookvänner och hälsade på. Hon har inte varit hit förut och det var trevligt att träffa henne.

Onsdag plockade jag lingon och klippte gräs men på kvällen kom TuppOla och hans Sambo och hunden Waimo.


Så igår kom Gulliga Susanne och blev kvar några timmar och åt middag. Vi gick strandstigen bort till Kinabror och vi skulle gått längre om det inte vandrade upp svarta regnmoln på himlen.


Ja så går dagarna och jag tänker ibland på att jag blivit latare och latare och har ingen energi att göra så mycket. Allt jag tänkt och så lite jag gjorde och vemodet som alltid dyker upp den här tiden. Det är nu man måste leva dag för dag och inte tänka framåt så mycket och hoppas att det finns en månad till innan halka och snö och kyla och blåst och allt annat elände rasar över en.

 

men än lever blommorna och löven hänger kvar på träden.


Dagens ord: Ingen vet vad morgondagen bringar

 
ANNONS
 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

6 september 2019 10:50

Ibland tycker jag det är skönt att inte veta vad som ska hända imorgon. I alla fall om det rör sig om något tråkigt.
Hoppas du inte klipper de söta flugsvamparna. :)
Otroligt vackra himmelsfoton.
Frost redan. Jag är glad att jag inte stannade kvar i Umeå som jag börjat planera.
Lite. Jag tycker du fick ihop många lingon. Jag gillade att plocka men ogillade att rensa bären.
Helgkram Bosse

http://gotlanduppochner.com

 
Göran

Göran

6 september 2019 12:50

De där gula vid stubben KAN vara honungsskivling. Om det är det så är det lika gott som det låter. Passar utmärkt till svampsoppa. Den växer som parasit på döda eller döende träd, stubbar och trädrötter. Googla så hittar du säkert både bra bilder och beskrivningar så du blir säker.
Om du får honungsskivling på levande träd eller dess rötter så kommer svampen att döda trädet inom ett par år. Men den är god att äta.
Dock sägs det att vissa människor inte tål den utan kan bli illamående eller få lite ont i magen. Men man kan ju koka av den i tio minuter för säkerhets skull om man vill.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

6 september 2019 12:57

Ursäkta, måste ju skriva lite till efter att ha tittat på bilden ovanför de små gula. De där svarta som står runt de målade stenarna tycker jag ser ut som svart trumpetsvamp. Godare än t.om trattisar tycker jag. Men det är svårt att säga på den bilden Och du kanske har koll på dem...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

20 september 2019 15:18

Väldigt vackra foton och oj, vad många svampar du har runt omkring dig. Trist att du har mardrömmar för det är otäckt och en god sömn är värd mycket. Lat får man vara när man bara har sig själv att stå till svars för. Du fixar och grejar med så mycket att du gott och väl kan göra ingenting ibland :)

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Av Anita - Söndag 22 mars 08:56

Jag har blivit en riktigt frusenlort på gammeldagarna. Broder B och Frun A kommer nästan varje dag förbi och säger att det är härligt väder och så går jag ut och tycker att det blåser jävligt kallt. Jag blir nerfrusen och det tar timmar att tina...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se