Direktlänk till inlägg 18 oktober 2019

UNDERLIGA SAKER HÄNDA

Av Anita - Fredag 18 okt 17:52

I torsdags åkte vi till AMV och Gubben. Efter att AMV och jag pratat om det  i flera år skulle vi äntligen besöka min barndomsvän S som bott i Fisksjön i sin barndom tills hon blev 6 år.


AMV ringde till henne och samma dag hade S dragit fram en gammal byrå och bakom byrån låg ett kort på Kinabror och mig när vi var små. Hon hade fått det av min mamma innan hon flyttat och nu hade det varit borta många år.

Så precis när jag ska komma kommer kortet fram som genom ett under.

 

Var inte det underligt så säg.


Så trevligt vi hade i S:s fina och mysiga hem. Personligt och fint och hemtrevligt. Vi fick en så god lunch och vi pratade gamla minnen och hon mindes en massa från tiden i Fisksjön.

 

Jag märkte att vi hade många gemensamma intressen som dans och diverse pyssel. Tänk så roligt att vi hittade igen varandra och kanske ska vi ut och dansa till sommaren och träffas lite mer.


Så kom fredagen och undrens tid är inte förbi.

Min gamla härk till bil sjunger på fisens mosse och går på guds försyn.


Tack vare PappersBeda och hennes sambo fick jag nys på en fin bil och precis på öret för de pengar jag sparat till bil i många år. Nja det blev 74 kronor över. Så jag har köpt en jättefin bil.

 

Många män har haft fler bilar än vad dom kan räkna men jag har inte haft så många i mitt liv.

 

Den första var en blommig saab med frihjul. Så jag älskade den bilen. Tyvärr rostade den sönder så jag fick lägga plankor i botten så jag inte skulle trampa igenom.


Den andra var den blå Golfen som var helt galen. Blinkade åt fel håll och satt igång vindrutetorkaren när man satt på radion och en massa annat konstigt. Dessutom stannade han när man skulle svänga ibland och jag fick bogsera den nästan 20 ggr under den tid jag hade den. Ett rent elände till bil.


Så pappas gamla gröna gubbSaab som gick bra och säkert men drog bensin som sjutton.


Så röda Nissan som var plåtig och skramlig så man kände sig som en sten i en plåtburk när man körde den. Annars gick den bra utan att stanna någonstans.


Så den senaste Mastan som ju tjänat mig väl i 12 år men även bilar bli gamla och rostiga och slitna som gamla kärringar och kanske skulle ni säga Don efter person men nej.


Jag som är feg och egentligen har haft samma otur med bilar som med män måste tuffa till mig och våga en gång till ta tillfället i akt när det dyker upp en snygging till bil och inte fega ur. Troligen är det min sista bil.


Så nu mina vänner står jag här med min svarta blanka bil och blev förtjust när jag insåg att den for fram på vägen som en mjukt flygande ängel. Enda nackdelen är färgen för jag år så dålig på att tvätta bilar och den jag hade nu syntes inte skiten ett dugg på. Den var ju grå. MEN idag är jag nöjd.


Dagens ord: Det gäller att våta ta tillfället i akt när det dyker upp.

 
ANNONS
 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

Fredag 18 okt 19:16

Åh en skoda! Grattis! Min son har en sån och jag har en sån också, och så Audin förstås. Men skoda är pålitliga bilar. Bra köp hoppas ni kommer trivas med varandra. Den där blommiga saaben var ju bara för söt.

http://kvinnanpataket.blogg.se

 
Göran

Göran

Fredag 18 okt 21:39

Grattis till nyförvärvet! Tiden är ju längesedan förbi då Skoda var något man skrattade åt och skojade om. En släkting till mig är civilingenjör och kör Skoda sedan tio år efter ett helt liv som SAAB-ägare. Han säger att han aldrig haft en bättre bil. Så det är säkert ett bra köp!"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

Fredag 18 okt 22:39

Grattis till din nya bil! Det var nog ett klokt beslut att sluta laga på den gamla. Lycka till med den svarta skönheten!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Staffan H

Staffan H

Fredag 18 okt 23:04

Grattis till den fina bilen! Min bror har en Skoda och det har, mig veterligen, aldrig varit något krångel med den, så jag hoppas att du får många problemfria mil med den.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Anki

Anki

Lördag 19 okt 06:58

Spännande saker händer hos dig - kul med besöket hos gamla barndomsvännen - tänk att kortet dök upp så lagom :)
Grattis till nya bilen! Vi har en Skoda, som vi köpte 2007 - den bästa bil vi någonsin haft! Älskar den!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Karin

Karin

Lördag 19 okt 11:08

Lycka till med köpet! Av kommentarerna ovan verkar det vara en pålitlig bil! Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Soldansare

Soldansare

Lördag 19 okt 16:56

Vad skönt med en bra bil som förhoppningsvis går som den ska och startar på första knycken. Tryggt för dig som är beroende av bilen.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Lördag 19 okt 18:58

Underligt men väldigt roligt att det fina kortet på er två kom fram just då.
Ett jättegrattis till din fina bil. Må ni leva lyckliga tillsammans i många år :D

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 14 nov 09:51


  I tisdags insåg jag två saker. Snön vräkte ner så att gå till skogen för att leta mossa och grönt till julkransar gick inte.   På isen ligger snön tjock och skridskois blev det inte den här vintern heller. Inte för att jag tänkt åka skridsko...

Av Anita - Tisdag 12 nov 09:35

  I söndags börjde det. Vad då? Jo det eviga sopandet. Det snöade lite grann men så pass att jag måste sopa farstukvisten och bilen.   Så kom DansBritt och hade med sig dom två gulliga barnbbarnen. Vi gick badstrandsrundan och dom tultade på j...

Av Anita - Söndag 10 nov 11:02

  Det har snöat lite inatt men inte så mycket att jag blev deppad eller förbannad. Kom bara på att det är hög tid att gå till skogen och försöka plocka lingonris och annat grönt till julkransarna. Ska också gå ner i uthuset och hämta lite lockig...

Av Anita - Fredag 8 nov 08:45

Nej, jag har inte skitit i blå skåpet men jag har öppnat det. Tålamod jag kommer till det sedan. Nu ska vi inte börja med det utan ta saker och ting i rätt ordning så vi börjar med onsdagen.   På natten kunde jag inte sova. Sjön sjöng och str...

Av Anita - Tisdag 5 nov 14:48

  Så är det 11 grader kallt men himlen är blå och det blåser inte och allt är täckt av frost, blänkande som diamanter. Jag eldar i köksspisen och matar fåglar. När jag rasslar med hinken kommer dom i kvittrande hopar för att få mat Än är dom int...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se