Direktlänk till inlägg 7 oktober 2019

ROA SIG SÅ GOTT DET GÅR

Av Anita - Måndag 7 okt 17:45

Man får roa sig så gott det går och mat är ju roligt, allsång är roligt, gofika är roligt och musikunderhållning är roligt.

Fredag var det lunch på hotellet som vanligt och lördagen stack Kinabror iväg på veteranbilsloppis. Jag stannade hemma med hunden Jack men frampå eftermiddagen åkte jag och DansBritt till Näsets Bygdegård på fika och underhållning.

 

På vägen dit och hem såg jag sex älgar. mer än vad jag sett på hela sommaren. Det var en riktig älgkväll.

 

På bygdegården var det fullt ös. Det var musik och till och med lite oplanerad dans. Det var allsång och gott fika. Vi gör så gott vi kan för att roa oss med det som finns. När jag for hem var himlen röd och tjusig.

 Söndagen var det väl inget speciellt men jag gjorde en god älgstek med svampsås med svampen vi plockade i torsdags. Efterrätt en gammal rätt som mamma gjorde. Stekta äpplen med en blandning av havregryn socker sirap och smör som stoppades i äpplena. Blev krispigt och gott minsann.


Idag har det varit en fin måndag med skapligt väder.

Först kom Mustachen och hälsade på och vi fikade.

 

Jack är förtjust i honom, annars gillar han tjejer bäst. (Jack alltså)


Sedan kom Gamle A och vi satt på förstukvisten i solen och pratade en stund.

Så kom två av mina väninnor och vi tog en promenad till badstranden.

 

Dom hade med sig rulltårta och ett par stickade sockar som var väldigt fina. Så blev det fika igen.

 

Vi hade några riktigt roliga timmar med skratt och glädje. Kinabror han tog upp båtarna så nu är det mesta fixat inför vintern.


Jag gick till Kinabror och åt bruna bönor med fläsk och sjön var alldeles lugn och fin och träden lyste som guld.

 

Det var allt för idag. Tänk vad dagarna går fort när man har sällskap.

Vi pratade om åldrandet tjejerna (eller kärringarna) och dom tyckte att man skulle vara glad så länge man var skapligt frisk. Det är väl mest jag som tycker det är så trist att man blivit så väldigt ful. Nu vågar man ju inte ens titta sig i spegeln och fulare lär man väl bli när man blir blek och eländig framöver vintern. Nåja det är ju inget att göra något åt så man får väl nöja sig som det är.


Dagens ord: Det kunde alltid vara värre och det lär det väl bli.
 
ANNONS
 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

Måndag 7 okt 18:40

Vilken utsikt från fönstret över sjön. Wouv ni bor verkligen så vackert. Ja ålderstecken i ansiktet, kyla och snö är väl det jag tycker allra sämst om i livet. Men ålderstecken gäller bara på mig själv.Tycker alla fina människor med fina själar är så vackra, även på utsidan oavsett ålder.
Fortsatt kallt i Skåne, och ensamt, men nu har jag vant mig igen.

http://kvinnanpataket.blogg.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Måndag 7 okt 21:51

Det händer alltid så mycket hos dig och du får både träffa mycket folk och fara iväg på olika trevigheter :) Jättekul att dina dagar blir roliga och en del av dem blir även väldigt vackra höstdagar. Åldrandet kan man inte göra så mycket åt men det är ju tur att vi alla går igenom samma process ;) Men särskilt roligt är det ju inte. Jag for förbi inte alltför långt ifrån dig idag och jag skänkte dig en tanke. Men jag var alldeles för sliten för att komma förbi och säga hej och det var ju lika bra när du hade annat för dig :D

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

Tisdag 8 okt 17:29

Du har det gott med dina släktingar och goda vänner. Att vi blir gamla och fula är ju inte så mycket att göra åt, men nog kan man bli ledsen när man tittar sig i spegeln.
Ha en skön kväll!
Kram Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Kraka

Kraka

Onsdag 9 okt 12:42

Så vackert du har omkring dig! Måste komma och hälsa på någon gång. Finns det något vandrarhem eller pensionat i närheten?

Kram

http://kraka.moah.se

Anita

Onsdag 9 okt 19:02

Så roligt Du är så välkommen Du kan bo hos mig Jag har massor av plats Om du vill bo för dig själv så finns det ett vandrarhem i närheten Ring mig när du vill komma 0702195287

 
Soldansare

Soldansare

Fredag 11 okt 17:39

Tycker att ni har mycket kul för er i Fisksjön. Alltid är ni några som träffas och hittar på något tillsammans.
Förra helgen åkte jag hem till mina föräldrar och såg inga älgar på vägen men väl vildsvin. Det har jag aldrig sett i vilt tillstånd förut trots att de blir fler och fler. Men älgar var länge sedan.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 14 nov 09:51


  I tisdags insåg jag två saker. Snön vräkte ner så att gå till skogen för att leta mossa och grönt till julkransar gick inte.   På isen ligger snön tjock och skridskois blev det inte den här vintern heller. Inte för att jag tänkt åka skridsko...

Av Anita - Tisdag 12 nov 09:35

  I söndags börjde det. Vad då? Jo det eviga sopandet. Det snöade lite grann men så pass att jag måste sopa farstukvisten och bilen.   Så kom DansBritt och hade med sig dom två gulliga barnbbarnen. Vi gick badstrandsrundan och dom tultade på j...

Av Anita - Söndag 10 nov 11:02

  Det har snöat lite inatt men inte så mycket att jag blev deppad eller förbannad. Kom bara på att det är hög tid att gå till skogen och försöka plocka lingonris och annat grönt till julkransarna. Ska också gå ner i uthuset och hämta lite lockig...

Av Anita - Fredag 8 nov 08:45

Nej, jag har inte skitit i blå skåpet men jag har öppnat det. Tålamod jag kommer till det sedan. Nu ska vi inte börja med det utan ta saker och ting i rätt ordning så vi börjar med onsdagen.   På natten kunde jag inte sova. Sjön sjöng och str...

Av Anita - Tisdag 5 nov 14:48

  Så är det 11 grader kallt men himlen är blå och det blåser inte och allt är täckt av frost, blänkande som diamanter. Jag eldar i köksspisen och matar fåglar. När jag rasslar med hinken kommer dom i kvittrande hopar för att få mat Än är dom int...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se