Direktlänk till inlägg 5 november 2019

ATT SÖKA DET VACKRA

Av Anita - 5 november 2019 14:48

 

Så är det 11 grader kallt men himlen är blå och det blåser inte och allt är täckt av frost, blänkande som diamanter.

Jag eldar i köksspisen och matar fåglar. När jag rasslar med hinken kommer dom i kvittrande hopar för att få mat Än är dom inte så tama att dom äter ur handen men det blir nog snart.. Luften är klar och lätt att andas.

 

Så kommer min kompis M och vi dricker kaffe och pratar och så går vi en promenad "väst i gålan". 

 

När vi kommer hem ser jag på en ÅsaNissefilm och sedan dras jag ut av solen och skönheten och isens råmande.

Jag måste ut och se det vackra innan snön kommer och får mig att trilla ner i min vinterdepp.


Nu sjunger isen sin sång när det fryser till. Jag vill ha öppet vatten man kan inte låta bli att tycka att is är vackert när den glimmar som silver i solljuset.

 

Borta vid ån är det lite öppet vatten och ett svagt porlande. På en sten sitter strömstaren och glor på mig.

 

Snart kommer de kalla nätter då strömkarlen spelar vilt på sin fiol och håller mig vaken om natten. Dessutom brukar han spela falskt. Högt , gällt och lite kusligt låter det. En del säger att isen kalvar men jag vet att det är strömkarlen som spelar för det har pappa sagt och då måste det väl vara sant eller hur?

 

Det är rimfrost överallt och sagolikt vackert.

 

Här kan man gå i evigheter och bara titta och känna.

 

Jag bestämmer mig för att gå på Lydensvägen en bra bit upp i skogen.

 

Skrämmer upp en flock med orrar. Ser spår efter en liten älgkalv, en räv och en ekorre. Får sällskap av korpen som bor på myren och vi kraxar lite med varandra. Jag pratar alltid med korpar när jag träffar dom.


 

Jag fryser inte för nu är vinterkläderna på. Vänder ansiktet mot solen.

Ser att spindelväven på träden är som det vackraste broderi.

 

En sådan här oväntad dag är det skönt att leva och bo i paradiset Fisksjön mitt i naturen och bland djuren.


Dagens ord: Det gäller att njuta av det vackra medan det finns.

 
ANNONS
 
Äppelblom

Äppelblom

5 november 2019 16:28

Så vackra vyer du fotat!

http://Skogsvandring

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

5 november 2019 17:49

Du vet att jag liksom du starkt ogillar snö och kyla, men bilderna och texten du bjuder på idag, det är helt fantastiskt vackert.
Här i Skåne övergick regnet till snö, men de blir bara blött på marken som tur är.

http://Kvinnanpataket.blogg.se

 
Ann

Ann

5 november 2019 18:50

Hej Anita! Vilka vackra Fisksjöfoton Du delar med Dej till oss! Förstår att det är njutbart med den fina höstsolen, av det krispiga på växter och gräs! Visst ses vi på torsdag i Kälarne? Kram Ann

http://dansann.blogg.sep

 
Soldansare

Soldansare

5 november 2019 18:58

Verkligen vackert! Nästan som ett slags sagolandskap.
Jag har aldrig hört isar sjunga, men någon gång hoppas jag att jag får göra det.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

5 november 2019 21:31

Nu är det sagolikt vackert och det är nästan som poesi att läsa din blogg idag :D Här orkade solen inte bryta igenom dimman men rimfrosten gjorde ändå naturen förunderligt vacker. Härligt att du kan njuta av djur och natur och kanske är det snöfritt många fina dagar till.

http://ibod11.com

 
Göran

Göran

5 november 2019 22:08

Fantastiska bilder! Du visar verkligen att varje årstid har sin skönhet.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

6 november 2019 09:15

Fantastiskt vackra bilder från din del av vårt avlånga land! Fint fångat med kameran!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 21 jan 09:29

Har ni tänkt på att det finns små bagateller som retar gallfeber på en men att man bara finner sig och inte ser någon ändring. Man bara fortsätter att reta sig och svära.   Ni vet den gröna sladden som man har till motorvärmaren på bilen. Den s...

Av Anita - Lördag 18 jan 15:10

  Så tokigt det blev. Tror aldrig att jag kastat ut julen så tidigt men barrade som sjutton gjorde den så det var inte mycket att göra än att hä ut den. Vilket stök det blir innan alla barr är borta.   Igår for jag som vanligt är till Hammarst...

Av Anita - Torsdag 16 jan 13:28

  Jag ska inte ens klaga på gårdagen fast det kom lite snö. Det var början på vattengympaonsdagarna (vilket ord förresten). Efter juluppehållet träffades vi badare, nästan 20 stycken i alla åldrar, från ca 65 till den äldsta som är nästan 90. Så...

Av Anita - Tisdag 14 jan 11:46

Utanför är det massor med domherrar, snöfåglarna och visst. Det dinglar och far snöflingor överallt. Dagen började med ett pling i telefonen. Jag låg kvar i sängen och läste bokcirkelboken.   Handlade om laholmsbuken och Mellbystrand och de fina...

Av Anita - Lördag 11 jan 16:22

  Det ligger en stjärna på trasmattan i hallen och jag undrar vad den kommer ifrån. Det lyser en måne i natten och jag vaknar då och då och ser månskenet kasta skuggor i mitt sovrum. Så här jag en snöskoter som kör på sjön och jag går upp och se...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se