Direktlänk till inlägg 17 september 2019

PLOCKA IN DAG

Av Anita - 17 september 2019 09:40

 

Igår hade jag "plocka in-dag" och det var i sista minuten för i natt har det varit minusgrader. Min fuchsia som är stor som ett träd får nu stå inomhus ett tag innan den sover sin vintersömn i jordkällaren.


Jag började med att flytta in tomtarna från lövsalen. Där har dom nu stått och pratat med barnen och haft sammanträden hela sommaren och nu får dom stå inne och titta ut genom fönstret och vänta på att julen ska komma med allt vad det innebär för tomtar och annat löst folk.

 

Pelargonerna står i växthuset så länge. 

 

Alla hyllor i växthuset är fullt med figurer och grodor och mycket annat som varit ute i trädgården.

 

Det är alltid lite sorgligt att ta in grejorna och med det dåliga skick växthuset är i så vet man inte om dom klarar vintern utan kanske rasar hela skiten men nu ska vi inte måla fan på ryggen (eller hur man nu säger). 

 

Tomaterna har precis börjat komma men är inte större än spelkulor och kommer nog inte att mogna. Att försöka med tomater har jag ju försökt förut och misslyckats så varför försöka igen.


Det var skapligt väder i går i alla fall så det gick att vara ute. Kinabror och Jack kom och sedan kom Mustachen och vi satt och fikade och pratade som vanligt. Tack och lov för gubbarna säger jag bara.


Så åkte jag ner till kyrkan för att sätta blommor på fd grannens grav.

 

Det var folktomt och lugnt på kyrkogården. På sjön sam svanarna omkring och kacklade och pratade. Svalorna som det alltid brukar vara många av har gett sig söderöver och ibland önskar jag att jag också kunde göra det. Det börjar blåsa kallt både ute och inne i mig den här tiden.

 

Egentligen skulle jag behöva städa inomhus men lusten finns inte. Min städlust är alltid minimal så jag gick bort till Kinabror och drack eftermiddagskaffe och sedan tog jag med hunden Jack och vi gick i skogen.

 

Det har inte börjat bli färger på träden ännu. Tycker att det har hållit sig grönt länge iår men almäcken börjar bli röd i alla fall.

 


Det regnar på kvällen men jag tog på regnkläder och gick bort till Kinabror för att äta middag. I rönnarna väsandes trastarna. Tror aldrig att jag sett så många trastar på en gång.

 

Dagens ord: Nu är dags att njuta av blommorna inomhus.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards