Direktlänk till inlägg 16 november 2019

NU ÄR DET KOKTA FLÄSKET STEKT

Av Anita - 16 november 2019 10:34

Nog borde jag anat att det skulle gå så här men jag var ganska hoppstor igår när AMV:s Gubbe visade mig hur jag skulle få igång snöslungan. Det är hård skare på gården eftersom jag inte skottade i onsdags när det började regna men så frös det till. Tungt att skotta för hand.

 

Jag pratade med Eulalia slungan och lyckades få igång den och det gick så bra så.

 

Glad i hågen körde jag upp och ner och så plötsligt så stannade den. Motorn gick, inga brytpinnar var av men den gick inte. varken framåt eller bakåt. Jag borde förstått att det var onödigt att skaffa den för jag och tekniska grejor går inte ihop.


Jag kan föresten inte fatta varför det ska behöva bli snö så här tidigt. Alla år jag bloggat så har det knappt varit snö den här tiden men nog faan blir det nu. Jag blir så jävla förbannad. Nu vet jag att ni optimister tycker att man inte ska reta upp sig på det man inte kan göra något åt men skit samma. Jag får vara så förbannad jag vill.

 

Jag börjar skotta med min gamla pålitliga Snölasse men det är tungt och jobbigt när det är en skare uppe på snön. Har hört att det ska komma mer snö inatt så jag måste försöka få till det idag. Ved ska in så jag måste skotta till vedboden.


Ringde till TuppOla men han är inte hemma. Datafias man jagar älg men till slut fick jag tag i Storfiskarn och han ska komma och titta om han begriper sig på eländet. 


Kom inte och säg att det är vackert med snö. Det är ett herrans elände och ett straff att hålla på med snön. Det är föresten 11 grader kallt och biter i näsan när man är ute.


Dagens ord: Nog borde jag begripit att Snöslungan Eulalia och jag inte skulle komma sams.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

16 november 2019 10:54

Hoppas att några av dina gubbar kan få fart på Eulalia så att du slipper skotta snö för hand. Här har vi sluppit lindrigt undan än så länge, men det är inte ovanligt alls att vi får snö i november. Jag minns ett år när den kom den 11 november och sedan låg till i slutet av mars. Usch....
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

16 november 2019 11:51

Det KAN vara så att en drivrem gått av eller bara hoppat loss från remskivan. Då vill tillverkarna gärna kränga på en dyra specialremmar men det går precis lika bra med ett vanligt kilrep av rätt dimension. Alltså, som fläktremmen på en lite äldre bil. De påstår att snöslungor måste ha armerade remmar men jag körde min (då jag hade hus) i mer än tio år med den billigaste rem jag kunde få tag i. Och bytte viserligen några remmar genom åren men kom ändå inte upp i den summa jag fått betala för EN orginalrem. Inte ens halva den summan faktiskt. Hoppas någon händig person får ordning på din slunga lite snabbt. Ha en trevlig helg! Jag håller tummarna att det inte ska snöa hos dig innan den är fixad!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Anita

16 november 2019 13:13

Nu har jag haft besök av storfiskarn och han såg att drivaxel hade lossat så nu blir det att frakta tillbaka till granngården Skulle tro att det är ett års garanti och i så fall gick den ut för tre dagar sedan Skit

 
tant Hannele på Hisingen

tant Hannele på Hisingen

16 november 2019 13:17

det där med plus och minus, jag är tvungen att skotta direkt, vågar inte låta bli...

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

16 november 2019 13:53

Attans, vad trist att Eulalia la av. I det läget hade jag blivit lika sur på snön som du. Jag har slitit med snö förut och jag förstår dig. Vad man tänker och tycker om snön beror mycket på hur mycket besvär man har av den och inget synsätt är fel. Jag har aldrig tyckt så mycket om vintern som nu och det beror helt på att jag slipper all snöröjning.

http://ibod11.com

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

16 november 2019 18:18

Härifrån kommer inga klämkäcka ord om snön. Den är ett vitt helvete, jag förstår dej till fullo, och jag ääääälskar mina åtta plus och regn här idag.
Varm KRAM så att snön smälter bort fort

http://kvinnanpataket.blogg.se

 
Anki

Anki

17 november 2019 09:08

Så tråkigt med din Eulalia! Typiskt om garantin gått ut - man tycker att en så pass dyr maskin ska hålla mer än ett år!
Håller fullständigt med dig om snön! Den är bara ett elände!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

17 november 2019 11:50

Fy, vilket strul och slit för dig. Precis vad du inte behöver. Jag är inte heller det minsta teknisk och förstår din frustration. Det är så enkelt med mekaniska saker, men så mycket mer och tyngre arbete, så när tekniken fungerar är det underbart, men inte när den strular till det istället.
Jag tycker också att det verkar tidigt för så mycket snö. Ska inte skriva att snö är vackert, men måste säja att översta bilden är vacker.
Hoppas allt ordnar till sig för dig och att du får lite hjälp!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se