Direktlänk till inlägg 10 november 2019

VITT PÅ MARKEN

Av Anita - Söndag 10 nov 11:02

 

Det har snöat lite inatt men inte så mycket att jag blev deppad eller förbannad.

Kom bara på att det är hög tid att gå till skogen och försöka plocka lingonris och annat grönt till julkransarna. Ska också gå ner i uthuset och hämta lite lockig fin grå ull. Såg att dom gjort kransar av ull och dekorerat. Dom var verkligen jättefina och ideér är till för att ta efter så det ska jag göra.


Då kom vi in på det där med marknader. Nu drar julmarknaderna igång. DansBritt och jag var till Strömsnäs på marknad. Oj så mycket folk och så mycket kul det fanns. Dessutom många bekanta att prata med. Träffade en gammal jobbarkompis som jag inte sett på säkert 25 år och det var roligt.

Jag handlade saffranskaka, enbärsdricka ett gott bröd och en tvål gjord på komjölk. Dessutom en handgjord liten söt ängel att hänga i granen.

 

Så fikade vi på bonngården och satt och myste i värmen från brasan.

 

Man får roa sig så gott man kan.

 

Just nu kom DansBritt med sina två barnbarn och just nu börjar snöflingorna falla mera tätt. Barnen blir glada och jag blir nerstämd. Det är väl något fel på mig kanske. Alla åmar sig för att det blir vitt och ljust och fint men jag är väl född i fel land kanske. Nåja nog om det. jag är ju den jag är och jag har sagt till dom positiva. Att får jag inte bli förbannad så kokar jag över till slut som en tryckkokare. Då är det bättre att bli lite förbannad då och då.


Är man född positiv och med tanken att tänka det bästa om allt så ska man väl vara glad för det men inte kan jag ändra mig. Gamla ilskna kärringar går inte att ändra. Nu är det ju tur att jag är mest ilsken på väder och trasiga grejor och mindre på folk. Jag är nog egentligen både folkkär och djurkär men oj så mycket annat det finns att vara förbannad på i den här världen.


Dagens ord: Det går inte att ändra på gamla surkärringar. 

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Söndag 10 nov 15:31

Barnen blir alltid glada när det snöar, i alla fall i början av vintern. Jag pratade med en kvinna när jag var på däcksverkstaden och hon berättade att hennes mamma alltid väckte dem om hon nattetid upptäckte att det snöade. Det spelade ingen roll hur mycket klockan var så gick de upp, klädde på sig och gick ut i snöfallet.
Hoppas du har en skön söndag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Söndag 10 nov 18:21

För första gången i mitt vuxna liv behöver jag inte bekymra mig om att få undan snön, varken från trädgård eller bil, och därför är jag bara glad för att snön kommer :D Jag har alltid fått höra att jag är positiv och det stämmer nog. Men det innebär inte att jag inte blir arg eller sur och bitter ibland. Det finns en hel del som känns jobbigt men jag har förmågan att skjuta undan det och plocka fram det som är fint i stället. Sedan kan jag bli arg en stund igen.
Mysigt att ni kom iväg på marknad och fick lite gott i magarna :D

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

Söndag 10 nov 19:16

Här har det varit vitt på marken för första gången i år men i stadsparken var det ljusfest med tusen marschaller. Mycket vackert. Annars är det skönt att kunna kura ihop sig med en bra bok sådana här dagar. En fördel med.vintern tycker jag

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

Tisdag 12 nov 07:36

Jag förstår dej helt och hållet angående snön. Usch, den är bara fin på vykort. Trevligt med marknad. Saffranskaka får mig att tänka på Gotland och längta tillbaka. Fast det är saffranspannkaka och det är väl lite annat kanske. Här är ingen snö, regn och fem plus, passar mig bra.

http://kvinnanpataket.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 14 nov 09:51


  I tisdags insåg jag två saker. Snön vräkte ner så att gå till skogen för att leta mossa och grönt till julkransar gick inte.   På isen ligger snön tjock och skridskois blev det inte den här vintern heller. Inte för att jag tänkt åka skridsko...

Av Anita - Tisdag 12 nov 09:35

  I söndags börjde det. Vad då? Jo det eviga sopandet. Det snöade lite grann men så pass att jag måste sopa farstukvisten och bilen.   Så kom DansBritt och hade med sig dom två gulliga barnbbarnen. Vi gick badstrandsrundan och dom tultade på j...

Av Anita - Fredag 8 nov 08:45

Nej, jag har inte skitit i blå skåpet men jag har öppnat det. Tålamod jag kommer till det sedan. Nu ska vi inte börja med det utan ta saker och ting i rätt ordning så vi börjar med onsdagen.   På natten kunde jag inte sova. Sjön sjöng och str...

Av Anita - Tisdag 5 nov 14:48

  Så är det 11 grader kallt men himlen är blå och det blåser inte och allt är täckt av frost, blänkande som diamanter. Jag eldar i köksspisen och matar fåglar. När jag rasslar med hinken kommer dom i kvittrande hopar för att få mat Än är dom int...

Av Anita - Måndag 4 nov 10:11

  Vaknade av att jag frös. Klev upp och såg på termometern att det var 13 grader kallt och att sjön har frusit. Fåglarna satt i en lång rad i fönstret och hackade och tyckte att jag skulle gå ut med mat. Katten vägrar att gå ut.   Så var det ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se