Direktlänk till inlägg 2 november 2019

DAG AV EFTERTANKE

Av Anita - 2 november 2019 09:19

Dagen då det är dags att tända ljus på gravarna. Dag av eftertanke och minnen. Det brukar för det mesta vara skitväder den här dagen. Blåst och kallt och ljusen brukar blåsa ut och man stod där med iskalla fingrar och huttrade. Så var det inte igår.Visserligen lite kyligt men inte en vindpust.


DansBritt och jag började med att äta lunch på hotellet. Det var bara hon och jag för Kinabror är ju i Skåne.


Så åkte vi till kyrkogården i Pålgård.

  Det Där är så vackert  och elefantberget vakar över alltsammans.

Vi går till mammas grav och DansBritt går till sina nära och kära. 


Jag har ingen direkt god tanke om kyrkan. Sammankopplar den med kalhyggen och sålda prästgårdar och stängda kyrkor men nu blev jag imponerad.


 

Vi går in i kyrkan där man spelar fin musik och bjuder på kaffe..

 

Den här kyrkan är rena motsatsen till den lilla kyrkan i min by.

Stor,ljus och ganska ny. Båda vackra men på olika sätt.

 

Jag tycker så om den blågrå målningen och skulle gärna vilja ha just den färgen på mina skåpluckor. Dom börjar bli slitna nu efter 40 år. Jag är för lat för att måla om dom och det är svårt att få till rätt nyans.

 

När jag ser det gamla uret som är vackert målat får jag lust att måla med sådan gammal färg som är blandad med linolja färgpulver och terpentin. Sånt jag målade med förut men det var länge sedan jag var kreativ nu.


Ute på kyrkogården hade man satt upp ett tält och tänt en eldkorg och prästen stod där och bjöd på glögg. Jag blev som sagt imponerad. Nere vid Ica stod kyrkpersonal och gav bort ljus för att lysa upp mörkret. Det var fint tycker jag.

 

Så dags för mig att åka till lilla kyrkan i Håsjö. Där var det folktomt men jag blev kvar en stund för jag har många att tänka på och tända för.

Pappa och farmor och farfar, fd grannen och hans bror, AMV:s föräldrar och morföräldrar. Jag gick omkring där en stund. Det har hänt en del tråkiga saker i den här byn sista tiden och det finns många sorgsna minnen men jag försöker leta efter vackra och glada minnen att tänka på.


Så blev jag bjuden på middag hos Datafia och kvällen går. När jag åker hem hade det mörknat.

Nu när isen gick bort så är solnedgångarna som vackrast och sjön lyser som guld i skymningen.

 

Dagens ord: Dagar av eftertanke och minnen behövs ibland.

 
ANNONS
 
Åke

Åke

2 november 2019 10:46

Omtanke ja... lillebror o jag har bestämt idag på kyrkårn. Vi tar vid skymningen så vi får se alla ljus i samma veva. 4 gravar ska besökas... Pålgård ja, det klingar i mitt öra... här vid kusten är det lite dimma men ett par grader varmt och vinstilla.

http://www.nacka144.se

 
Åke

Åke

2 november 2019 10:51

Jo!!! Ingen bild på prällen? Och Anders... heter han i Pålgård jag känner... ska se om han har sin rörelse igång ännu.

http://www.nacka144.se

 
Åke

Åke

2 november 2019 10:52

Jo!!! Ingen bild på prällen? Och Anders... heter han i Pålgård jag känner... ska se om han har sin rörelse igång ännu. Vackra bilder då med.

http://www.nacka144.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

2 november 2019 15:01

Det kan kännas ganska bra med eftertanke och minnen och du har många att minnas. Mest med glädje hoppas jag. Trevligt att få kaffe och glögg i och utanför kyrkan.

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

2 november 2019 17:14

I Fröjel kyrka bjöd man också på kaffe i dag, men jag tänkte inte på det och hade just druckit när jag kom till kyrkogården, så jag avstod.
Ha en skön kväll!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

2 november 2019 19:23

Åh jag älskar kyrkor,att befinna mig i dem eller dess omedelbara närhet. Finner sån frid i det. Vackra är de också många gånger. Själv har jag kört i mörkret från Hässleholm och hem, fem mil, och aldrig mer mörkerkörning. Det var värre än jag mindes det, och känns som guds försyn att jag kom hem. Kram

http://kvinnanpataket.blogg.se

 
Anki

Anki

3 november 2019 08:11

Dagar för eftertanke behövs ... jo, så är det ...
Trevligt med kaffe och glögg!
Underbar bild på solnedgången!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

3 november 2019 16:22

All helgona är en vacker högtid, tycker jag, om än vemodig. Känner igen det där att det brukar vara svinkallt och blåsigt och det är lögn att få ljusen att lysa. Men så var det inte här i år heller. Lågan tog sig vid första försöket.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

3 november 2019 19:21

Håller med om att det är något särskilt med att besöka kyrkogården dem dagen. Brukar tänka på min mormors kloka ord varje gång jag hälsar på henne och mamma m.fl "Sorg går inte över men man lär sig med tiden att leva med den" Precis så är det.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 14 aug 17:53

  Härom dagen skulle jag bjuda på middag. Den sista älgfärsen ur frysen blev till biff med lök. Att gräva upp nypotatisen och se att den är tunnskalig och slät som ett barnarsle, 20 stycken under en enda planta. Hurra vad jag blev glad. Dill...

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se