Direktlänk till inlägg 10 november 2019

VITT PÅ MARKEN

Av Anita - 10 november 2019 11:02

 

Det har snöat lite inatt men inte så mycket att jag blev deppad eller förbannad.

Kom bara på att det är hög tid att gå till skogen och försöka plocka lingonris och annat grönt till julkransarna. Ska också gå ner i uthuset och hämta lite lockig fin grå ull. Såg att dom gjort kransar av ull och dekorerat. Dom var verkligen jättefina och ideér är till för att ta efter så det ska jag göra.


Då kom vi in på det där med marknader. Nu drar julmarknaderna igång. DansBritt och jag var till Strömsnäs på marknad. Oj så mycket folk och så mycket kul det fanns. Dessutom många bekanta att prata med. Träffade en gammal jobbarkompis som jag inte sett på säkert 25 år och det var roligt.

Jag handlade saffranskaka, enbärsdricka ett gott bröd och en tvål gjord på komjölk. Dessutom en handgjord liten söt ängel att hänga i granen.

 

Så fikade vi på bonngården och satt och myste i värmen från brasan.

 

Man får roa sig så gott man kan.

 

Just nu kom DansBritt med sina två barnbarn och just nu börjar snöflingorna falla mera tätt. Barnen blir glada och jag blir nerstämd. Det är väl något fel på mig kanske. Alla åmar sig för att det blir vitt och ljust och fint men jag är väl född i fel land kanske. Nåja nog om det. jag är ju den jag är och jag har sagt till dom positiva. Att får jag inte bli förbannad så kokar jag över till slut som en tryckkokare. Då är det bättre att bli lite förbannad då och då.


Är man född positiv och med tanken att tänka det bästa om allt så ska man väl vara glad för det men inte kan jag ändra mig. Gamla ilskna kärringar går inte att ändra. Nu är det ju tur att jag är mest ilsken på väder och trasiga grejor och mindre på folk. Jag är nog egentligen både folkkär och djurkär men oj så mycket annat det finns att vara förbannad på i den här världen.


Dagens ord: Det går inte att ändra på gamla surkärringar. 

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

10 november 2019 15:31

Barnen blir alltid glada när det snöar, i alla fall i början av vintern. Jag pratade med en kvinna när jag var på däcksverkstaden och hon berättade att hennes mamma alltid väckte dem om hon nattetid upptäckte att det snöade. Det spelade ingen roll hur mycket klockan var så gick de upp, klädde på sig och gick ut i snöfallet.
Hoppas du har en skön söndag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

10 november 2019 18:21

För första gången i mitt vuxna liv behöver jag inte bekymra mig om att få undan snön, varken från trädgård eller bil, och därför är jag bara glad för att snön kommer :D Jag har alltid fått höra att jag är positiv och det stämmer nog. Men det innebär inte att jag inte blir arg eller sur och bitter ibland. Det finns en hel del som känns jobbigt men jag har förmågan att skjuta undan det och plocka fram det som är fint i stället. Sedan kan jag bli arg en stund igen.
Mysigt att ni kom iväg på marknad och fick lite gott i magarna :D

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

10 november 2019 19:16

Här har det varit vitt på marken för första gången i år men i stadsparken var det ljusfest med tusen marschaller. Mycket vackert. Annars är det skönt att kunna kura ihop sig med en bra bok sådana här dagar. En fördel med.vintern tycker jag

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

12 november 2019 07:36

Jag förstår dej helt och hållet angående snön. Usch, den är bara fin på vykort. Trevligt med marknad. Saffranskaka får mig att tänka på Gotland och längta tillbaka. Fast det är saffranspannkaka och det är väl lite annat kanske. Här är ingen snö, regn och fem plus, passar mig bra.

http://kvinnanpataket.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se