Direktlänk till inlägg 24 oktober 2019

OM INTE OM FANNS

Av Anita - 24 oktober 2019 13:52

 

Om inte om fanns skulle jag gå till mitt trattkantarellställe och plocka. Jag skulle gå på den gröna härliga mossan och andas in den friska höstluften och dra in den goda doften av skog men det vågar jag inte för det är fullt med jägare i skogen.


En sådan här din dag måste man vara ute. Nu när jag är över 70 vet jag ju inte om det är den sista hösten.

Vad vet man nästa höst kanske man är sjuk eller rent av död. Så vad då. Om köket är fullt med bök och disk spelar strängt taget ingen roll. Lingondrickan som står och rinner klarar sig själv några timmar till.

 

Så Jack och jag rensar rabatter. Vi  leker med bollen och har det mysigt.

 

Småfåglarna är glad att vi är i närheten för då får dom äta i fred och ro. Pärskrikorna håller sig borta när vi är ute. Annars tar dom allt frö och gömmer till senare tider. Dom skriker och jagar bort småfåglarna och fast dom är vackra så är dom inte snälla. Precis som vi människor. Det hjälper liksom inte att vara vacker om man är elak.


 

Sedan går vi bort till Kinabrors sommarstuga efter strandstigen.

 

Solen värmer och det är skönt och lugnt och fint.

 

Sådana här dagar måste man ta till vara. 


Igår var det vattengympa och det är i sig själv en fröjd. Man blir mjuk i lederna och så sitter vi i bastun och pratar och njuter av värmen. Det är ett härligt gäng fruntimmer. Det är några karlar med också men dom har egen bastu. Vi sjöng och grattade den äldsta av badarna. Han är 89 år och det är otroligt.


Nej nu får jag väl hä mig in och diska och förbereda middagen. Jag hörde precis två skott alldeles i närheten så tur att jag inte gick dit jag tänkt.

 

Apropå ingenting, har ni tänkt på att ingenting man har i närheten jämt uppskattas så mycket som det som är ovanligt. Jag älskar min ek för många saker men idag för att den har löven kvar och lyser så vackert i solen. Nästan alla andra träd tappade löven i blåsten härom dagen men eken står kvar med sina fina blad.


Tänkte också på att skator skulle vara väldigt uppskattade och exotiska om det inte fanns så många och vi sett dom så ofta. Man tänker väldigt bra när man håller på i trädgården eller går i skogen.


Dagens ord: Det som är ovanligt ses som exotiskt och det man ser ofta tänker man inte på.



 
 
Ingrid

Ingrid

24 oktober 2019 17:38

Den är verkligen fin, din ek! Och det är väldigt vackra bilder i det här inlägget. Paradiset Fisksjön!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

24 oktober 2019 23:00

Det är verkligen vackert hos dej. Och lingondricka, det är något jag älskar. Synd att du inte kom dig ut i skogen idag. Men det kommer säkert fler fina dagar utan jakt framöver. Själv chansar jag och går ut ändå fast det skjuts ibland i närheten.

http://kvinnanpataket.blogg.se

 
Anki

Anki

25 oktober 2019 08:03

Vilken härlig dag du haft! Så vackert hos dig och din ek är verkligen fin!
Mina bästa svampställen är borta för alltid ... och älgarna också. Dovhjort och vildsvin finns i överflöd, men jägarna verkar inte klara att hålla antalet på en rimlig nivå. Alla har vi nåt att bekymra oss om ...

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

25 oktober 2019 10:34

Tack för alla fina kommentarer av dig till min blogg.
Nu kan jag äntligen kommentera igen, hoppas det inte strular till sig igen.
Ja, man får var försiktig under älgjakten.
Härligt med lingondricka!
Sköt om dig!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Mösstanten

Mösstanten

26 oktober 2019 07:53

Du bor ganska långt norrut har jag förstått, så en ek måste vara ovanlig. Eken och sjöbilderna är fantastiskt fina. Pärskrika fick jag googla på. Nötskrika förstås!

http://mosstanten.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards