Direktlänk till inlägg 28 september 2019

DAG AV LYSANDE, VÄRMANDE SOL

Av Anita - Lördag 28 sept 09:27

Tänk sådan energi en solglimt ger och framför allt de få dagar då det inte blåser. Jag älskar spegelblankt vatten och alla ljud som hörs så bra när vinden inte förstör. Precis en sådan dag var det i förrgår.

 

Då gick hunden Jack och jag till skogen för att leta tranbär och visst hittade jag sådana även om jag inte vågade mig iväg på bästa stället. Det är ju fortfarande jakt så man vet aldrig.

Vi höll till nere vid badstranden och jag kastade pinnar och Jack sprang ut i vattnet så det skummade och fångade och vi hade en rolig stund.


Kinabror jobbade i skogen och hämtade stockar som ska bli ved så småningom.


Jag letade björkar med sprängticka. Tänk er att den finns bara sådana på var 5000de björk och tre av dom finns hos mig.

Vad är nu sprängticka.? Kanske ni inte vet men schaga har ni väl hört talas om. En grej som är så full av vitaminer och bra grejor att den används till te i hundratals år. Dyr är den också. Vad jag läst så kostar den ca 5000-10000 kr per kilo.

 

Jag hittade rätt mycket och satt hela dagen och sågade små bitar av den.

 

Så ska den torkas och sedan använder man en bit och kokar och dricker och blir frisk som attan. Jag sitter på en ren förmögenhet men vet inte hur jag ska sälja den.  Typisk mig, någon affärsman eller kvinna är jag då inte.


Nåja det var skönt att sitta i solen och riktigt gosa mig och lyssna till lommen som skrek på sjön och motorbåten som surrade på sjön.

Kinabror passade på för snart ska båtarna iland för vintern. Jag gick bort till honom en sväng och vi lade ihop taket på hans paveljong. Inga fler utefester blir det nog iår.


Jag kokade fläsklägg och gjorde rotmos och tänk när vi satt och åt middag var det 17 grader i solen och jag blev så sugen på att bada bastu.


 Solens sista strålar sken på husen och träden hade blivit gula bara över ett par nätter men det solgula kvällskenet är så vackert.

 

Medan jag väntade på att bastun skulle bli varm började solen sakta dala ner bakom bergen.

 

Det går ganska fort nu för den att försvinna.

 

Så blir bastun varm och jag sitter där och gosar mig länge länge.

 

Jag badade inte i sjön utan gick upp i duschen istället och somnade skönt i höstmörkret. Genom balkongdörren ser jag stjärnorna som lyser och jag sänder en tanke till kvinnan som åker ute i rymden och ska vara där ute i 6 månader. Vilket mod!!!


Dagens ord: Det är inte bara änglar som flyger i rymden utan även modiga astronauter.


 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Lördag 28 sept 14:49

Det var en härlig dag här också men tyvärr fortsatte det inte så. Men, vilka fina foton du fick även den här vackra höstdagen :)
Det är ju synd om du inte kan tjäna lite pengar på all den naturens rikedom som du har tagit tillvara. Kanske någon hälsokostkedja eller butik skulle kunna vara intresserade. Jag har provat chaga i pulverform några år innan min transplantation, när jag började må riktigt dåligt och med ett ständigt illamående. Tyvärr hann jag aldrig känna någon förbättring för efter ca tre-fyra veckor gav jag upp. Jag fick rejäla sömnbesvär i stället och det satt kvar någon vecka sedan jag hade slutat. Men jag hör nog till undantagen för jag har hört en hel del gott om chaga. Hoppas du hittar ett sätt att sälja den.

http://ibod11.com

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

Lördag 28 sept 15:12

Alltså du bor helt gudomligt vackert, och utsikten från din bastu slår allt. Sprängticka, har jag aldrig hört talas om. Nu har jag fått något nytt att kolla upp. Låter intressant. Visst är de härligt med solens strålar på hösten. Tranbär plockade jag och pappa hos honom i Norrland för många år sedan, saknar honom enormt..

http://kvinnanpataket.blogg.se

 
Lena i Wales

Lena i Wales

Lördag 28 sept 16:57

Sprängsticka, aldrig hört talas om. Alltid lär man sig något nytt. Vad synd att du inte kan göra lite pengar på det.
Så vackert det är runt dig! Njut!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

Söndag 29 sept 09:29

Vilken härlig dag, trots att det är höst. Har varken hört talas om sprängticka eller schagas men jag är väl inte så hälsomedveten. Någon affärskvinna är jag inte heller. Kram

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

Söndag 29 sept 10:55

Vilket härligt blogginlägg du bjuder mig på denna höstsöndag. Några otroligt fina foton. intressant text och så något som jag fick lära mig; sprängsticka. Tänk att du sitter på guld. Hoppas du knäcker koden för att få igång någon slags försäljning från en hemsida. Eller att någon närstående kan hjälpa till med starten.

http://gotlanduppochner.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 14 nov 09:51


  I tisdags insåg jag två saker. Snön vräkte ner så att gå till skogen för att leta mossa och grönt till julkransar gick inte.   På isen ligger snön tjock och skridskois blev det inte den här vintern heller. Inte för att jag tänkt åka skridsko...

Av Anita - Tisdag 12 nov 09:35

  I söndags börjde det. Vad då? Jo det eviga sopandet. Det snöade lite grann men så pass att jag måste sopa farstukvisten och bilen.   Så kom DansBritt och hade med sig dom två gulliga barnbbarnen. Vi gick badstrandsrundan och dom tultade på j...

Av Anita - Söndag 10 nov 11:02

  Det har snöat lite inatt men inte så mycket att jag blev deppad eller förbannad. Kom bara på att det är hög tid att gå till skogen och försöka plocka lingonris och annat grönt till julkransarna. Ska också gå ner i uthuset och hämta lite lockig...

Av Anita - Fredag 8 nov 08:45

Nej, jag har inte skitit i blå skåpet men jag har öppnat det. Tålamod jag kommer till det sedan. Nu ska vi inte börja med det utan ta saker och ting i rätt ordning så vi börjar med onsdagen.   På natten kunde jag inte sova. Sjön sjöng och str...

Av Anita - Tisdag 5 nov 14:48

  Så är det 11 grader kallt men himlen är blå och det blåser inte och allt är täckt av frost, blänkande som diamanter. Jag eldar i köksspisen och matar fåglar. När jag rasslar med hinken kommer dom i kvittrande hopar för att få mat Än är dom int...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se