Direktlänk till inlägg 10 september 2019

HINNER INTE MED

Av Anita - Tisdag 10 sept 09:17

 

Tar väl det positiva först. Söndagen sken solen stundtals och var varm och skön men så fort den gick i moln blev det kallt och ruggigt.


Älgjakten var i full gång men jag kunde inte hålla mig från att gå till skogen och plocka lite lingon. När man ser ett ställe som är alldeles rött så kan man bara inte låta bli.

 

Satt på Kinabrors trapp och rensade bären och såg på solen som värmde. AMV och Gubben kom och vi satt på bryggan vid sjön och njöt av det sista. AMV och Gubben ska snart fara till  Albanien på semester och dom blir väl borta ett tag nu. 


Som tur var så lade jag över mina pelargoner för natten mot måndag var det 0 gradigt och när jag skulle åka till tandläkaren var det nästan lite modd på rutan så nära frost har det varit.

 


Det glittrar av dagg på den nysatta åkern och lite gräs har redan kommit upp.

Ingen trevlig dag med tandläkare och dyra räkningar och regn lite från och till. Vad jag gjorde?

Gick ut med hunden Jack någon sväng och åt middag hos Kinabror borta i hans sommarstuga.


 

Hör fåglar ute på sjön och sjön ligger grå och lugn. En hund skäller långt bort och det är kväll. Nu är det höst både i hjärta och själ men rönnen den blommar mer än vanligt.

 

Krassen blommar fortfarande och jag gillar krasse. Det är en speciell doft från dom som jag tycker om.

 

Synd bara att det blir så dåliga bilder med min nya telefon.

 

Usch vilket dåligt inlägg jag fick till idag och tråkigt dessutom. Hoppas en annan dag blir bättre.


Dagens ord: Dagarna mörknar minut för minut.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Tisdag 10 sept 12:52

Det är väl inte något fel på ditt inlägg och jättefina bilder är det som vanligt. Krasse gillar jag också och doften är verkligen fin.
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
tant Hannele

tant Hannele

Tisdag 10 sept 15:27

som Monets trädgård med krasse

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Göran

Göran

Tisdag 10 sept 17:35

Tackar allra mjukast för vackra ord på min blogg! Dina bilder är, som alltid, fantastiska. Hur var det egentligen med rönnen....? En del säger att då rönnen har mycket bär blir det kall och snörik vinter. Vår herre hänger dit extra rönnbär för småfåglarnas skull.
Andra säger att det blir tvärtom. Dv.s mycket bär = lite snö för trädet ska inte behöva bära bördan två gånger samma år.
Personligen är jag dock övertygad om att mängden rönnbär och alla andra bär och frukter beror på hur pass gott om polinerande insekter det finns när de blommar. En bekant som ägde en massa skog körde ut en bikupa till en myr då hjortronen blommade och så mycket hjortron har det aldrig funnits på den myren.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Lena i Wales

Lena i Wales

Onsdag 11 sept 11:19

Det var inte alls något tråkigt inlägg och vina bilder var det också.
Tur att du fick in pelagoneran.
Ha det bra!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
 Mösstanten

Mösstanten

Torsdag 12 sept 09:58

Det var väl inte tråkigt. Det var fin höstkänsla i din text och bilderna var fina, tycker jag. Här är det fortfarande sommar idag, men det känns att hösten är på väg.

http://mosstanten.se

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

Torsdag 12 sept 10:05

Där hade du fel. Fotona var fina och jag tycker om ditt sätt att skriva på.
Det är samma här. När solen kommer fram blir det bar överkropp (om det är möjligt) men när den försvinner bakom i moln snabbt i blåsten blir det höstkänsla både ute och inne i mitt huvud. Jag är inte avundsjuk på din frost redan så här tidigt.
Om det är en faktura som jag tycker väldigt illa om och som är orättvis i vårt samhälle så är det tandläkarnas. Det borde funnits ett högkostnadsskydd är också.
Ps. Hoppas älgskyttarna ser skillnad på älgar och lingonplockare. ;)

http://gotlanduppochner.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 15 sept 10:34

Vet inte riktigt var jag ska börja. Sitter och tittar ut genom fönstret och inser att nu kommer inte sidensvansen att ha något kvar att äta när dom kommer senare i höst.   En flock trast på säkert 100 stycken fullkomligt rensar rönnen. Lite sy...

Av Anita - Fredag 13 sept 08:39

Mina bloggvänner Anki och Åke visar skyltar en gång i veckan och ibland har jag tänkt göra det men det är bara en sak. Det finns inte så många skyltar här i Fisksjön, bara några gamla mötesplatsskyltar och ibland någon varning för jakt men jag kom på...

Av Anita - Lördag 7 sept 14:53

Fredagen började som en vanlig fredag med att Kinabror och jag åkte till Hammarstrand för att äta lunch och handla mat. Den här fredagen for vi till en gårdsbutik för att handla grönsaker. När det finns ett sådant fint ställe ska man ju utnyttja de...

Av Anita - Fredag 6 sept 08:39

  Precis så har det varit den här veckan. Omväxlande sol och omväxlande svarta moln och häftiga regnskurar.  Idag skiner solen men det blåser isande vindar och bara 8 grader varmt.   Det har varit nära frost nu en del mornar och jag ängslas ...

Av Anita - Söndag 1 sept 17:31

När jag varit till tandläkaren och kommit hem helt förstörd sa jag till AMV att vi skulle gå till skogs så jag fick annat att tänka på och lugna ner mig. Upp bland bergen med rosa korgen för kanske kunde vi hitta svamp.   Uppför Husmyrberget men...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se