Direktlänk till inlägg 1 oktober 2019

TACK OCH LOV FÖR ÅSANISSE

Av Anita - Tisdag 1 okt 14:50

 

När jag vaknar och ser ut genom fönstret i sovrummet känner jag vanmakten och ilskan rusa genom kroppen. Det är första oktober och snöar. Visst i slutet av oktober brukar det vara slut på barmarken men den första oktober. Skit.


Jag drar täcket över huvudet och tänker för en stund att jag vägrar att kliva upp på hela dagen. Jo då, jag vet att alla positivitetstjosanfolk menar att man inte ska reta upp sig på det man inte kan göra något åt men det gör jag i alla fall.


Masar mig sakta upp och när jag kommer ner inser jag att katten också vägrar att kliva upp.

 

Stora kletiga flingor blåser omkring.

Fåglarna som fått frö för första gången idag sitter och kurar på verandan.

Deppar i soffan. Sonen säger att jag ska tända en brasa och läsa en bok och vara glad för att jag inte behöver ut och köra bil. Ja Ja.


 

Då dyker han upp på tvn. ÅsaNisse på hal is. Tror inte jag sett den förut eller så har jag glömt den.

Brasa i kaminen, kaffe i kopp och så ÅsaNissefilm som jag inte kan låta bli att skratta åt. Humöret börjar bli lite bättre när snön övergår i regn.

Så ringer en av mina klasskamrater och vi pratar en lång stund och hon kommer och hälsar på nästa vecka.


Så börjar jag steka köttbullar och efter ett tag kommer Kinabror och jack. Han har haft besök idag för han ska sätta in en ny kamin i sommarstugan och nu är det gjort.

 

Så lite kaffe och så kommer SundvallsSolveig en liten sväng. 


Om man nu ska komma på något mer positivt så är det att vattengympan börjar imorgon och att jag precis hann bära in pelargonerna innan snön kom. Tänker febrilt på vad jag ska hitta för mer positivt för ni ska veta att jag verkligen försöker komma på positiva grejor men jag hatar vinter och snö och det kan jag inte hjälpa. Jag har alltid gjort det. Inte ens som liten gillade jag snö. 


Nåja nog om det. Imorgon är snön förhoppnings borta och AMV och Gubben kommer hit för det är dags att sätta pinnar efter vägen och så får dom berätta om Albanien och äventyret där. Så vattengympa och som sagt. Jag får vara glad att jag slipper köra bil. Ha en bra dag ni som gillar snö och ni andra också för den delen.


Dagens ord: När snön faller ner far humöret ännu längre ner, nästan ända ner i jordkällaren

 
ANNONS
 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

Tisdag 1 okt 20:29

Hoppas verkligen den förhatliga snön är borta imorgon! Vet precis hur du känner. Här har du en till snöhatare. Hoppas få se minimalt av det här i Skåne, men med min tur så kommer det nog en meter i år för första gången på 30 år eller något ha ha.
Idag har jag kört Audin, vågade inte chansa på Skodan. Ha en fin kväll nu.

http://kvinnanpataket.blogg.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Tisdag 1 okt 21:18

Jag gillar visserligen snö men jag tycker också att den kom lite väl tidigt. Men jag hann iväg precis i rätt tid och idag har jag åkt genom ett vackert soligt och höstfärgat Dalarna och Närke. Snön hinner säkert försvinna innan jag kommer hem igen men då börjar det nog bli dags för däckbyte.

http://ibod11.com

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

Onsdag 2 okt 16:46

Ändå kan jag inte låta bli att le och skratta till av dina ord. Helst när katten sympatiserar med ditt humör. Jag håller med om att 1 oktober är minst en månad för tidigt. Det ser i alla fall vackert ut på dina foton. Men hoppas du inte skickade det över havet till mig. Tänk att du inte ens som barn uppskattade snön. Du bor verkligen på fel plats. Själv tycker jag det allt tidigare mörkret blivit värre med åren.
Köttbullarna ser goda ut. Mums! Sonen har rätt. Det gäller att vara tacksam när man slipper ut på vägarna.

http://gotlanduppochner.com

 
Göran

Göran

Torsdag 3 okt 20:29

Var och en blir salig på sitt vis, sägs det ju. Och dina köttbullar skulle du inte behöva truga länge för att få en att vilja smaka. Åsa-Nisse kan jag faktiskt också skratta åt även om filmerna känns lite mossiga med moderna mått. Det jag gillar med honom och med annan buskis som t.ex Stefan och Krister eller Småstadsliv på youtube är ett de ger fingret åt "finkulturen" som fnyser åt den sortens underhållning. Och att skratta mår vi alla bra av. Hur många har t.ex Ingemar Bergman fått att dra på smilbanden?

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 14 nov 09:51


  I tisdags insåg jag två saker. Snön vräkte ner så att gå till skogen för att leta mossa och grönt till julkransar gick inte.   På isen ligger snön tjock och skridskois blev det inte den här vintern heller. Inte för att jag tänkt åka skridsko...

Av Anita - Tisdag 12 nov 09:35

  I söndags börjde det. Vad då? Jo det eviga sopandet. Det snöade lite grann men så pass att jag måste sopa farstukvisten och bilen.   Så kom DansBritt och hade med sig dom två gulliga barnbbarnen. Vi gick badstrandsrundan och dom tultade på j...

Av Anita - Söndag 10 nov 11:02

  Det har snöat lite inatt men inte så mycket att jag blev deppad eller förbannad. Kom bara på att det är hög tid att gå till skogen och försöka plocka lingonris och annat grönt till julkransarna. Ska också gå ner i uthuset och hämta lite lockig...

Av Anita - Fredag 8 nov 08:45

Nej, jag har inte skitit i blå skåpet men jag har öppnat det. Tålamod jag kommer till det sedan. Nu ska vi inte börja med det utan ta saker och ting i rätt ordning så vi börjar med onsdagen.   På natten kunde jag inte sova. Sjön sjöng och str...

Av Anita - Tisdag 5 nov 14:48

  Så är det 11 grader kallt men himlen är blå och det blåser inte och allt är täckt av frost, blänkande som diamanter. Jag eldar i köksspisen och matar fåglar. När jag rasslar med hinken kommer dom i kvittrande hopar för att få mat Än är dom int...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se