Direktlänk till inlägg 22 oktober 2019

FEM PAR BLÖTA HANDSKAR

Av Anita - 22 oktober 2019 08:57

 

Sofie Propp och jag har nästan en tradition som vi haft i många år nu. Hon kommer till mig och vi ser på film och vi har samma filmsmak. Det ska vara roliga och gulliga filmer och inte hemska och otäcka.

 

Vi äter plankstek och fixar till någon mumsig efterrätt.

Frampå lördagskvällen kommer Broder B och hans kompis farande från Skåne för att vara med om älgjakten.


Söndagen var det lite bättre väder och vi gick ut en sväng med hunden Jack.

 

Vi gick ner till sjön och badstrandsrundan.

 

Sedan var det matdags för då samlades vi vid matbordet, alla tre av mina bröder och så Broder B:s kompis och Sofie Propp.

 

Älggryta med klyftpotatis grönsaker, sallad och pressgurka och så förstås gele och så äppelpaj till efterrätt. 


Så igår var det ett strålande väder och då släpper jag allt och går ut och är ute hela dagen. Började med att gå bort till Kinabrors sommarstuga. 

 

Det var spegelblankt på sjön och en ensam svan sam omkring och skrek. Hörde en hund skälla på andra sidan sjön men annars hördes inte ett knäpp.

 

Kinabror har en ny kamin som ska inspekteras av sotarn idag och proveldas. 

Mustashen kom också och det blev fyr i brasan. Det är en täljstenskamin så den ska väl hålla värmen.

 

Så gick hunden Jack hem till mig och jag började rensa bort gamla växter ur rabatterna och jack hjälpte till att dra bort skräpet. Det var då som handskarna blev blöta. Det har ju regnat och snöat så allt var genomblött men nu har jag bara några rabatter kvar så jag önskar bara att det blir flera fina dagar innan snön förstör allt.

karlarna kom från skogen och vi åt pytt i panna hos Kinabror och så var den dagen slut.


Vaknar till en ny dag och jag börjar ligga längre på mornarna nu för det är mörkt. Ser att det har snöat lite grann men barna några korn som ligger kvar på gräsmattan. Fåglarna sitter och knackar på fönstren och vill ha mat så jag får väl slutat nu.


Dagens ord:Att vara ute en hel dag gör en både nöjd och trött.


 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

22 oktober 2019 09:26

Det låter som om du haft några rätt fina dagar, trots att snön lurar runt hörnet. Hoppas du hinner få färdigt i trädgården innan det kommer mer av den vita varan.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
tant Hannele

tant Hannele

22 oktober 2019 11:39

Mums så gott!

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
tant Hannele

tant Hannele

22 oktober 2019 11:40

(rensa bort gamla växter på våren, skyddar... och vackert på vintern)

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

22 oktober 2019 15:34

Fint att du myser till det med vänner, film och god mat. En skön dag mitt i alltihop är inte heller fel. Det gäller att passa på att vara ute då.
Jag hoppas att du hinner få ordning ute innan snön kommer och just nu ser det ut att dröja lite, i alla fall här på Frösön.

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

23 oktober 2019 20:05

Så underbart att kunna ligga länge på morgnarna. Jag går upp klockan sex och det känns bara värre och värre.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 9 april 08:34

  När tvättmaskinen har pajat och tvättkorgen är full började jag rota i mina lådor och hittade ett som annat. Inte en enda ren trosa att hitta. Som ni nog förstår är jag sorten som använder tanttrosor av bomull och går upp till midjan. Sköna för...

Av Anita - Tisdag 7 april 13:54

Nu har det börjat regna och snön och isen försvinner med en väldig fart. Jag har tagit undan mina snöskovlar för nu ska det banne mig vara nog med vinter. Det droppar och rinner överallt. Igår sken solen och det var plusgrader.   Ute på sjön satt...

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se