Alla inlägg under oktober 2019

Av Anita - 10 oktober 2019 09:54

Än har inte snön kommit. Det kom lite igår men gick bort igen. Löven är till viss del kvar på träden och visst har jag fullt med löv i förstugan. Dom blåser in när dörren öppnas.

 


Kinabror och jag fortsätter roa oss så gott det går.

Tisdag var vi iväg på en tillställning som heter "trivselträff". Goda mackor och trevligt sällskap och LillBengt uppträdde med den äran med blandat svenska SvenIngvars, Ove Thörnqvist och Elvis och dragspel.

 

Tänk till ett pris a 30 kronor fixar man denna roliga tillställning. Det har faktiskt blivit nästan 60 personer som kommer och trivs.

 

Ett helt gäng som ställer upp och fixar det där och som jag sa goda mackor och så lotterier. Vi gör så gott vi kan här på bonnlandet. Fast bonnland är det väl inte längre. Det är väldigt glest mellan bönderna. Mest igenvuxna åkrar och tomma hus.

 

Nästa grej är att bensinmacken måste stänga för det krävs dyra ombyggnader. Vi som ska spara på bensinen får nu åka många mil för att tanka. Så är livet på landet. "Hela Sverige ska leva" sas det men det är det mest baksluga. Man gör allt för att vi ska dö och bara storstäder ska finnas. men.......när turisterna kommer då ska saker och ting finnas.


På kvällen kom två av mina kompisar och så kom TuppOla. Vi umgås så gott vi kan i alla fall.


Igår kom det lite snö men den gick bort ganska fort.

På eftermiddagen åkte vi på vattengympa för första gången i höst och det var skönt att simma och sitta i bastun och prata med dom andra tanterna som jag inte träffas sedan i våras.

Om man nu ska säga något negativ är att vi bara har en dusch för den andra är trasig och det verkar inte som den blir lagad. Vi är ändå mer än 10 stycken som ska samsas. Nåja vi har i alla fall en bassäng så jag ska inte klaga.

 

Nog har vi en fin utsikt i alla fall när man tittar ut genom köksfönstret och ser solen gå ner.

Idag åker vinterdäcken på. Det är inget att spara på.


Dagens ord: Så länge löven hänger kvar på träden och sjön inte frusit får man vara nöjd.


Av Anita - 7 oktober 2019 17:45

Man får roa sig så gott det går och mat är ju roligt, allsång är roligt, gofika är roligt och musikunderhållning är roligt.

Fredag var det lunch på hotellet som vanligt och lördagen stack Kinabror iväg på veteranbilsloppis. Jag stannade hemma med hunden Jack men frampå eftermiddagen åkte jag och DansBritt till Näsets Bygdegård på fika och underhållning.

 

På vägen dit och hem såg jag sex älgar. mer än vad jag sett på hela sommaren. Det var en riktig älgkväll.

 

På bygdegården var det fullt ös. Det var musik och till och med lite oplanerad dans. Det var allsång och gott fika. Vi gör så gott vi kan för att roa oss med det som finns. När jag for hem var himlen röd och tjusig.

 



Söndagen var det väl inget speciellt men jag gjorde en god älgstek med svampsås med svampen vi plockade i torsdags. Efterrätt en gammal rätt som mamma gjorde. Stekta äpplen med en blandning av havregryn socker sirap och smör som stoppades i äpplena. Blev krispigt och gott minsann.


Idag har det varit en fin måndag med skapligt väder.

Först kom Mustachen och hälsade på och vi fikade.

 

Jack är förtjust i honom, annars gillar han tjejer bäst. (Jack alltså)


Sedan kom Gamle A och vi satt på förstukvisten i solen och pratade en stund.

Så kom två av mina väninnor och vi tog en promenad till badstranden.

 

Dom hade med sig rulltårta och ett par stickade sockar som var väldigt fina. Så blev det fika igen.

 

Vi hade några riktigt roliga timmar med skratt och glädje. Kinabror han tog upp båtarna så nu är det mesta fixat inför vintern.


Jag gick till Kinabror och åt bruna bönor med fläsk och sjön var alldeles lugn och fin och träden lyste som guld.

 

Det var allt för idag. Tänk vad dagarna går fort när man har sällskap.

Vi pratade om åldrandet tjejerna (eller kärringarna) och dom tyckte att man skulle vara glad så länge man var skapligt frisk. Det är väl mest jag som tycker det är så trist att man blivit så väldigt ful. Nu vågar man ju inte ens titta sig i spegeln och fulare lär man väl bli när man blir blek och eländig framöver vintern. Nåja det är ju inget att göra något åt så man får väl nöja sig som det är.


Dagens ord: Det kunde alltid vara värre och det lär det väl bli.




Av Anita - 4 oktober 2019 07:51

Som tur var så försvann snön och då blev det dags för den vanliga svampplockarturen innan det blir snö igen.

 

I år skulle inte bara DansBritt och jag iväg utan även Kinabror och hunden Jack skulle med. Vantar på, halsduk på och korgar med.

 

En krispigt kall dag men det är hög och lättandad luft och oj så mycket svamp vi hittade. 

Korgarna fylldes snabbt. Hunden Jack var vild av glädje över att få springa och nosa på ett nytt och okänt ställe.

 

När min rosa korg var fylld gick Jack och jag bort till vanliga fikastället och plockad fram matsäcken.

 

Mackor och kaffe förstås och sittunderlag för det är fuktigt i den fina vita mossan.

 

Jack älskar att fika och väntar förhoppningsfullt på att det ska bli någon bit över till honom. En korp flyger över gång på gång och ropar på oss.

 

Så mysigt det är att fika i skogen. Det är många år vi letat svamp samma tid nu men iår var det nog mera svamp än vanligt. Nu ligger dom på nät för att torka men jag tog mig en macka mes stekt svamp på kvällen.

 

Så det var en trevlig dag och nu är det morgon och det är ännu kallare ute -5 grader. Som tur är blåser det inte idag så jag hoppas att de fina gula och röda löven får sitta kvar på träden ett tag till. Så länge löven är kvar så är det vackert och det stora missmodet kommer först när allt är naket och vitt och bedrövligt.

 

Nu är dags att ta in båtarna och ställa ner gyckelblomster i jordkällaren och fylla förstukvisten med ved och klippa ner i rabatterna och sätta på vinterdäcken. Alla tråkiga och deprimerande sysslor. Allt tar liksom slut. men.........massor med svamp ligger och torkar.


Dagens ord: Så länge löven är kvar på träden och lyser i de grannaste färger och sjön inte har frusit är det ok.


Av Anita - 1 oktober 2019 14:50

 

När jag vaknar och ser ut genom fönstret i sovrummet känner jag vanmakten och ilskan rusa genom kroppen. Det är första oktober och snöar. Visst i slutet av oktober brukar det vara slut på barmarken men den första oktober. Skit.


Jag drar täcket över huvudet och tänker för en stund att jag vägrar att kliva upp på hela dagen. Jo då, jag vet att alla positivitetstjosanfolk menar att man inte ska reta upp sig på det man inte kan göra något åt men det gör jag i alla fall.


Masar mig sakta upp och när jag kommer ner inser jag att katten också vägrar att kliva upp.

 

Stora kletiga flingor blåser omkring.

Fåglarna som fått frö för första gången idag sitter och kurar på verandan.

Deppar i soffan. Sonen säger att jag ska tända en brasa och läsa en bok och vara glad för att jag inte behöver ut och köra bil. Ja Ja.


 

Då dyker han upp på tvn. ÅsaNisse på hal is. Tror inte jag sett den förut eller så har jag glömt den.

Brasa i kaminen, kaffe i kopp och så ÅsaNissefilm som jag inte kan låta bli att skratta åt. Humöret börjar bli lite bättre när snön övergår i regn.

Så ringer en av mina klasskamrater och vi pratar en lång stund och hon kommer och hälsar på nästa vecka.


Så börjar jag steka köttbullar och efter ett tag kommer Kinabror och jack. Han har haft besök idag för han ska sätta in en ny kamin i sommarstugan och nu är det gjort.

 

Så lite kaffe och så kommer SundvallsSolveig en liten sväng. 


Om man nu ska komma på något mer positivt så är det att vattengympan börjar imorgon och att jag precis hann bära in pelargonerna innan snön kom. Tänker febrilt på vad jag ska hitta för mer positivt för ni ska veta att jag verkligen försöker komma på positiva grejor men jag hatar vinter och snö och det kan jag inte hjälpa. Jag har alltid gjort det. Inte ens som liten gillade jag snö. 


Nåja nog om det. Imorgon är snön förhoppnings borta och AMV och Gubben kommer hit för det är dags att sätta pinnar efter vägen och så får dom berätta om Albanien och äventyret där. Så vattengympa och som sagt. Jag får vara glad att jag slipper köra bil. Ha en bra dag ni som gillar snö och ni andra också för den delen.


Dagens ord: När snön faller ner far humöret ännu längre ner, nästan ända ner i jordkällaren

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards