Direktlänk till inlägg 28 september 2019

DAG AV LYSANDE, VÄRMANDE SOL

Av Anita - 28 september 2019 09:27

Tänk sådan energi en solglimt ger och framför allt de få dagar då det inte blåser. Jag älskar spegelblankt vatten och alla ljud som hörs så bra när vinden inte förstör. Precis en sådan dag var det i förrgår.

 

Då gick hunden Jack och jag till skogen för att leta tranbär och visst hittade jag sådana även om jag inte vågade mig iväg på bästa stället. Det är ju fortfarande jakt så man vet aldrig.

Vi höll till nere vid badstranden och jag kastade pinnar och Jack sprang ut i vattnet så det skummade och fångade och vi hade en rolig stund.


Kinabror jobbade i skogen och hämtade stockar som ska bli ved så småningom.


Jag letade björkar med sprängticka. Tänk er att den finns bara sådana på var 5000de björk och tre av dom finns hos mig.

Vad är nu sprängticka.? Kanske ni inte vet men schaga har ni väl hört talas om. En grej som är så full av vitaminer och bra grejor att den används till te i hundratals år. Dyr är den också. Vad jag läst så kostar den ca 5000-10000 kr per kilo.

 

Jag hittade rätt mycket och satt hela dagen och sågade små bitar av den.

 

Så ska den torkas och sedan använder man en bit och kokar och dricker och blir frisk som attan. Jag sitter på en ren förmögenhet men vet inte hur jag ska sälja den.  Typisk mig, någon affärsman eller kvinna är jag då inte.


Nåja det var skönt att sitta i solen och riktigt gosa mig och lyssna till lommen som skrek på sjön och motorbåten som surrade på sjön.

Kinabror passade på för snart ska båtarna iland för vintern. Jag gick bort till honom en sväng och vi lade ihop taket på hans paveljong. Inga fler utefester blir det nog iår.


Jag kokade fläsklägg och gjorde rotmos och tänk när vi satt och åt middag var det 17 grader i solen och jag blev så sugen på att bada bastu.


 Solens sista strålar sken på husen och träden hade blivit gula bara över ett par nätter men det solgula kvällskenet är så vackert.

 

Medan jag väntade på att bastun skulle bli varm började solen sakta dala ner bakom bergen.

 

Det går ganska fort nu för den att försvinna.

 

Så blir bastun varm och jag sitter där och gosar mig länge länge.

 

Jag badade inte i sjön utan gick upp i duschen istället och somnade skönt i höstmörkret. Genom balkongdörren ser jag stjärnorna som lyser och jag sänder en tanke till kvinnan som åker ute i rymden och ska vara där ute i 6 månader. Vilket mod!!!


Dagens ord: Det är inte bara änglar som flyger i rymden utan även modiga astronauter.


 
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

28 september 2019 14:49

Det var en härlig dag här också men tyvärr fortsatte det inte så. Men, vilka fina foton du fick även den här vackra höstdagen :)
Det är ju synd om du inte kan tjäna lite pengar på all den naturens rikedom som du har tagit tillvara. Kanske någon hälsokostkedja eller butik skulle kunna vara intresserade. Jag har provat chaga i pulverform några år innan min transplantation, när jag började må riktigt dåligt och med ett ständigt illamående. Tyvärr hann jag aldrig känna någon förbättring för efter ca tre-fyra veckor gav jag upp. Jag fick rejäla sömnbesvär i stället och det satt kvar någon vecka sedan jag hade slutat. Men jag hör nog till undantagen för jag har hört en hel del gott om chaga. Hoppas du hittar ett sätt att sälja den.

http://ibod11.com

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

28 september 2019 15:12

Alltså du bor helt gudomligt vackert, och utsikten från din bastu slår allt. Sprängticka, har jag aldrig hört talas om. Nu har jag fått något nytt att kolla upp. Låter intressant. Visst är de härligt med solens strålar på hösten. Tranbär plockade jag och pappa hos honom i Norrland för många år sedan, saknar honom enormt..

http://kvinnanpataket.blogg.se

 
Lena i Wales

Lena i Wales

28 september 2019 16:57

Sprängsticka, aldrig hört talas om. Alltid lär man sig något nytt. Vad synd att du inte kan göra lite pengar på det.
Så vackert det är runt dig! Njut!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

29 september 2019 09:29

Vilken härlig dag, trots att det är höst. Har varken hört talas om sprängticka eller schagas men jag är väl inte så hälsomedveten. Någon affärskvinna är jag inte heller. Kram

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

29 september 2019 10:55

Vilket härligt blogginlägg du bjuder mig på denna höstsöndag. Några otroligt fina foton. intressant text och så något som jag fick lära mig; sprängsticka. Tänk att du sitter på guld. Hoppas du knäcker koden för att få igång någon slags försäljning från en hemsida. Eller att någon närstående kan hjälpa till med starten.

http://gotlanduppochner.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards