Direktlänk till inlägg 20 november 2019

ÄNTLIGEN EN SOLGLIMT

Av Anita - Onsdag 20 nov 12:01

 

Ett par dagar med ont i ryggen efter snöskottningen. Snöslungan som var trasig och vägen som var oplogad. Deppigheten som föl över mig som en blöt disktrasa. 


När nöden är som störst ser man vilka som är ens vänner. PappersBeda har hjälpt mig när det varit kris och utan att man ens behöver be om hjälp. Om man ska frakta en snöslunga tillbaka till säljaren så måste man ha en släpvagn och trots oplogad väg och halka så kom hennes sambo och fraktade  den till Hammarstrand. Får väl se vad dom kan göra med den nu. Hoppas jag slipper skotta hela vintern.


Så började det regna och töa och glad blev jag. Det rasade snö från taket och nere på sjön är det nästan snöfritt.

Jag gick ner till sjön och efter snökanten kunde jag skrapa fram lite mossa till åtminstone en krans.

 

Jag använder mossa till kransarna.

Såg på sista marknaden att man använt ull och det var jättefint men min ull var för gammal och för ful så det gick inte. Nu har jag i alla fall fått till ett par kransar och hoppet finns att det inte ska komma snö på ett par dagar så jag kanske hinner släpa ner sparken till sjön och ta en sparktur efter sjöstranden. Hoppas Hoppas.

 

Ska försöka att fara på vattengympa för att röra sig lite och bada bastu kan kanske mjuka upp ryggen lite grann.


Kanske kan jag passa på att sätta upp belysningen på väggen också nu när man kan använda fingrarna och slipper ha vantar på ute och med lite snö så går det att röra sig i alla fall.


Julgran har jag slutat med ute. Vet vilket stök det var. Hitta hålet till granen under snön eller försöka göra ett nytt när det är käle i marken. Så snöar granen över så de flesta ljusen syntes inte under snön. Nej det är bättre att ha belysningen på väggen i dom granfyllda blomlådorna.


Dagens ord: Vänner som  hjälper till när det behövs är värda sin vikt i guld.


 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 20 nov 13:30

Jag funderade nästan på att sätta upp min uteslinga i dag när vädret varit skapligt, men jag behärskade mig. Det är ju ännu ett tag till första advent och man ska inte tjuvstarta.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
skogsnuvan

skogsnuvan

Onsdag 20 nov 16:33

Man behöver ju inte tända den före första advent. <här blir det så mycket snö så det är så svårt att stå i snön och greja med det. Nu är det i alla fall inte kallt så man får passa på

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Onsdag 20 nov 20:56

Vilka fina kransar du har gjort. Tur att du fick fram lite mossa under snön. Visst är det bra med vänner som ställer upp. Hoppas att slungan snart kommer tillbaka fixad och redo för snöröjning igen. I dag har det varit en helt underbar dag med sol och nästan ingen blåst. Det var nog ungefär som hos dig och det är lite synd att det inte verkar bli någon mer sådan dag den närmaste tiden.

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

Torsdag 21 nov 07:00

Så bra med vänner som ställer upp!
Jag hämtade mossa för någon vecka sen och ska väl försöka få ihop en krans till ytterdörren också. Dina blev riktigt fina!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

Lördag 23 nov 16:48

Så skönt att ha vänner som ställer upp när det krisar! Jag har skrivit det förr men jag det känns som om ni som bor på landsbygden har en större gemenskap än vi stadsbor har. Och vackra kransar har du gjort.
Jag har inte gett ut min bok ännu, som du frågade på min blogg. Jag håller på och korrekturläser och rättar stavfel, men det går trögt som med allt annat just nu. Men nog tjurar jag i med mitt bloggande ett tag till, precis som du. Är så glad att du fortfarande hänger i, det är ju som sagt så många som har slutat tråkigt nog.
Vi biter ihop i mörkret! Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

Lördag 23 nov 20:24

Som vanligt, vackra bilder! Även vintern har ju sin skönhet. Här hos mig har snö fallit flera gånger men tinat bort lika fort igen. Så nu vill jag ha litegrand såpass att det blir lite ljusare i alla fall. Kan du frakta hit några kubik?

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

Måndag 25 nov 17:05

Åh vilka fina kransar! Ja i nöden ser man verkligen vilka, som är ens vänner. Jag är så glad och tacksam över de som finns i mitt liv..

http://kvinnanpataket.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 6 dec 09:50

  Under ladugårdsgolv och hus sägs dom bo småfolket eller vittra som man säger. Säkert finns dom under den gamla ladugården.   Man ska inte bara julstöka det finns faktiskt annat att roa sig med. Jamtli i Östersund har en utställning om alle...

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Av Anita - Lördag 30 nov 11:05

  Visst vaknade jag till att det hade snöat men jag kan stå ut med det om det bara är så här lite så jag inte behöver skotta.    Det var soligt och 13 grader kallt men inte en vindpust. I snön syntes spår efter massor av rådjur som varit fram...

Av Anita - Torsdag 28 nov 08:09

  Nu har jag försökt att göra det lite mera ombonat och lite juligt. Det finns ju en baksida. Till slut måste man städa hur ogärna man vill. Nåja jag fuskar ju lite grann och struntar i att putsa fönster men att byta gardiner bär med sig en massa ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se