Direktlänk till inlägg 4 oktober 2019

RÖD GUL TRUMPETSVAMP

Av Anita - 4 oktober 2019 07:51

Som tur var så försvann snön och då blev det dags för den vanliga svampplockarturen innan det blir snö igen.

 

I år skulle inte bara DansBritt och jag iväg utan även Kinabror och hunden Jack skulle med. Vantar på, halsduk på och korgar med.

 

En krispigt kall dag men det är hög och lättandad luft och oj så mycket svamp vi hittade. 

Korgarna fylldes snabbt. Hunden Jack var vild av glädje över att få springa och nosa på ett nytt och okänt ställe.

 

När min rosa korg var fylld gick Jack och jag bort till vanliga fikastället och plockad fram matsäcken.

 

Mackor och kaffe förstås och sittunderlag för det är fuktigt i den fina vita mossan.

 

Jack älskar att fika och väntar förhoppningsfullt på att det ska bli någon bit över till honom. En korp flyger över gång på gång och ropar på oss.

 

Så mysigt det är att fika i skogen. Det är många år vi letat svamp samma tid nu men iår var det nog mera svamp än vanligt. Nu ligger dom på nät för att torka men jag tog mig en macka mes stekt svamp på kvällen.

 

Så det var en trevlig dag och nu är det morgon och det är ännu kallare ute -5 grader. Som tur är blåser det inte idag så jag hoppas att de fina gula och röda löven får sitta kvar på träden ett tag till. Så länge löven är kvar så är det vackert och det stora missmodet kommer först när allt är naket och vitt och bedrövligt.

 

Nu är dags att ta in båtarna och ställa ner gyckelblomster i jordkällaren och fylla förstukvisten med ved och klippa ner i rabatterna och sätta på vinterdäcken. Alla tråkiga och deprimerande sysslor. Allt tar liksom slut. men.........massor med svamp ligger och torkar.


Dagens ord: Så länge löven är kvar på träden och lyser i de grannaste färger och sjön inte har frusit är det ok.


 
ANNONS
 
Kvinnanpåtaket

Kvinnanpåtaket

4 oktober 2019 08:37

Du bjuder på magiskt vackra bilder. Och det är mysigt att fika i skogen. Vad härligt att ni hittade så mycket svamp! Idag blir det fullt av folk här efter en tids ensamhet. Ska bli trevligt med lite liv på gården.

http://kvinnanpataket.blogg.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

4 oktober 2019 09:34

Vilken lycka att hitta så mycket god svamp :D En härlig höstdag som gjord för promenader och svampplockning.

http://ibod11.com

 
Dunsaluns

Dunsaluns

5 oktober 2019 06:55

Vilken mysig svamptur med vännerna! Jag har aldrig hittat en full korg med svamp. Det är ju bar maskäten svamp jag hittar.. här är det jättegult nu. Jag tycker om hösten. Idag blir det mycket höstdysslor när man är ledig. Men bara lyckan att ha fullt med ved och en brasa att tända sen... Det är som skönt på något sätt att vintra ordentligt så man är rustad för hårda vinterdagar och kan unna sig att vila mer under den mörka tiden.

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

5 oktober 2019 08:32

Grattis till svampskörden! Mina ställen med röda trumpeter är skövlade genom alla avverkningar och jag har inte hittat något nytt.
Ser mysigt ut, men kallt!
Ha det gott Anita!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

6 oktober 2019 17:12

Oj, vad mycket svamp! Det påminner mig om när min pappa var i sin krafts dagar och var ute och plockade svamp. Han var skogsarbetare och visste var de växte. Han ville helst ge sig ut på svampjakt själv, då kunde han vara ute i timmar och gå i oländig mark utan att någon gnällde och ville gå hem. Han kunde komma hem med tio-litershinkar fulla med svamp som han hällde upp på ett gammalt lakan på köksbordet och satte igång att rensa.
Själv är jag för lat för att ge mig ut, inte vet jag vart jag skulle leta heller.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 9 april 08:34

  När tvättmaskinen har pajat och tvättkorgen är full började jag rota i mina lådor och hittade ett som annat. Inte en enda ren trosa att hitta. Som ni nog förstår är jag sorten som använder tanttrosor av bomull och går upp till midjan. Sköna för...

Av Anita - Tisdag 7 april 13:54

Nu har det börjat regna och snön och isen försvinner med en väldig fart. Jag har tagit undan mina snöskovlar för nu ska det banne mig vara nog med vinter. Det droppar och rinner överallt. Igår sken solen och det var plusgrader.   Ute på sjön satt...

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se