Direktlänk till inlägg 16 november 2019

NU ÄR DET KOKTA FLÄSKET STEKT

Av Anita - Lördag 16 nov 10:34

Nog borde jag anat att det skulle gå så här men jag var ganska hoppstor igår när AMV:s Gubbe visade mig hur jag skulle få igång snöslungan. Det är hård skare på gården eftersom jag inte skottade i onsdags när det började regna men så frös det till. Tungt att skotta för hand.

 

Jag pratade med Eulalia slungan och lyckades få igång den och det gick så bra så.

 

Glad i hågen körde jag upp och ner och så plötsligt så stannade den. Motorn gick, inga brytpinnar var av men den gick inte. varken framåt eller bakåt. Jag borde förstått att det var onödigt att skaffa den för jag och tekniska grejor går inte ihop.


Jag kan föresten inte fatta varför det ska behöva bli snö så här tidigt. Alla år jag bloggat så har det knappt varit snö den här tiden men nog faan blir det nu. Jag blir så jävla förbannad. Nu vet jag att ni optimister tycker att man inte ska reta upp sig på det man inte kan göra något åt men skit samma. Jag får vara så förbannad jag vill.

 

Jag börjar skotta med min gamla pålitliga Snölasse men det är tungt och jobbigt när det är en skare uppe på snön. Har hört att det ska komma mer snö inatt så jag måste försöka få till det idag. Ved ska in så jag måste skotta till vedboden.


Ringde till TuppOla men han är inte hemma. Datafias man jagar älg men till slut fick jag tag i Storfiskarn och han ska komma och titta om han begriper sig på eländet. 


Kom inte och säg att det är vackert med snö. Det är ett herrans elände och ett straff att hålla på med snön. Det är föresten 11 grader kallt och biter i näsan när man är ute.


Dagens ord: Nog borde jag begripit att Snöslungan Eulalia och jag inte skulle komma sams.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Lördag 16 nov 10:54

Hoppas att några av dina gubbar kan få fart på Eulalia så att du slipper skotta snö för hand. Här har vi sluppit lindrigt undan än så länge, men det är inte ovanligt alls att vi får snö i november. Jag minns ett år när den kom den 11 november och sedan låg till i slutet av mars. Usch....
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

Lördag 16 nov 11:51

Det KAN vara så att en drivrem gått av eller bara hoppat loss från remskivan. Då vill tillverkarna gärna kränga på en dyra specialremmar men det går precis lika bra med ett vanligt kilrep av rätt dimension. Alltså, som fläktremmen på en lite äldre bil. De påstår att snöslungor måste ha armerade remmar men jag körde min (då jag hade hus) i mer än tio år med den billigaste rem jag kunde få tag i. Och bytte viserligen några remmar genom åren men kom ändå inte upp i den summa jag fått betala för EN orginalrem. Inte ens halva den summan faktiskt. Hoppas någon händig person får ordning på din slunga lite snabbt. Ha en trevlig helg! Jag håller tummarna att det inte ska snöa hos dig innan den är fixad!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Anita

Lördag 16 nov 13:13

Nu har jag haft besök av storfiskarn och han såg att drivaxel hade lossat så nu blir det att frakta tillbaka till granngården Skulle tro att det är ett års garanti och i så fall gick den ut för tre dagar sedan Skit

 
tant Hannele på Hisingen

tant Hannele på Hisingen

Lördag 16 nov 13:17

det där med plus och minus, jag är tvungen att skotta direkt, vågar inte låta bli...

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Lördag 16 nov 13:53

Attans, vad trist att Eulalia la av. I det läget hade jag blivit lika sur på snön som du. Jag har slitit med snö förut och jag förstår dig. Vad man tänker och tycker om snön beror mycket på hur mycket besvär man har av den och inget synsätt är fel. Jag har aldrig tyckt så mycket om vintern som nu och det beror helt på att jag slipper all snöröjning.

http://ibod11.com

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

Lördag 16 nov 18:18

Härifrån kommer inga klämkäcka ord om snön. Den är ett vitt helvete, jag förstår dej till fullo, och jag ääääälskar mina åtta plus och regn här idag.
Varm KRAM så att snön smälter bort fort

http://kvinnanpataket.blogg.se

 
Anki

Anki

Söndag 17 nov 09:08

Så tråkigt med din Eulalia! Typiskt om garantin gått ut - man tycker att en så pass dyr maskin ska hålla mer än ett år!
Håller fullständigt med dig om snön! Den är bara ett elände!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

Söndag 17 nov 11:50

Fy, vilket strul och slit för dig. Precis vad du inte behöver. Jag är inte heller det minsta teknisk och förstår din frustration. Det är så enkelt med mekaniska saker, men så mycket mer och tyngre arbete, så när tekniken fungerar är det underbart, men inte när den strular till det istället.
Jag tycker också att det verkar tidigt för så mycket snö. Ska inte skriva att snö är vackert, men måste säja att översta bilden är vacker.
Hoppas allt ordnar till sig för dig och att du får lite hjälp!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 6 dec 09:50

  Under ladugårdsgolv och hus sägs dom bo småfolket eller vittra som man säger. Säkert finns dom under den gamla ladugården.   Man ska inte bara julstöka det finns faktiskt annat att roa sig med. Jamtli i Östersund har en utställning om alle...

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Av Anita - Lördag 30 nov 11:05

  Visst vaknade jag till att det hade snöat men jag kan stå ut med det om det bara är så här lite så jag inte behöver skotta.    Det var soligt och 13 grader kallt men inte en vindpust. I snön syntes spår efter massor av rådjur som varit fram...

Av Anita - Torsdag 28 nov 08:09

  Nu har jag försökt att göra det lite mera ombonat och lite juligt. Det finns ju en baksida. Till slut måste man städa hur ogärna man vill. Nåja jag fuskar ju lite grann och struntar i att putsa fönster men att byta gardiner bär med sig en massa ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se