Direktlänk till inlägg 31 oktober 2019

ANDAR OCH SPÖKENS DAG

Av Anita - 31 oktober 2019 09:02

 

Jo då,nog har jag skrapat ur pumpor och tagit fram gräsliga grejor när den här dagen kommer men nu när jag sitter här själv så känns det inte som så mycket ide med det. Häxa kan jag vara själv.

 

Visst, jag tog fram den lilla häxan och satt den på borden och den stora som skockar i hallen fick också komma fram men annars går nog den här dagen förbi som en vanlig dag. Ingen pumpa har jag köpt heller.


Igår kom i alla fall Datafia och hälsade på så vi fick en kaffestund och en pratstund. 

Nu har det börja blåsa så isen har gått bort i alla fall. Nu hoppas jag varje morgon att det inte ska vara någon snö.


Eftersom jag inte har något att skriva så sitter jag här och tänker på sommaren som var.

AMV och jag kom inte upp på berget i somras som vi tänkt. Med längtansfull blick tittar jag på berget varje gång jag åker nerför mansjöbackarna.

För få båttrurer och jag fiskade inte en enda gång. Nog skulle jag väl kunnat tagit fram metspöt och suttit ute och sett flötet guppat någon kväll.


Det var alldeles för mycket broms.

Det blev alldeles för få bad.

Men det blev en massa kul också. Surströmming, kräftskiva, tre danser, marknader och ett par auktioner. Mycket folk hela sommaren.

Så fick jag en hängmatta.

 

Vi första försöket att ligga i den så hände det här.

Så fick den hänga där ett tag för det var så mycket mygg under träden men så skulle jag göra ett nytt försök. Då hade den snurrat upp sig i vinden och jag vobblade runt runt och till slut ramlade jag ur och naturligtvis rakt på en rot. Jag tog ner hängmattan och återgick till min gamla hammock.


 

Vattenloppor fick jag.

 

Sonen och Fjällan hans kom och då blev det grillning.

 

Många dagar nere vid strandstugan blev det med fikafrämmande och glada barn.

 

Utflykt till Hoverbergsgrottan med hela gänget blev det.

 

Ett trevligt besök av en  av min bloggvänner. 

Ja inte kan jag klaga på sommaren. Den blev rätt bra om man bortser från broms, vattenloppor och andra små missöden.


Nu är det en solig dag och jag ska försöka gå ut och hämta in lite ved. Det är bra att ha inne. Gå en promenad och stöka lite. Ha en bra dag vänner runt om i landet och bli inte för rädd om någon ropa Buuuuu


Dagens ord: Sommaren gick alltför kort och vintern är alltför lång. 

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

31 oktober 2019 10:59

Jag hamnade på en strand där det fanns sandloppor och kom att se ut ungefär som du. Det fick bli långkjol till kvällen.
Ha en trevlig Halloween och en fin Allhelgonahelg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

31 oktober 2019 18:55

Det är ju tur att du kan minnas allt det fina med sommaren nu när det kommer en tid som du inte gillar lika mycket. Visst finns det en del mindre trevliga sommarbesökare, som vattenloppor, men det har varit mycket roligheter också :D Jag kanske var där den skönaste dagen på hela sommaren så jag får väl gratulera mig själv till det :D

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

1 november 2019 17:11

Här kommer det också att vara vanliga, spökfria dagen. Ljuständning på gravarna blir det nog istället. Det är en ganska fin sed, tycker jag.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 9 april 08:34

  När tvättmaskinen har pajat och tvättkorgen är full började jag rota i mina lådor och hittade ett som annat. Inte en enda ren trosa att hitta. Som ni nog förstår är jag sorten som använder tanttrosor av bomull och går upp till midjan. Sköna för...

Av Anita - Tisdag 7 april 13:54

Nu har det börjat regna och snön och isen försvinner med en väldig fart. Jag har tagit undan mina snöskovlar för nu ska det banne mig vara nog med vinter. Det droppar och rinner överallt. Igår sken solen och det var plusgrader.   Ute på sjön satt...

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se