Direktlänk till inlägg 10 september 2019

HINNER INTE MED

Av Anita - Tisdag 10 sept 09:17

 

Tar väl det positiva först. Söndagen sken solen stundtals och var varm och skön men så fort den gick i moln blev det kallt och ruggigt.


Älgjakten var i full gång men jag kunde inte hålla mig från att gå till skogen och plocka lite lingon. När man ser ett ställe som är alldeles rött så kan man bara inte låta bli.

 

Satt på Kinabrors trapp och rensade bären och såg på solen som värmde. AMV och Gubben kom och vi satt på bryggan vid sjön och njöt av det sista. AMV och Gubben ska snart fara till  Albanien på semester och dom blir väl borta ett tag nu. 


Som tur var så lade jag över mina pelargoner för natten mot måndag var det 0 gradigt och när jag skulle åka till tandläkaren var det nästan lite modd på rutan så nära frost har det varit.

 


Det glittrar av dagg på den nysatta åkern och lite gräs har redan kommit upp.

Ingen trevlig dag med tandläkare och dyra räkningar och regn lite från och till. Vad jag gjorde?

Gick ut med hunden Jack någon sväng och åt middag hos Kinabror borta i hans sommarstuga.


 

Hör fåglar ute på sjön och sjön ligger grå och lugn. En hund skäller långt bort och det är kväll. Nu är det höst både i hjärta och själ men rönnen den blommar mer än vanligt.

 

Krassen blommar fortfarande och jag gillar krasse. Det är en speciell doft från dom som jag tycker om.

 

Synd bara att det blir så dåliga bilder med min nya telefon.

 

Usch vilket dåligt inlägg jag fick till idag och tråkigt dessutom. Hoppas en annan dag blir bättre.


Dagens ord: Dagarna mörknar minut för minut.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Tisdag 10 sept 12:52

Det är väl inte något fel på ditt inlägg och jättefina bilder är det som vanligt. Krasse gillar jag också och doften är verkligen fin.
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
tant Hannele

tant Hannele

Tisdag 10 sept 15:27

som Monets trädgård med krasse

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Göran

Göran

Tisdag 10 sept 17:35

Tackar allra mjukast för vackra ord på min blogg! Dina bilder är, som alltid, fantastiska. Hur var det egentligen med rönnen....? En del säger att då rönnen har mycket bär blir det kall och snörik vinter. Vår herre hänger dit extra rönnbär för småfåglarnas skull.
Andra säger att det blir tvärtom. Dv.s mycket bär = lite snö för trädet ska inte behöva bära bördan två gånger samma år.
Personligen är jag dock övertygad om att mängden rönnbär och alla andra bär och frukter beror på hur pass gott om polinerande insekter det finns när de blommar. En bekant som ägde en massa skog körde ut en bikupa till en myr då hjortronen blommade och så mycket hjortron har det aldrig funnits på den myren.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Lena i Wales

Lena i Wales

Onsdag 11 sept 11:19

Det var inte alls något tråkigt inlägg och vina bilder var det också.
Tur att du fick in pelagoneran.
Ha det bra!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
 Mösstanten

Mösstanten

Torsdag 12 sept 09:58

Det var väl inte tråkigt. Det var fin höstkänsla i din text och bilderna var fina, tycker jag. Här är det fortfarande sommar idag, men det känns att hösten är på väg.

http://mosstanten.se

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

Torsdag 12 sept 10:05

Där hade du fel. Fotona var fina och jag tycker om ditt sätt att skriva på.
Det är samma här. När solen kommer fram blir det bar överkropp (om det är möjligt) men när den försvinner bakom i moln snabbt i blåsten blir det höstkänsla både ute och inne i mitt huvud. Jag är inte avundsjuk på din frost redan så här tidigt.
Om det är en faktura som jag tycker väldigt illa om och som är orättvis i vårt samhälle så är det tandläkarnas. Det borde funnits ett högkostnadsskydd är också.
Ps. Hoppas älgskyttarna ser skillnad på älgar och lingonplockare. ;)

http://gotlanduppochner.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Fredag 20 sept 18:08

Jättefina foton och du skriver vad du tänker och känner. Det gillar jag!

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 20 nov 12:01

  Ett par dagar med ont i ryggen efter snöskottningen. Snöslungan som var trasig och vägen som var oplogad. Deppigheten som föl över mig som en blöt disktrasa.    När nöden är som störst ser man vilka som är ens vänner. PappersBeda har hjälpt ...

Av Anita - Söndag 17 nov 14:31

  I morse kom styggvädersfåglarna. Det är alltså domherrarna.Dom har inte varit här förut i höst och dom förebådar alltid snö och visst har det kommit snö inatt och det singlar ner flingor nu också.   Det är bara att klä på sig och börja skott...

Av Anita - Lördag 16 nov 10:34

Nog borde jag anat att det skulle gå så här men jag var ganska hoppstor igår när AMV:s Gubbe visade mig hur jag skulle få igång snöslungan. Det är hård skare på gården eftersom jag inte skottade i onsdags när det började regna men så frös det till. T...

Av Anita - Torsdag 14 nov 09:51


  I tisdags insåg jag två saker. Snön vräkte ner så att gå till skogen för att leta mossa och grönt till julkransar gick inte.   På isen ligger snön tjock och skridskois blev det inte den här vintern heller. Inte för att jag tänkt åka skridsko...

Av Anita - Tisdag 12 nov 09:35

  I söndags börjde det. Vad då? Jo det eviga sopandet. Det snöade lite grann men så pass att jag måste sopa farstukvisten och bilen.   Så kom DansBritt och hade med sig dom två gulliga barnbbarnen. Vi gick badstrandsrundan och dom tultade på j...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se