Direktlänk till inlägg 1 oktober 2019

TACK OCH LOV FÖR ÅSANISSE

Av Anita - 1 oktober 2019 14:50

 

När jag vaknar och ser ut genom fönstret i sovrummet känner jag vanmakten och ilskan rusa genom kroppen. Det är första oktober och snöar. Visst i slutet av oktober brukar det vara slut på barmarken men den första oktober. Skit.


Jag drar täcket över huvudet och tänker för en stund att jag vägrar att kliva upp på hela dagen. Jo då, jag vet att alla positivitetstjosanfolk menar att man inte ska reta upp sig på det man inte kan göra något åt men det gör jag i alla fall.


Masar mig sakta upp och när jag kommer ner inser jag att katten också vägrar att kliva upp.

 

Stora kletiga flingor blåser omkring.

Fåglarna som fått frö för första gången idag sitter och kurar på verandan.

Deppar i soffan. Sonen säger att jag ska tända en brasa och läsa en bok och vara glad för att jag inte behöver ut och köra bil. Ja Ja.


 

Då dyker han upp på tvn. ÅsaNisse på hal is. Tror inte jag sett den förut eller så har jag glömt den.

Brasa i kaminen, kaffe i kopp och så ÅsaNissefilm som jag inte kan låta bli att skratta åt. Humöret börjar bli lite bättre när snön övergår i regn.

Så ringer en av mina klasskamrater och vi pratar en lång stund och hon kommer och hälsar på nästa vecka.


Så börjar jag steka köttbullar och efter ett tag kommer Kinabror och jack. Han har haft besök idag för han ska sätta in en ny kamin i sommarstugan och nu är det gjort.

 

Så lite kaffe och så kommer SundvallsSolveig en liten sväng. 


Om man nu ska komma på något mer positivt så är det att vattengympan börjar imorgon och att jag precis hann bära in pelargonerna innan snön kom. Tänker febrilt på vad jag ska hitta för mer positivt för ni ska veta att jag verkligen försöker komma på positiva grejor men jag hatar vinter och snö och det kan jag inte hjälpa. Jag har alltid gjort det. Inte ens som liten gillade jag snö. 


Nåja nog om det. Imorgon är snön förhoppnings borta och AMV och Gubben kommer hit för det är dags att sätta pinnar efter vägen och så får dom berätta om Albanien och äventyret där. Så vattengympa och som sagt. Jag får vara glad att jag slipper köra bil. Ha en bra dag ni som gillar snö och ni andra också för den delen.


Dagens ord: När snön faller ner far humöret ännu längre ner, nästan ända ner i jordkällaren

 
 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

1 oktober 2019 20:29

Hoppas verkligen den förhatliga snön är borta imorgon! Vet precis hur du känner. Här har du en till snöhatare. Hoppas få se minimalt av det här i Skåne, men med min tur så kommer det nog en meter i år för första gången på 30 år eller något ha ha.
Idag har jag kört Audin, vågade inte chansa på Skodan. Ha en fin kväll nu.

http://kvinnanpataket.blogg.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

1 oktober 2019 21:18

Jag gillar visserligen snö men jag tycker också att den kom lite väl tidigt. Men jag hann iväg precis i rätt tid och idag har jag åkt genom ett vackert soligt och höstfärgat Dalarna och Närke. Snön hinner säkert försvinna innan jag kommer hem igen men då börjar det nog bli dags för däckbyte.

http://ibod11.com

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

2 oktober 2019 16:46

Ändå kan jag inte låta bli att le och skratta till av dina ord. Helst när katten sympatiserar med ditt humör. Jag håller med om att 1 oktober är minst en månad för tidigt. Det ser i alla fall vackert ut på dina foton. Men hoppas du inte skickade det över havet till mig. Tänk att du inte ens som barn uppskattade snön. Du bor verkligen på fel plats. Själv tycker jag det allt tidigare mörkret blivit värre med åren.
Köttbullarna ser goda ut. Mums! Sonen har rätt. Det gäller att vara tacksam när man slipper ut på vägarna.

http://gotlanduppochner.com

 
Göran

Göran

3 oktober 2019 20:29

Var och en blir salig på sitt vis, sägs det ju. Och dina köttbullar skulle du inte behöva truga länge för att få en att vilja smaka. Åsa-Nisse kan jag faktiskt också skratta åt även om filmerna känns lite mossiga med moderna mått. Det jag gillar med honom och med annan buskis som t.ex Stefan och Krister eller Småstadsliv på youtube är ett de ger fingret åt "finkulturen" som fnyser åt den sortens underhållning. Och att skratta mår vi alla bra av. Hur många har t.ex Ingemar Bergman fått att dra på smilbanden?

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards