Direktlänk till inlägg 20 september 2019

SÅ FLYGER FÅGLARNA MOT SÖDER

Av Anita - Fredag 20 sept 22:08

När jag går iväg bort till vägen med soptunnan duggregnar det. Jag hör ett kvackande uppe i luften.

I en rak och plogformation drar gässen söderut. Ledaren kvackar hela tiden för att dirigera dom rätt.

 

I gråheten känner jag min längtan fast jag vet att jag aldrig kommer att flyga söderöver som alla kloka fåglar och folk med pengar gör. Jag får nöja mig med att se sol och värme på tv eller läsa några av mina vänners berättelse om hur härligt dom har det.


Det är bara att lunka tillbaka in i huset, dra på mig den gamla lappade ylletröjan för första gången i höst men det kunde vara värre.

 

En härlig lukt slår emot mig i köket.


Jag som vann en halv älgkalv och nu är den slaktat och paketerad och jag letade fram min största kastrull och lade ner benen och en massa grönsaker i den. Massor med kryddor och så ut i trädgården och plocka timjan, mejram, rosmarin, oregano och lite annat smått och gott och så tömma på vatten och salta förstås. 

Så får det stå och koka och dofta i timmar på spisen och det blir den finaste buljong och den godaste köttsoppa utan att det kostat mig så gott som någonting.


Att dessutom få bulta och steka älgbiff till middag och tillsammans med Kinabror ära den möra biffen med gräddsås, potatis och grönsaker och min egenhändigt fixade svartvinbärsgele är inte fel det heller.


Nu när sommargästerna försvunnit får vi göra så gott vi kan för att roa oss. Idag var det som vanligt fredagsnöjet att åta på Hotellet i Hammarstrand och handla mat.


Så ikväll åkte vi åt andra hållet. Till Kälarne för att lyssna på bluesgäng med tjejer som var rent makalöst duktiga.

 

Man blev helt matt så duktiga dom var. Helt otroligt imponerande.


Så är det kväll och jag är tillbaka i mitt hus. Katten stack ut och jag bestämmer mig för att tända en brasa i braskaminen för att få lite värme. Idag har det inte varit många varmgrader minsann och det är lite rått och kallt inne och ute.

 


Dagens ord: Att längta efter det man inte kan få tjänar inget till. Bättre då att njuta av det som man faktiskt har.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Lördag 21 sept 13:00

Ja, nu är verkligen sommaren slut för i år och på har vi höstdagjämningen. Det känns lite deppigt att veta att nu tar mörkret över på allvar, men det är ju bara att försöka stå ut tills det våras igen.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Kina

Kina

Lördag 21 sept 13:36

Vilken vacker tröja! Den kan man lappa många gånger för att få ha den kvar! Sedan tycker jag att du verkar ha ett väldigt rikt liv. Ni umgås mycket grannar och vänner emellan, och ni åker på både det ena och det andra. Det är riktigt spännande att läsa på din blogg vad ni hittar på! Dessutom tar du så vackra bilder. Och nu snart får vi njuta av höstens underbara färger och känna doften av höst. Krypa in i sitt tjäll med levande ljus och brasa. Det är inte dumt det heller! :D

http://guldkornitillvaro.blogspot.com

 
Anki

Anki

Söndag 22 sept 07:20

Låter mysigt att få njuta av både köttsoppa på älgkalv och möra biffar!
Hösten är här och då är det bra att man kan tända en brasa - jag tänder i spisen i köket varje morgon, trots att det inte behövs - bara för att det är mysigt.

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Söndag 22 sept 19:09

Det är synd att ditt vackra och idylliska paradis inte alltid kan kännas som just det. De där månaderna när du verkligen njuter av det är korta och jag önskar att dina vintrar vore lika härliga och mysiga. Men dofter och god mat och en sprakande brasa, det är det ingen som kan ta ifrån dig men något som många skulle vilja ha.

http://ibod11.com

 
Karin

Karin

Söndag 22 sept 20:16

Vi har haft två fina helgdagar med 20 gr värme och ingen blåst. Bara att njuta! Jag har idag rensat i rabatterna och i grönsakslandet. Där kan jag fortfarande skörda lite sallad. Du skrev om din rönn med massor av rönnbär. Jag tror aldrig jag har sett så mycket bär, nötter på träd och buskar för om åren. Det dignar av allting.
Ha en fin sensommar/höst, vilket man vill. Jag föredrar det första några veckor till.
Kramar till dig!

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Åke

Åke

Tisdag 24 sept 02:43

Blues som är sådan härlig musikstil och speciellt live. Dom hade inte ett namn? Jag sitter och tittar på lite kartor runt dig... jag har varit några gånger förbi om man åker över Holm till Bräcke, någonstans fans ett vattenfall och mins jag inte fel kunde man gå över på en bro. Vet du vart jag var? Angående flyttfåglar: Jo de styr näbben söderut... men inte vi, vi stannar kvar och skottar snö, tampas med vinterdäck och halka...

http://www.nacka144.se

Anita

Tisdag 24 sept 07:13

Violet Green hette bandet

 
Åke

Åke

Tisdag 24 sept 02:46

Kan det ha varit Albacken?

http://www.nacka144.se

Anita

Tisdag 24 sept 08:41

Ja visst är det så men jag kommer inte ihåg vad forsen heter

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 18 okt 17:52

I torsdags åkte vi till AMV och Gubben. Efter att AMV och jag pratat om det  i flera år skulle vi äntligen besöka min barndomsvän S som bott i Fisksjön i sin barndom tills hon blev 6 år.   AMV ringde till henne och samma dag hade S dragit fram en...

Av Anita - Torsdag 17 okt 07:56

  Det är mycket jag inte förstår och mycket jag inte vet och jag tittar på en ensam socka som hänger i badrummet.   Vart är den andra sockan? Äter tvättmaskinen sockar eller gömmer den sig i något örngott eller påslakan?   Vart tar plastl...

Av Anita - Måndag 14 okt 09:06

  Söndagskväll och jag ligger i badkaret och blåser såpbubblor och läser och mår gott. Jag läser Karin Brunk Holmqvists bok om en kvinna som ser sig i spegeln och suckar precis som jag brukar göra så bubblar inte bara badskummen utan även mina m...

Av Anita - Torsdag 10 okt 09:54

Än har inte snön kommit. Det kom lite igår men gick bort igen. Löven är till viss del kvar på träden och visst har jag fullt med löv i förstugan. Dom blåser in när dörren öppnas.     Kinabror och jag fortsätter roa oss så gott det går. Tisda...

Av Anita - Måndag 7 okt 17:45

Man får roa sig så gott det går och mat är ju roligt, allsång är roligt, gofika är roligt och musikunderhållning är roligt. Fredag var det lunch på hotellet som vanligt och lördagen stack Kinabror iväg på veteranbilsloppis. Jag stannade hemma med h...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se