Direktlänk till inlägg 19 september 2019

ATT SKJUTA UPP

Av Anita - Torsdag 19 sept 09:32

Här ser ni en som är en mästare på att skjuta upp saker som jag inte vill göra. Det är väldigt lätt att lura sig själv och säga:

"Jag gör det sedan för innan måste jag göra det där och det där. Det man måste göra är ofta det som går fort eller är lätt eller är roligt.

Lista över roligt:

Gå i skogen

Leka med hunden

Sköta om i trädgården

laga mat

Träffa kompisar

Se fåniga saker på tv.

 

Så det som jag inte kan göra just nu för att jag inte har tid.

Städa

Putsa fönster

Renas i garderober och skåp

Rensa bort gamla papper

Skura badkaret

Städa i uthusen.


Tänk så många ursäkter man kan hitta på för sig själv för att slippa.

Nu måste man ju vara utomhus och fixa där innan vintern kommer. Visst är det så.


Om man får medhåll av någon så är det ju väldigt bra. Jag pratade med Moster härom dagen och vi kom överens om att det där med att putsa fönster kunde vi ju skjuta upp till våren. Vem ser om fönstren är skitiga på hösten när det börjar bli mörkt. Ingen. Det var vi rörande ense om och jag drog en lättnadens suck och lade det sist ner på göra listan.


Hörde på tv att det finns kvinnor som tycker om att städa och känner sig till freds när det är gjort. Min mamma "den levande tornadon" var nog en sådan för annars förstår jag inte varför hon gick an som hon gjorde.


Jag känner mig bara utmattad när jag fått mig till att städa och inte ett dugg nöjd.


 

Åter till ved som hänt.

Igår plockade jag in daliorna och satt i vas. Det är bara på gränsen att allt fryser nu så njuta av dom inomhus kan man ju göra.

Jag var uppe tidigt för jag skulle till läkarmottagningen och ta prover.

Kinabror och jag hade hämtat hem älgkalven som jag vunnit. Frampå kvällen kom tjejen som skulle hjälpa mig med styckning och oj så fint och fort det gick när hon satt kniven i och började fixa till de finaste stekar. 


Nu ska det bli fest idag. Jag ska skära till fina biffar och steka med lök och gräddsås och nypotatis och grönsaker från trädgården. Det ska bli mums.


Inte nog med det. Av benen ska jag koka den finaste buljong och göra köttsoppa med kallklimp. Fina dagar med god mat väntar. Så ni förstår väl att jag måste skjuta upp städning och sånt till sedan, eller hur?


Det är kallt ute och blåser idag men just nu skiner solen. På sträcket ute viftar mina nytvättade kläder som flaggor i vinden och på andra sidan vägen går en gubbe med röjsåg. Det ska bli en ny sträckning på elledningen så småningom.


 

En kopp kaffe tillsammans med Kinabror tror jag att jag börjar dagen med. Ha en fin dag och gör som jag 


Dagens ord: Att skjuta upp till morgondagen är inte så dumt. Kanske någon annat gjort det man tänkt så man slipper.

Hos mig skulle det nog i så fall vara tomtar och vättar om nu något ska bli gjort.


 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Torsdag 19 sept 11:02

Jag tycker att jag blivit riktigt duktig på att skjuta upp saker och ting och vad gör det. Ingen annan än jag själv blir ju lidande på det.
Här klarade dahliorna sig med näpp och nöd i natt.
Ha en skön torsdag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ingen bild

Ann

Torsdag 19 sept 11:18

Hej Anita! Du sätter ord på det många av oss känner! Jag är också en fena på att skjuta upp det som inte är alltför kul men ibland borde prioriteras! Vill ju göra roliga, mysiga saker först! Ha en fin glad helg! Kram Ann

 
Lena i Wales

Lena i Wales

Torsdag 19 sept 15:52

Vackra blommor är viktigt och lyser upp, men lite damm i hörnet gör ingen större skada och lite smuts på utsidan av fönstret är heller inte så farligt. Som du förstår gillar jag inte att städa, men rensa i lådor och garderober kan var kul.
Bäst om man bestämmer själv hur man vill ha det!
Njut av det goda livet!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Göran

Göran

Torsdag 19 sept 18:23

Det gläder mig att du kommit till samma insikt som jag. Gör aldrig idag vad som kan skjutas upp till morgondagen (eller längre). Med lite tur har någon annan gjort det vid det laget så varför slita ont i onödan.
Vet inte om det är sant men på författaren lär det stå: Här vilar askan efter en man som hade för vana att skjuta upp allt till morgondagen. Dock bättrade han sig på sitt yttersta och dog verkligen den xx/xx-xxxx
(hans dödsdatum). Det kan det gärna få stå på min också om mina efterlevande vill den dag vår herre bockar för mitt namn i "svartboka"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
tant Hannele

tant Hannele

Torsdag 19 sept 23:16

inget av det där var viktigt....

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Lördag 21 sept 21:25

Det var många år sedan jag bestämde mig för att det räcker att tvätta fönster en gång om året...på våren. Städar gör jag väldigt sällan nu när jag inte längre har hund. Vilken skillnad det är. Tomt utan hund men inget hundhår. Det finns ingen anledning att ha dåligt samvete för att inte allt tråkigt blir gjort. Det är du som bor där och så länge du tycker att det är ok så är det så.

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 11 dec 09:02

  I förrgår vaknade jag till att det hade snöat igen. När jag ligger i sängen så kan jag se ut på balkongen och hur mycket snö som kommit kan jag se på balkongräcket och det avgör om jag ska kliva upp eller om jag ska tjura till mig och ligga kvar...

Av Anita - Söndag 8 dec 12:03

  Hörde att det skulle bli två dm snö och då bestämde jag mig för att det mesta av dagen skulle tillbringas utomhus. Jag tänkte välja ut vilken julgran jag ska ha innan dom snöar ner.   Jag har ju snöat in på julfilmer och satt och såg på t...

Av Anita - Fredag 6 dec 09:50

  Under ladugårdsgolv och hus sägs dom bo småfolket eller vittra som man säger. Säkert finns dom under den gamla ladugården.   Man ska inte bara julstöka det finns faktiskt annat att roa sig med. Jamtli i Östersund har en utställning om alle...

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se