Direktlänk till inlägg 31 oktober 2019

ANDAR OCH SPÖKENS DAG

Av Anita - Torsdag 31 okt 09:02

 

Jo då,nog har jag skrapat ur pumpor och tagit fram gräsliga grejor när den här dagen kommer men nu när jag sitter här själv så känns det inte som så mycket ide med det. Häxa kan jag vara själv.

 

Visst, jag tog fram den lilla häxan och satt den på borden och den stora som skockar i hallen fick också komma fram men annars går nog den här dagen förbi som en vanlig dag. Ingen pumpa har jag köpt heller.


Igår kom i alla fall Datafia och hälsade på så vi fick en kaffestund och en pratstund. 

Nu har det börja blåsa så isen har gått bort i alla fall. Nu hoppas jag varje morgon att det inte ska vara någon snö.


Eftersom jag inte har något att skriva så sitter jag här och tänker på sommaren som var.

AMV och jag kom inte upp på berget i somras som vi tänkt. Med längtansfull blick tittar jag på berget varje gång jag åker nerför mansjöbackarna.

För få båttrurer och jag fiskade inte en enda gång. Nog skulle jag väl kunnat tagit fram metspöt och suttit ute och sett flötet guppat någon kväll.


Det var alldeles för mycket broms.

Det blev alldeles för få bad.

Men det blev en massa kul också. Surströmming, kräftskiva, tre danser, marknader och ett par auktioner. Mycket folk hela sommaren.

Så fick jag en hängmatta.

 

Vi första försöket att ligga i den så hände det här.

Så fick den hänga där ett tag för det var så mycket mygg under träden men så skulle jag göra ett nytt försök. Då hade den snurrat upp sig i vinden och jag vobblade runt runt och till slut ramlade jag ur och naturligtvis rakt på en rot. Jag tog ner hängmattan och återgick till min gamla hammock.


 

Vattenloppor fick jag.

 

Sonen och Fjällan hans kom och då blev det grillning.

 

Många dagar nere vid strandstugan blev det med fikafrämmande och glada barn.

 

Utflykt till Hoverbergsgrottan med hela gänget blev det.

 

Ett trevligt besök av en  av min bloggvänner. 

Ja inte kan jag klaga på sommaren. Den blev rätt bra om man bortser från broms, vattenloppor och andra små missöden.


Nu är det en solig dag och jag ska försöka gå ut och hämta in lite ved. Det är bra att ha inne. Gå en promenad och stöka lite. Ha en bra dag vänner runt om i landet och bli inte för rädd om någon ropa Buuuuu


Dagens ord: Sommaren gick alltför kort och vintern är alltför lång. 

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Torsdag 31 okt 10:59

Jag hamnade på en strand där det fanns sandloppor och kom att se ut ungefär som du. Det fick bli långkjol till kvällen.
Ha en trevlig Halloween och en fin Allhelgonahelg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Torsdag 31 okt 18:55

Det är ju tur att du kan minnas allt det fina med sommaren nu när det kommer en tid som du inte gillar lika mycket. Visst finns det en del mindre trevliga sommarbesökare, som vattenloppor, men det har varit mycket roligheter också :D Jag kanske var där den skönaste dagen på hela sommaren så jag får väl gratulera mig själv till det :D

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

Fredag 1 nov 17:11

Här kommer det också att vara vanliga, spökfria dagen. Ljuständning på gravarna blir det nog istället. Det är en ganska fin sed, tycker jag.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 14 nov 09:51


  I tisdags insåg jag två saker. Snön vräkte ner så att gå till skogen för att leta mossa och grönt till julkransar gick inte.   På isen ligger snön tjock och skridskois blev det inte den här vintern heller. Inte för att jag tänkt åka skridsko...

Av Anita - Tisdag 12 nov 09:35

  I söndags börjde det. Vad då? Jo det eviga sopandet. Det snöade lite grann men så pass att jag måste sopa farstukvisten och bilen.   Så kom DansBritt och hade med sig dom två gulliga barnbbarnen. Vi gick badstrandsrundan och dom tultade på j...

Av Anita - Söndag 10 nov 11:02

  Det har snöat lite inatt men inte så mycket att jag blev deppad eller förbannad. Kom bara på att det är hög tid att gå till skogen och försöka plocka lingonris och annat grönt till julkransarna. Ska också gå ner i uthuset och hämta lite lockig...

Av Anita - Fredag 8 nov 08:45

Nej, jag har inte skitit i blå skåpet men jag har öppnat det. Tålamod jag kommer till det sedan. Nu ska vi inte börja med det utan ta saker och ting i rätt ordning så vi börjar med onsdagen.   På natten kunde jag inte sova. Sjön sjöng och str...

Av Anita - Tisdag 5 nov 14:48

  Så är det 11 grader kallt men himlen är blå och det blåser inte och allt är täckt av frost, blänkande som diamanter. Jag eldar i köksspisen och matar fåglar. När jag rasslar med hinken kommer dom i kvittrande hopar för att få mat Än är dom int...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se