Direktlänk till inlägg 4 november 2019

HOPPET UTE

Av Anita - 4 november 2019 10:11

 

Vaknade av att jag frös. Klev upp och såg på termometern att det var 13 grader kallt och att sjön har frusit. Fåglarna satt i en lång rad i fönstret och hackade och tyckte att jag skulle gå ut med mat. Katten vägrar att gå ut.

 

Så var det med det. Nu kommer nog inte isen att gå bort igen när det frusit till så ordentligt. Hoppas bara att ingen snö kommer på länge än.


Jag tänder i vedspisen och sätter på kaffepannan. Går ut och matar fåglar och ser att det inte blåser så mitt på dagen kan man kanske gå till skogs.

 

När Kinabror åkte i förra veckan tänkte jag att det skulle bli många dagar utan att se en människa eller träffa någon men det blev inte så.

Tisdagen bakade vi tunnbröd  PappersBeda och jag.

Onsdagen kom DataFia på besök

Torsdag blev det gubbdag. Först Mustachen och sedan Gamle A.

Fredag var det ju lunch med DansBritt och så på kvällen middag hos Datafia


Lördag åkte DataFia och jag till Hammarstran på marknad och där träffade jag en av mina jobbarkompisar från det förfärliga jobbet på fk för många många år sedan. Hon fikade med oss och det var så trevligt att prata med henne igen.


Så igår så tog jag en riktigt lång skogspromenad. Sådan tur att  jag har min mobiltelefon. Man börjar ju bli lite ängslig att man skulle råka ut för något och bli liggande för ingen skulle sakna mig på lång tid nu när jag är själv i hela byn. Förr tänkte jag inte alls på något sådant när jag for fram som ett jehu i berg och backar hoppande över bäckar och traskande på myrar men nu har jag blivit feg. Är det åldern tro.

 

Det är i alla fall en frihet att man kan gå i skogen.

Sedan ville det sig inte annat än att jag åkte till Moster och vi hade en riktigt fin eftermiddag uppe på hennes backe i Näset. 


Solen sken in och spisen sprakade och hennes hembakta bröd smakade jättegott.

Hon har ett underbart stort fint hus. Hon flyttade ju ner på samhället ett tag men illtrivdes så i lägenheten så hon flyttade hem igen. Så blir det säkert för mig också. Är man van att ha gott om plats så känner man sig nog instängd i en lägenhet. Att bo nära naturen och kunna gå ut när man vill utan asfalt och långt till skogen.

 

Hon har så gammaldags och fint och stora rum med ljus utifrån.

 

Jag förstår henne även om det är besvärligt att bo så här lite på sidan om allt när man börjar bli gammal.


Nåja nu är det måndag och jag har en del att stöka med som alla kvinnor har. Jag såg på tv att man kan blanda till en röra av potatismjöl, bikarbonat och ättika för att ta bort kalkbeläggningar ur  badrum  och jag har både kalk och järn i mitt vatten så det blir beläggningar överallt. Nu har jag gjort en pasta som jag lagt på i badkaret. Få se om det hjälper.


Dagens ord: Gamla husmorstips är ibland det bästa.

 
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

4 november 2019 14:48

Ja, minusgraderna är nog här för att stanna nu. Jag har inte lika många som du men långkalsongerna har kommit fram ur garderoben. De senaste dagarna har varit härliga, utan blåst, och jag tycker att det är skönt att klä på mig och gå ut och titta på rimfrosten :D
Jag trodde inte heller att jag någonsin skulle vilja flytta in i en lägenhet. Men nu är jag här sedan i våras och jag trivs fantastiskt bra. Alla fördelar, med att slippa allt jobb, gör att nackdelarna inte känns särskilt många eller stora. Men jag förstår att det är svårare för dig som har bott hela ditt liv i ditt vackra Fisksjön.

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

4 november 2019 22:19

Vilka vackra rum du visar från din mosters hus.
Hoppas att ditt badkar blev rent och fritt från beläggningar. Gamla husmorsknep är ofta väldigt bra.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards