Direktlänk till inlägg 27 oktober 2019

I SKOGEN

Av Anita - 27 oktober 2019 08:09

 

Nu börjar vintern komma närmare och närmare. Imorse var det 6 grader kallt. Men vi pratar inte om det utan om gårdagen som ju var en speciell dag på sitt vis. 

AMV och Gubben kom och skulle ligga sista natten före vintern i sin husvagn.


Skickade meddelande till TuppOla och frågade var dom jagade och när jag fick reda på att dom inte jagade i närheten så drog vi iväg till skogs.

 

Uppför det fina mossklädda kullarna för att söka trattkantareller som jag vet finns där.

 

Klart vi hittade dom och vi plockade och gick hem och gjorde varma mackor. Så gott.


Igår kväll var det dags att fara på fest som vi som jobbat på sommarcafe blir bjudna på. Det var en fest som heter duga och väldigt väldigt trevlig. Vi har en ny ordförande i föreningen som är dansk och vi fick mat som dom brukar ha när det är fest. En jättegod tonfiskgrej med räkor och romsås och så lax som smälte i munnen och så grovbröd med stekta rödspättor och remoladsås. Så blev det frågesport och kaffe och glass. Det var väldigt trevligt. Jag glömde telefonen hemma så det blev inga bilder. 


Så var det där med att hålla på att mixtra med sommar och vintertid och det gillar jag inte och inte har jag ställt om klockorna heller. Får väl ta mig till det.


 

Ibland när jag ser på stubbarna så tänker jag på att man nu är som en gammal stubbe själv men härom dagen blev jag riktigt rädd. Jag hade av någon anledning gjort något fel med kameran och istället för att fånga en fin utsikt så hade jag råkat fota mig själv och jag såg med fasa att jag höll på att förvandlas till ett skogstroll. Har ni sett något så hemskt. Jag skulle som monster och det kan väl passa den här veckan. Fy sjutton.

 

Nej så hemskt.


Kinabror har åkt och hämtat kött. AMV och Gubben sover i husvagnen och jag ska gå ut och mata fåglarna som nu fryser och är hungriga och sitter i rader och knackar på fönstret i köket.


Snart stundar värre tider men om man nu ska säga något positivt är att jag har en bil som troligen går bra.

Jag har ved i vedboden att elda med.

Båtar är upptagna och i trädgården är allt klart för vintern och man kan bara hoppas på att snön inte kommer på länge än.

PappersBeda och jag ska baka tunnbröd på tisdag och lingondrickan är klar.

I källaren finns både potatis och morötter och gele och saft. 

I frysen finns kött och svamp och torkade kryddor finns i massor på kryddhyllan så vem är jag att klaga. 


Snöslungan har fått på kedjor på hjulen och alla trasmattor är tvättade och ligger och luktar såpa i klädskrubben.

Jag är så beredd som jag kan bli i alla fall.

 

Det är bara att hålla tummarna för att det dröjer innan snön kommer. 


Dagens ord: Hoppet är det sista som dör.

 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

27 oktober 2019 13:29

Jag blir lite avundsjuk på din svampskog med fina trattisar. Men vad härligt att ni kunde gå där, njuta av den fina skogen med mjuk mossa och många svampar. Lika härligt måste det kännas för dig att du är så väl förberedd och har så välfyllda förråd. Bilen och de nya mötesplatserna längs vägen kanske hjälper till att göra vinten lite lättare :D

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

27 oktober 2019 17:22

Jag längtar ut i skogen när jag ser dina bilder. Jag riktigt känner doften av blöt mossa och halvruttna löv, och det är en god doft. När jag var liten var vi mycket ute i skogen. Min pappa var skogshuggare och kunde alla vägar och stigar. Då tyckte jag att det var det tråkigaste som fanns, jag var en riktig innesittartjej. Och det är jag väl egentligen idag också men ändå. Lite önskar jag att jag hade varit med på er svamptur.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

28 oktober 2019 08:41

Så trevligt med en fest med en massa god mat!
Härligt att du kom iväg till skogen och kunde plocka lite trattisar!
Så bra att du har allt klart inför vintern ... jag har en del saker kvar att fixa, men inget som inte kan vänta till i vår om det kniper ...
Hoppas liksom du att det dröjer med snön!
Ha det gott Anita!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Kraka

Kraka

28 oktober 2019 15:48

Nu är det kallt här igen, fast nu plus 3,3 grader utanför mitt fönster. Det är fortfarande lågtryck, men börjar närma sig normalt lufttryck och jag känner i kroppen att jag har mindre ont.
Du verkar i alla fall ha full sysselsättning. Men vintern i norr kan vara bister.
Ha en fortsatt bra måndag. Själv har jag nyss kommit hem efter ett antal timmar på IKEA med min son.
Din blogg är en av dem jag läser, men kommenterar som du vet inte varje gång.

http://kraka.moah.se

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

29 oktober 2019 08:29

God morgon i kylan.
-4 här i Skåneland. Vattenpumpen krånglar pga kylan, det var 15 inne när jag gick upp,genomförkyld.Men den där maten du fick på festen, wouv den hade jag gillat. Och jag tycker att du är vacker och en förebild i det liv du lever :) Fina trattisar. Undrar om de fryst bort här nu?

http://kvinnanpataket.blogg.se

 
Åke

Åke

1 november 2019 01:22

Vittra eller skogsrå då... härjar dom inte däruppe?

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 9 april 08:34

  När tvättmaskinen har pajat och tvättkorgen är full började jag rota i mina lådor och hittade ett som annat. Inte en enda ren trosa att hitta. Som ni nog förstår är jag sorten som använder tanttrosor av bomull och går upp till midjan. Sköna för...

Av Anita - Tisdag 7 april 13:54

Nu har det börjat regna och snön och isen försvinner med en väldig fart. Jag har tagit undan mina snöskovlar för nu ska det banne mig vara nog med vinter. Det droppar och rinner överallt. Igår sken solen och det var plusgrader.   Ute på sjön satt...

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se