Direktlänk till inlägg 24 oktober 2019

OM INTE OM FANNS

Av Anita - Torsdag 24 okt 13:52

 

Om inte om fanns skulle jag gå till mitt trattkantarellställe och plocka. Jag skulle gå på den gröna härliga mossan och andas in den friska höstluften och dra in den goda doften av skog men det vågar jag inte för det är fullt med jägare i skogen.


En sådan här din dag måste man vara ute. Nu när jag är över 70 vet jag ju inte om det är den sista hösten.

Vad vet man nästa höst kanske man är sjuk eller rent av död. Så vad då. Om köket är fullt med bök och disk spelar strängt taget ingen roll. Lingondrickan som står och rinner klarar sig själv några timmar till.

 

Så Jack och jag rensar rabatter. Vi  leker med bollen och har det mysigt.

 

Småfåglarna är glad att vi är i närheten för då får dom äta i fred och ro. Pärskrikorna håller sig borta när vi är ute. Annars tar dom allt frö och gömmer till senare tider. Dom skriker och jagar bort småfåglarna och fast dom är vackra så är dom inte snälla. Precis som vi människor. Det hjälper liksom inte att vara vacker om man är elak.


 

Sedan går vi bort till Kinabrors sommarstuga efter strandstigen.

 

Solen värmer och det är skönt och lugnt och fint.

 

Sådana här dagar måste man ta till vara. 


Igår var det vattengympa och det är i sig själv en fröjd. Man blir mjuk i lederna och så sitter vi i bastun och pratar och njuter av värmen. Det är ett härligt gäng fruntimmer. Det är några karlar med också men dom har egen bastu. Vi sjöng och grattade den äldsta av badarna. Han är 89 år och det är otroligt.


Nej nu får jag väl hä mig in och diska och förbereda middagen. Jag hörde precis två skott alldeles i närheten så tur att jag inte gick dit jag tänkt.

 

Apropå ingenting, har ni tänkt på att ingenting man har i närheten jämt uppskattas så mycket som det som är ovanligt. Jag älskar min ek för många saker men idag för att den har löven kvar och lyser så vackert i solen. Nästan alla andra träd tappade löven i blåsten härom dagen men eken står kvar med sina fina blad.


Tänkte också på att skator skulle vara väldigt uppskattade och exotiska om det inte fanns så många och vi sett dom så ofta. Man tänker väldigt bra när man håller på i trädgården eller går i skogen.


Dagens ord: Det som är ovanligt ses som exotiskt och det man ser ofta tänker man inte på. 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Torsdag 24 okt 17:38

Den är verkligen fin, din ek! Och det är väldigt vackra bilder i det här inlägget. Paradiset Fisksjön!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

Torsdag 24 okt 23:00

Det är verkligen vackert hos dej. Och lingondricka, det är något jag älskar. Synd att du inte kom dig ut i skogen idag. Men det kommer säkert fler fina dagar utan jakt framöver. Själv chansar jag och går ut ändå fast det skjuts ibland i närheten.

http://kvinnanpataket.blogg.se

 
Anki

Anki

Fredag 25 okt 08:03

Vilken härlig dag du haft! Så vackert hos dig och din ek är verkligen fin!
Mina bästa svampställen är borta för alltid ... och älgarna också. Dovhjort och vildsvin finns i överflöd, men jägarna verkar inte klara att hålla antalet på en rimlig nivå. Alla har vi nåt att bekymra oss om ...

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

Fredag 25 okt 10:34

Tack för alla fina kommentarer av dig till min blogg.
Nu kan jag äntligen kommentera igen, hoppas det inte strular till sig igen.
Ja, man får var försiktig under älgjakten.
Härligt med lingondricka!
Sköt om dig!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Mösstanten

Mösstanten

Lördag 26 okt 07:53

Du bor ganska långt norrut har jag förstått, så en ek måste vara ovanlig. Eken och sjöbilderna är fantastiskt fina. Pärskrika fick jag googla på. Nötskrika förstås!

http://mosstanten.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 14 nov 09:51


  I tisdags insåg jag två saker. Snön vräkte ner så att gå till skogen för att leta mossa och grönt till julkransar gick inte.   På isen ligger snön tjock och skridskois blev det inte den här vintern heller. Inte för att jag tänkt åka skridsko...

Av Anita - Tisdag 12 nov 09:35

  I söndags börjde det. Vad då? Jo det eviga sopandet. Det snöade lite grann men så pass att jag måste sopa farstukvisten och bilen.   Så kom DansBritt och hade med sig dom två gulliga barnbbarnen. Vi gick badstrandsrundan och dom tultade på j...

Av Anita - Söndag 10 nov 11:02

  Det har snöat lite inatt men inte så mycket att jag blev deppad eller förbannad. Kom bara på att det är hög tid att gå till skogen och försöka plocka lingonris och annat grönt till julkransarna. Ska också gå ner i uthuset och hämta lite lockig...

Av Anita - Fredag 8 nov 08:45

Nej, jag har inte skitit i blå skåpet men jag har öppnat det. Tålamod jag kommer till det sedan. Nu ska vi inte börja med det utan ta saker och ting i rätt ordning så vi börjar med onsdagen.   På natten kunde jag inte sova. Sjön sjöng och str...

Av Anita - Tisdag 5 nov 14:48

  Så är det 11 grader kallt men himlen är blå och det blåser inte och allt är täckt av frost, blänkande som diamanter. Jag eldar i köksspisen och matar fåglar. När jag rasslar med hinken kommer dom i kvittrande hopar för att få mat Än är dom int...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se