Direktlänk till inlägg 30 oktober 2019

ENSAM OCH FRUSEN

Av Anita - 30 oktober 2019 08:07

Ingen Jack som kommer in och vill ha sista biten på morgonmackan eller en köttbulle. Nu har Kinabror och Jack åkt iväg till Skåne.

Nu vaknar jag av att jag fryser och även nere i köket känns det kallt. Ser ut och ser att det är fem grader kallt och lite snö på marken.

 

När jag går ut på bron hör jag att det klirrar. Det har frusit på sjön. Faan. Jag hatar när isen frusit och man inte kan se vattnet på nästan ett halvår. Som tröst hör jag att det klingar och förstår att det blåser lite och att isen troligen bryter upp. Fåglarna kommer flygande och tigger mat.


För första gången i vinter tänder jag i köksspisen.

 

Igår var det tunnbrödbakardagen och PappersBeda och jag kom på att vi hade bakat i 22 år vår och höst. Från början bakade vi väldigt mycket men nu bakar vi bara av 4 liter och det blir ungefär 100 kakor och det får räcka. Man blir trött.

 

Utanför blåste det isvindar och kom snöbyar från och till. Alltså en perfekt dag att stå i värmen och baka tunnbröd.

 

Förr kom det många och ville smaka brödet men igår kom bara en. Att få smaka det första varma brödet med smör och messmör på och dricka en kopp kaffe till det är en livsnjutning ska ni tro.

 

Som sagt nu är jag alldeles själv här och nog saknar jag både brorsan och hunden. Dom kommer att vara borta flera månader nu men i mitten på december kommer Broder B med fru så det blir inte så länge. Jag hoppas bara att det inte blir så mycket snö och inte så kallt. 


Dagen ska jag försöka ägna åt att plocka undan en del. Jag har det lite rörigt så det behövs både diskas och tvättas och grejas. Kanske kan jag gå ut men än känns det för kallt. Vi får se. Allt blir som det blir. 

Nu på med kaffepannan och ut och mata fåglarna och katten.


Dagens ord: Livet går vidare dag för dag .

 
ANNONS
 
Anki

Anki

30 oktober 2019 11:33

Förstår att det känns tomt nu när Kinabror och Jack åkt till Skåne ...
Trevligt med brödbak i alla fall!
Ha det så bra det går!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

30 oktober 2019 13:57

Jag förstår att du saknar Jack och Kinabror, men du har ju alltid något att pyssla med. Hoppas att isen bryter upp och att det inte kommer mera snö på ett tag.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

30 oktober 2019 15:12

Den första bilden är så vacker. Ett härligt ljus och lite pudersnö som lyser upp :) Men du får nog som du vill för plusgraderna verkar återvända.
Jag är full av beundran över att ni orkar hålla på med tunnbrödsbak år efter år. Men det är klart att det går på något vis om man tänker på hur gott det är och hur bra det är att kunna ta fram ur frysen hela vintern :D
Du kan ju ta en tripp till Frösön någon dag när det känns tomt. Det vore kul om du kom förbi :)

http://ibod11.com

 
Ingen bild

Eivor

30 oktober 2019 22:05

Hej. Håller med dig. Vet inte om det här går skriva. Jag har inte skrivit på bloggen på några år. Men jag hade en sång och där använde jag mitt namn. Ha det bra

 
Åke

Åke

1 november 2019 01:20

Va!!! Värkligen läckert. Om jag vetat detta hade jag kommit förbi... man vet aldrig 🙈

http://www.nacka144.se

 
Soldansare

Soldansare

1 november 2019 17:09

Usch! Redan snö. Här spås den första komma nu på söndag. Mörkt har det ju blivit. Vad kul det verkar att baka tunnbröd. Smör på nybakat bröd så där så att det smälter medan den där doften fortfarande finns kvar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 9 april 08:34

  När tvättmaskinen har pajat och tvättkorgen är full började jag rota i mina lådor och hittade ett som annat. Inte en enda ren trosa att hitta. Som ni nog förstår är jag sorten som använder tanttrosor av bomull och går upp till midjan. Sköna för...

Av Anita - Tisdag 7 april 13:54

Nu har det börjat regna och snön och isen försvinner med en väldig fart. Jag har tagit undan mina snöskovlar för nu ska det banne mig vara nog med vinter. Det droppar och rinner överallt. Igår sken solen och det var plusgrader.   Ute på sjön satt...

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se