Direktlänk till inlägg 10 oktober 2019

ÄN HAR INTE LÖVEN FALLIT

Av Anita - 10 oktober 2019 09:54

Än har inte snön kommit. Det kom lite igår men gick bort igen. Löven är till viss del kvar på träden och visst har jag fullt med löv i förstugan. Dom blåser in när dörren öppnas.

 


Kinabror och jag fortsätter roa oss så gott det går.

Tisdag var vi iväg på en tillställning som heter "trivselträff". Goda mackor och trevligt sällskap och LillBengt uppträdde med den äran med blandat svenska SvenIngvars, Ove Thörnqvist och Elvis och dragspel.

 

Tänk till ett pris a 30 kronor fixar man denna roliga tillställning. Det har faktiskt blivit nästan 60 personer som kommer och trivs.

 

Ett helt gäng som ställer upp och fixar det där och som jag sa goda mackor och så lotterier. Vi gör så gott vi kan här på bonnlandet. Fast bonnland är det väl inte längre. Det är väldigt glest mellan bönderna. Mest igenvuxna åkrar och tomma hus.

 

Nästa grej är att bensinmacken måste stänga för det krävs dyra ombyggnader. Vi som ska spara på bensinen får nu åka många mil för att tanka. Så är livet på landet. "Hela Sverige ska leva" sas det men det är det mest baksluga. Man gör allt för att vi ska dö och bara storstäder ska finnas. men.......när turisterna kommer då ska saker och ting finnas.


På kvällen kom två av mina kompisar och så kom TuppOla. Vi umgås så gott vi kan i alla fall.


Igår kom det lite snö men den gick bort ganska fort.

På eftermiddagen åkte vi på vattengympa för första gången i höst och det var skönt att simma och sitta i bastun och prata med dom andra tanterna som jag inte träffas sedan i våras.

Om man nu ska säga något negativ är att vi bara har en dusch för den andra är trasig och det verkar inte som den blir lagad. Vi är ändå mer än 10 stycken som ska samsas. Nåja vi har i alla fall en bassäng så jag ska inte klaga.

 

Nog har vi en fin utsikt i alla fall när man tittar ut genom köksfönstret och ser solen gå ner.

Idag åker vinterdäcken på. Det är inget att spara på.


Dagens ord: Så länge löven hänger kvar på träden och sjön inte frusit får man vara nöjd.


 
 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

10 oktober 2019 13:50

Det är uppenbart att landsbygden endast ska leva lite, ytterst lite ett fåtal veckor på sommaren för turisterna. Tråkigt. Alla kan och vill inte bo i städerna. Härligt att du har så trevligt sällskap runt om kring dig i alla fall.

http://kvinnanpataket.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

10 oktober 2019 16:08

Landsbygden utarmas, så är det överallt!
Skönt i alla fall så länge du har folk runt dig.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

10 oktober 2019 20:55

Ibland verkar det som om landsbygden ska hållas i någorlunda skick bara för att turisterna ska ha någonstans att semestra på. Men det händer i alla fall en del kul och ni verkar ta vara på tillfällena. Vackra bilder på din fina utsikt.

http://ibod11.com

 
Emma

Emma

10 oktober 2019 21:28

Så vacker utsikt du har! Vad kul att göra roliga saker tillsammans :)

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards