Direktlänk till inlägg 20 september 2019

SÅ FLYGER FÅGLARNA MOT SÖDER

Av Anita - 20 september 2019 22:08

När jag går iväg bort till vägen med soptunnan duggregnar det. Jag hör ett kvackande uppe i luften.

I en rak och plogformation drar gässen söderut. Ledaren kvackar hela tiden för att dirigera dom rätt.

 

I gråheten känner jag min längtan fast jag vet att jag aldrig kommer att flyga söderöver som alla kloka fåglar och folk med pengar gör. Jag får nöja mig med att se sol och värme på tv eller läsa några av mina vänners berättelse om hur härligt dom har det.


Det är bara att lunka tillbaka in i huset, dra på mig den gamla lappade ylletröjan för första gången i höst men det kunde vara värre.

 

En härlig lukt slår emot mig i köket.


Jag som vann en halv älgkalv och nu är den slaktat och paketerad och jag letade fram min största kastrull och lade ner benen och en massa grönsaker i den. Massor med kryddor och så ut i trädgården och plocka timjan, mejram, rosmarin, oregano och lite annat smått och gott och så tömma på vatten och salta förstås. 

Så får det stå och koka och dofta i timmar på spisen och det blir den finaste buljong och den godaste köttsoppa utan att det kostat mig så gott som någonting.


Att dessutom få bulta och steka älgbiff till middag och tillsammans med Kinabror ära den möra biffen med gräddsås, potatis och grönsaker och min egenhändigt fixade svartvinbärsgele är inte fel det heller.


Nu när sommargästerna försvunnit får vi göra så gott vi kan för att roa oss. Idag var det som vanligt fredagsnöjet att åta på Hotellet i Hammarstrand och handla mat.


Så ikväll åkte vi åt andra hållet. Till Kälarne för att lyssna på bluesgäng med tjejer som var rent makalöst duktiga.

 

Man blev helt matt så duktiga dom var. Helt otroligt imponerande.


Så är det kväll och jag är tillbaka i mitt hus. Katten stack ut och jag bestämmer mig för att tända en brasa i braskaminen för att få lite värme. Idag har det inte varit många varmgrader minsann och det är lite rått och kallt inne och ute.

 


Dagens ord: Att längta efter det man inte kan få tjänar inget till. Bättre då att njuta av det som man faktiskt har.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

21 september 2019 13:00

Ja, nu är verkligen sommaren slut för i år och på har vi höstdagjämningen. Det känns lite deppigt att veta att nu tar mörkret över på allvar, men det är ju bara att försöka stå ut tills det våras igen.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Kina

Kina

21 september 2019 13:36

Vilken vacker tröja! Den kan man lappa många gånger för att få ha den kvar! Sedan tycker jag att du verkar ha ett väldigt rikt liv. Ni umgås mycket grannar och vänner emellan, och ni åker på både det ena och det andra. Det är riktigt spännande att läsa på din blogg vad ni hittar på! Dessutom tar du så vackra bilder. Och nu snart får vi njuta av höstens underbara färger och känna doften av höst. Krypa in i sitt tjäll med levande ljus och brasa. Det är inte dumt det heller! :D

http://guldkornitillvaro.blogspot.com

 
Anki

Anki

22 september 2019 07:20

Låter mysigt att få njuta av både köttsoppa på älgkalv och möra biffar!
Hösten är här och då är det bra att man kan tända en brasa - jag tänder i spisen i köket varje morgon, trots att det inte behövs - bara för att det är mysigt.

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

22 september 2019 19:09

Det är synd att ditt vackra och idylliska paradis inte alltid kan kännas som just det. De där månaderna när du verkligen njuter av det är korta och jag önskar att dina vintrar vore lika härliga och mysiga. Men dofter och god mat och en sprakande brasa, det är det ingen som kan ta ifrån dig men något som många skulle vilja ha.

http://ibod11.com

 
Karin

Karin

22 september 2019 20:16

Vi har haft två fina helgdagar med 20 gr värme och ingen blåst. Bara att njuta! Jag har idag rensat i rabatterna och i grönsakslandet. Där kan jag fortfarande skörda lite sallad. Du skrev om din rönn med massor av rönnbär. Jag tror aldrig jag har sett så mycket bär, nötter på träd och buskar för om åren. Det dignar av allting.
Ha en fin sensommar/höst, vilket man vill. Jag föredrar det första några veckor till.
Kramar till dig!

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Åke

Åke

24 september 2019 02:43

Blues som är sådan härlig musikstil och speciellt live. Dom hade inte ett namn? Jag sitter och tittar på lite kartor runt dig... jag har varit några gånger förbi om man åker över Holm till Bräcke, någonstans fans ett vattenfall och mins jag inte fel kunde man gå över på en bro. Vet du vart jag var? Angående flyttfåglar: Jo de styr näbben söderut... men inte vi, vi stannar kvar och skottar snö, tampas med vinterdäck och halka...

http://www.nacka144.se

Anita

24 september 2019 07:13

Violet Green hette bandet

 
Åke

Åke

24 september 2019 02:46

Kan det ha varit Albacken?

http://www.nacka144.se

Anita

24 september 2019 08:41

Ja visst är det så men jag kommer inte ihåg vad forsen heter

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se