Direktlänk till inlägg 30 oktober 2019

ENSAM OCH FRUSEN

Av Anita - Onsdag 30 okt 08:07

Ingen Jack som kommer in och vill ha sista biten på morgonmackan eller en köttbulle. Nu har Kinabror och Jack åkt iväg till Skåne.

Nu vaknar jag av att jag fryser och även nere i köket känns det kallt. Ser ut och ser att det är fem grader kallt och lite snö på marken.

 

När jag går ut på bron hör jag att det klirrar. Det har frusit på sjön. Faan. Jag hatar när isen frusit och man inte kan se vattnet på nästan ett halvår. Som tröst hör jag att det klingar och förstår att det blåser lite och att isen troligen bryter upp. Fåglarna kommer flygande och tigger mat.


För första gången i vinter tänder jag i köksspisen.

 

Igår var det tunnbrödbakardagen och PappersBeda och jag kom på att vi hade bakat i 22 år vår och höst. Från början bakade vi väldigt mycket men nu bakar vi bara av 4 liter och det blir ungefär 100 kakor och det får räcka. Man blir trött.

 

Utanför blåste det isvindar och kom snöbyar från och till. Alltså en perfekt dag att stå i värmen och baka tunnbröd.

 

Förr kom det många och ville smaka brödet men igår kom bara en. Att få smaka det första varma brödet med smör och messmör på och dricka en kopp kaffe till det är en livsnjutning ska ni tro.

 

Som sagt nu är jag alldeles själv här och nog saknar jag både brorsan och hunden. Dom kommer att vara borta flera månader nu men i mitten på december kommer Broder B med fru så det blir inte så länge. Jag hoppas bara att det inte blir så mycket snö och inte så kallt. 


Dagen ska jag försöka ägna åt att plocka undan en del. Jag har det lite rörigt så det behövs både diskas och tvättas och grejas. Kanske kan jag gå ut men än känns det för kallt. Vi får se. Allt blir som det blir. 

Nu på med kaffepannan och ut och mata fåglarna och katten.


Dagens ord: Livet går vidare dag för dag .

 
ANNONS
 
Anki

Anki

Onsdag 30 okt 11:33

Förstår att det känns tomt nu när Kinabror och Jack åkt till Skåne ...
Trevligt med brödbak i alla fall!
Ha det så bra det går!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 30 okt 13:57

Jag förstår att du saknar Jack och Kinabror, men du har ju alltid något att pyssla med. Hoppas att isen bryter upp och att det inte kommer mera snö på ett tag.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Onsdag 30 okt 15:12

Den första bilden är så vacker. Ett härligt ljus och lite pudersnö som lyser upp :) Men du får nog som du vill för plusgraderna verkar återvända.
Jag är full av beundran över att ni orkar hålla på med tunnbrödsbak år efter år. Men det är klart att det går på något vis om man tänker på hur gott det är och hur bra det är att kunna ta fram ur frysen hela vintern :D
Du kan ju ta en tripp till Frösön någon dag när det känns tomt. Det vore kul om du kom förbi :)

http://ibod11.com

 
Ingen bild

Eivor

Onsdag 30 okt 22:05

Hej. Håller med dig. Vet inte om det här går skriva. Jag har inte skrivit på bloggen på några år. Men jag hade en sång och där använde jag mitt namn. Ha det bra

 
Åke

Åke

Fredag 1 nov 01:20

Va!!! Värkligen läckert. Om jag vetat detta hade jag kommit förbi... man vet aldrig 🙈

http://www.nacka144.se

 
Soldansare

Soldansare

Fredag 1 nov 17:09

Usch! Redan snö. Här spås den första komma nu på söndag. Mörkt har det ju blivit. Vad kul det verkar att baka tunnbröd. Smör på nybakat bröd så där så att det smälter medan den där doften fortfarande finns kvar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 14 nov 09:51


  I tisdags insåg jag två saker. Snön vräkte ner så att gå till skogen för att leta mossa och grönt till julkransar gick inte.   På isen ligger snön tjock och skridskois blev det inte den här vintern heller. Inte för att jag tänkt åka skridsko...

Av Anita - Tisdag 12 nov 09:35

  I söndags börjde det. Vad då? Jo det eviga sopandet. Det snöade lite grann men så pass att jag måste sopa farstukvisten och bilen.   Så kom DansBritt och hade med sig dom två gulliga barnbbarnen. Vi gick badstrandsrundan och dom tultade på j...

Av Anita - Söndag 10 nov 11:02

  Det har snöat lite inatt men inte så mycket att jag blev deppad eller förbannad. Kom bara på att det är hög tid att gå till skogen och försöka plocka lingonris och annat grönt till julkransarna. Ska också gå ner i uthuset och hämta lite lockig...

Av Anita - Fredag 8 nov 08:45

Nej, jag har inte skitit i blå skåpet men jag har öppnat det. Tålamod jag kommer till det sedan. Nu ska vi inte börja med det utan ta saker och ting i rätt ordning så vi börjar med onsdagen.   På natten kunde jag inte sova. Sjön sjöng och str...

Av Anita - Tisdag 5 nov 14:48

  Så är det 11 grader kallt men himlen är blå och det blåser inte och allt är täckt av frost, blänkande som diamanter. Jag eldar i köksspisen och matar fåglar. När jag rasslar med hinken kommer dom i kvittrande hopar för att få mat Än är dom int...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se