Direktlänk till inlägg 12 november 2019

NU BÖRJAR DET EVIGA SOPANDET

Av Anita - 12 november 2019 09:35

 

I söndags börjde det. Vad då? Jo det eviga sopandet. Det snöade lite grann men så pass att jag måste sopa farstukvisten och bilen.


Så kom DansBritt och hade med sig dom två gulliga barnbbarnen. Vi gick badstrandsrundan och dom tultade på jättebra i sina overaller och stövlar.

Tänk att man glömt vilket pyssel det är med att få på och av alla kläder Overaller, mössor skor sockar vantar. Skänker en tanke till dagispersonal som ska klä på och av en massa barn varje dag. Det slipper man när det inte är vinter.


 

När dom åkte gick jag ut sopade av bilen men någon timme senare när det var dags att åka på bokcirkel var den full a snö igen och det var till och sopa igen. Sedan när jag skulle hem så var det dags att sopa igen.


Igår skulle jag iväg till Kälarne för att ta prover. Då fick jag sopa innan jag for, sopa när jag skulle hem.

Så åkte jag till kompisen M och vi gick en promenad och fikade . Vi har bytt vinterstövlar. Hon hade ett par som inte satt bra på foten och jag hafe ett par som inte satt bra på foten. Vi bytte och nu har vi varsitt par som sitter bra på våra fötter. Bytt bytt kommer aldrig igen. Jättebra.

Sopa igen innan jag for hem.

 

Tittade ut imorse och visst. Det har kommit en dm snö. Kunde varit värre men jag vill ju bara spy.

Sopa förstukvisten och skulle in till Kinabrors hus oh då fick jag ju sopa hans förstukvist. Det är inte kallt ca 0-gradigt men att pulsa i skogen oh leta ris till kransarna kan man ju glömma. Snön förstör allt.


 

Eken har inte tappat alla blad men nu är den vit.

 

Nu börjar den eviga grå och vit och svarttiden som jag tycker så illa om.

Vet att det är modernt med just dom färgerna men jag skulle aldrig i livet ha det så inomhus.

Nu är snart dags att byta allt som finns till rött och grönt och varmt och färggrannt för att lysa upp i mörker och elände.



Dessutom har jag glömt hur man startade och fixade med snöslungan. Hoppas bara att jag inte behöver användda den på ett tag än. 


Jag går inte ut mer idag. Jo kanske för att hämta posten.

Jag tror jag ska koka en massa soppa för jag ser att grönsakslådan i kylen är full med morätter och andra rotfrukter som behöver göras något av. Att sitta inne vid spisen och laga mat är en lagom grej för idag. Har jag tur så kanske det är någon gammal Åsanissefilm att se på tv också. 

 

Dagens ord: Snö gör sig bäst på julkort.


 
 
tant Hannele

tant Hannele

12 november 2019 13:40

som meditation

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

12 november 2019 14:50

Jag har en bra piassaakvast men jag måste köpa mig en ny snöskyffel, för den jag har är helt oduglig. Grannen ovanpå skottar vår uppfart om han är hemma, men han åker hem till mamma i England under julen, så då får jag ta vid om det kommer snö.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

12 november 2019 17:46

Ja, det var ett väldigt sopande och mer lär det bli framöver. Jag ska försöka hålla tillbaka min glädje lite för att inte göra dig upprörd, men jag gillar snön och tycker om att det blir ljust och fint. Du har i alla fall en väldigt fin bil att borsta bort snön från :)

http://ibod11.com

 
Kraka

Kraka

12 november 2019 22:19

Snö är besvärligt. Men vackert.

http://kraka.moah.se

 
Göran

Göran

13 november 2019 21:31

Snö eller inte, dina bilder är fortfarande en njutning att titta på. För vad man än må tycka om vintern så måste man ju ändå medge att den också har sin skönhet. Bra jobbat med kameran!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards