Direktlänk till inlägg 26 september 2019

ATT ROA SIG SÅ GOTT MAN KAN

Av Anita - 26 september 2019 09:29

 

När många av våra bekanta ligger i solen utomlands så får vi som är kvar roa oss så gott vi kan här hemma.


Nästan alla dagar sista veckan har KinaBror och jag varit iväg på något.

Jazzklubb i fredags, veteranbilsutställning i lördags. Söndags var jag på bio. Tisdag ar vi på surströmmingsskiva på PRO. Där sjöng en trubadur som heter Hasse Thor och han hade med sig en dragspelare.

 

Jag gillar ju trubadurer och den här har en röst som en blandning mellan Jim Rievs och Gunnar Viklund och det är minsann inte fy skam.

 

Gräset växer fortfarande och nu är den nysådda åkern nästan helt grön.

 

Det börjar bli gult på träden och odonriset är lysande rött. Det är ju fint på sitt vis.


Igår hade jag besök av två av mina meditationsgrupptejer (Oj vilket långt ord jag fick till) Vi pratade och hade det mysigt i ett par timmar. Kinabror släpade hem stockar till ved och hunden Jack som älskar kvinnor myste här med oss fruntimmer.

 

Jag vandrade bort till Kinabror för det var hans matdag och det var mulet men inte kallt i alla fall.

 

Det var till att mysa inomhus en stund.


Annars har jag varit till läkaren på min årliga kontroll och nu har vi äntligen fått en läkare efter att vi varit utan rätt länge nu. En rätt ung och trevlig kvinna. Hoppas att hon blir kvar. 


Annars så har jag hittat igen en av mina bloggvänner som helst plötsligt försvann med blogg och allt och jag har undrat vart hon tog vägen? Nu har jag hittat henne igen och det är jag glad för.


Idag ligger dimman tung över marken men jag skulle tro att det blir fint även om den har varit minusgrader inatt. jag ska laga fläsklägg med rotmos så det får väl bli den här dagen rolighet. God mat är aldrig fel.


Dagens ord: När dimman lättar kommer förhoppningsvis solen fram.

 
ANNONS
 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

26 september 2019 10:07

Fina Jack! Jag älskar hösten, tycker den är så vacker på något sätt, och så bjuder den på så vackra färger, klar hög luft och sköna promenader.
Fina bilder! Ha en fin dag

http://kvinnanpataket.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

26 september 2019 11:29

Visst är det så att man får roa sig själv så gott man kan, för det går inte att slå sig till ro och tro att andra ska göra det.
Ni ser ut att ha det så mysigt där vid Fisksjön!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

26 september 2019 15:30

Det verkar finnas en del att roa sig med när det börjar bli folktomt i Fisksjön. Kul att ni ger er iväg på en del utflykter och sedan, när ni kommer hem, har ni en vacker natur att bara sätta er ner och njuta av. Vilka härliga bilder du bjuder på idag. Väldigt stämningsfulla på olika vis :)

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

27 september 2019 08:01

Det verkar fortfarande hända många trevligheter i din närhet. Ser mysigt ut där hos Kinabror och så bra att den nya läkaren verkar bra :)

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Mösstanten

Mösstanten

27 september 2019 09:24

Det händer ju massor där du bor. Aktiviteter varenda dag. Och så är det så vackert också. Surströmmingsfest kan jag dock vara utan. Befolkningen i det här landet är väl uppdelad i två läger när det gäller den maträtten - älska eller hata.

http://mosstanten.se

 
Anki

Anki

27 september 2019 19:24

Du fick svar på din kommentar hos mig ... Kristallina skrev så här: Det är väldigt många som köper Chaga (Sprängticka). Om du har Facebook, försök att sälja där. Berättar om du säljer hela bitar eller redan klippta, vill säga småbitar som man direkt kan koka.
Det finns ju även dem som köper Chaga för att säljer det sedan. På Blocket säljs också Chaga.

http://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se