Direktlänk till inlägg 18 oktober 2019

UNDERLIGA SAKER HÄNDA

Av Anita - 18 oktober 2019 17:52

I torsdags åkte vi till AMV och Gubben. Efter att AMV och jag pratat om det  i flera år skulle vi äntligen besöka min barndomsvän S som bott i Fisksjön i sin barndom tills hon blev 6 år.


AMV ringde till henne och samma dag hade S dragit fram en gammal byrå och bakom byrån låg ett kort på Kinabror och mig när vi var små. Hon hade fått det av min mamma innan hon flyttat och nu hade det varit borta många år.

Så precis när jag ska komma kommer kortet fram som genom ett under.

 

Var inte det underligt så säg.


Så trevligt vi hade i S:s fina och mysiga hem. Personligt och fint och hemtrevligt. Vi fick en så god lunch och vi pratade gamla minnen och hon mindes en massa från tiden i Fisksjön.

 

Jag märkte att vi hade många gemensamma intressen som dans och diverse pyssel. Tänk så roligt att vi hittade igen varandra och kanske ska vi ut och dansa till sommaren och träffas lite mer.


Så kom fredagen och undrens tid är inte förbi.

Min gamla härk till bil sjunger på fisens mosse och går på guds försyn.


Tack vare PappersBeda och hennes sambo fick jag nys på en fin bil och precis på öret för de pengar jag sparat till bil i många år. Nja det blev 74 kronor över. Så jag har köpt en jättefin bil.

 

Många män har haft fler bilar än vad dom kan räkna men jag har inte haft så många i mitt liv.

 

Den första var en blommig saab med frihjul. Så jag älskade den bilen. Tyvärr rostade den sönder så jag fick lägga plankor i botten så jag inte skulle trampa igenom.


Den andra var den blå Golfen som var helt galen. Blinkade åt fel håll och satt igång vindrutetorkaren när man satt på radion och en massa annat konstigt. Dessutom stannade han när man skulle svänga ibland och jag fick bogsera den nästan 20 ggr under den tid jag hade den. Ett rent elände till bil.


Så pappas gamla gröna gubbSaab som gick bra och säkert men drog bensin som sjutton.


Så röda Nissan som var plåtig och skramlig så man kände sig som en sten i en plåtburk när man körde den. Annars gick den bra utan att stanna någonstans.


Så den senaste Mastan som ju tjänat mig väl i 12 år men även bilar bli gamla och rostiga och slitna som gamla kärringar och kanske skulle ni säga Don efter person men nej.


Jag som är feg och egentligen har haft samma otur med bilar som med män måste tuffa till mig och våga en gång till ta tillfället i akt när det dyker upp en snygging till bil och inte fega ur. Troligen är det min sista bil.


Så nu mina vänner står jag här med min svarta blanka bil och blev förtjust när jag insåg att den for fram på vägen som en mjukt flygande ängel. Enda nackdelen är färgen för jag år så dålig på att tvätta bilar och den jag hade nu syntes inte skiten ett dugg på. Den var ju grå. MEN idag är jag nöjd.


Dagens ord: Det gäller att våta ta tillfället i akt när det dyker upp.

 
ANNONS
 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

18 oktober 2019 19:16

Åh en skoda! Grattis! Min son har en sån och jag har en sån också, och så Audin förstås. Men skoda är pålitliga bilar. Bra köp hoppas ni kommer trivas med varandra. Den där blommiga saaben var ju bara för söt.

http://kvinnanpataket.blogg.se

 
Göran

Göran

18 oktober 2019 21:39

Grattis till nyförvärvet! Tiden är ju längesedan förbi då Skoda var något man skrattade åt och skojade om. En släkting till mig är civilingenjör och kör Skoda sedan tio år efter ett helt liv som SAAB-ägare. Han säger att han aldrig haft en bättre bil. Så det är säkert ett bra köp!"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

18 oktober 2019 22:39

Grattis till din nya bil! Det var nog ett klokt beslut att sluta laga på den gamla. Lycka till med den svarta skönheten!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Staffan H

Staffan H

18 oktober 2019 23:04

Grattis till den fina bilen! Min bror har en Skoda och det har, mig veterligen, aldrig varit något krångel med den, så jag hoppas att du får många problemfria mil med den.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Anki

Anki

19 oktober 2019 06:58

Spännande saker händer hos dig - kul med besöket hos gamla barndomsvännen - tänk att kortet dök upp så lagom :)
Grattis till nya bilen! Vi har en Skoda, som vi köpte 2007 - den bästa bil vi någonsin haft! Älskar den!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Karin

Karin

19 oktober 2019 11:08

Lycka till med köpet! Av kommentarerna ovan verkar det vara en pålitlig bil! Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Soldansare

Soldansare

19 oktober 2019 16:56

Vad skönt med en bra bil som förhoppningsvis går som den ska och startar på första knycken. Tryggt för dig som är beroende av bilen.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

19 oktober 2019 18:58

Underligt men väldigt roligt att det fina kortet på er två kom fram just då.
Ett jättegrattis till din fina bil. Må ni leva lyckliga tillsammans i många år :D

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se