Direktlänk till inlägg 4 december 2019

PENSIONÄRSMORGON

Av Anita - 4 december 2019 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig. Sätta på radion och lyssna lite, läsa lite grann och så kommer katten Morris och kryper ner en stund och ligger där och spinner. 


På med morgonrocken och gå ner. Tända i spisen. Koka ett ägg och bre en macka och så på med kaffepannan.

 Äta frukost framför tvn. Nu ser jag på adventskalendern vuxen som jag är och den är julig och bra i år tycker jag.


Julgrisarna kommer fram.

 

Igår var ingen bra dag. Det var tandläkardag och jag fick reda på att en rotfylld tand och granntanden måste dras ut. 

Faan tänk alla de gamla 60-talslagningarna som börjar spöka nu.

När jag kom hem var jag lite skakis och inte på något humör. Som tur var så kom Mustachen och fikade med mig och pratade bort en stund.


Vissa dagar är tyngre än andra. Idag är det blåst och tö ute men jag ska trots halkan försöka ta mig till vattengympan för att muntra upp mig lite. 


Börjar plocka fram lite mera julgrejor.

 

Den här gamla ljusstaken är nog gjord av någon på slöjden får många många år sedan. Den är ovanlig och fin tycker jag och jag älskar gamla grejor.

 

Kvällarna är mörka och det enda ljus jag ser är från Kinabrors hus där det lyser hela tiden.


Dagens ord: Tänker man till riktigt så kan man inte säga annat än att det är frihet att få ligga så länge man vill på morgonen och må gott.


 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

4 december 2019 12:31

Det är nog snart dags för mig också för det årliga besöket hos tandhygienisten. Brrr.....
Du har det redan så juligt och fint!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
tant Hannele på Hisingen

tant Hannele på Hisingen

4 december 2019 12:31

flanellakan testade jag för första gången i ett kallt sovrum i England, +12°C, varmvattenflaska också, och ett glas varm mjölk och ingefärskaka på kvällen :)

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Anki

Anki

4 december 2019 14:14

Visst är det härligt att få ligga och dra sig om man vill ... det vill inte jag. Dels p.g.a att jag är morgonpigg och så måste jag gå upp och ta ett par värktabletter. Och då är det ju lika bra att tända i spisen och sätta på kaffebryggaren också :)
Tråkigt med tänderna ... tyvärr kostar det ju inte bara obehag, utan även pengar.
Djuret på min bild är inget rådjur, utan en ung dovhjort ... och såna har vi massor av här nere.

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

4 december 2019 20:57

Det låter ljuvligt att kunna ligga där och mysa med katten medan du lyssnar på radion och kanske läser lite :D Jag är som Anki och klarar inte av att göra så men med hjälp av sömnpiller kan jag i alla fall ligga kvar till ca 06.00 Tidiga morgnar blir en vana och jag tycker väldigt mycket om att gå upp och mysa vare sig det är vintermörkt eller sommarljust.
Trist att gamla lagningar krånglar och att du ska behöva lägga pengar på det. Inte är det kul att sitta där i tandläkarstolen heller. Jag förstår att det känns jobbigt och det var ju bra att du fick ett besök som distraherade ett tag.

http://ibod11.com

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

5 december 2019 16:53

Då har vi samma liv litegrann. Jag har också pensionärsmorgnar, ser på tv och äter frukost långsamt medan det tar sig i kaminen. Jobbigt med tänderna, har lite samma även där. Har en stifttand som gått sönder och gör att laga den måste en gammal rotfyllning göras om, kostnad 12000,det har jag inte råd med. Idag har jag burit in fyra kubik ved och nu brinner det som aldrig förr.

http://www.kvinnanpataket.se

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

12 december 2019 09:00

Bra ord på slutet.
Tänder är ett bekymmer. Dyrt och ont. Det borde för flera år sedan varit ett högkostnadsskydd och frikort efter ett visst belopp. Det går inte att ångra gamla synder. Sådant tänkte jag inte på när jag var barn, ung. Jag minns att jag brukade fira ett tandläkarbesök med att direkt gå över och köpa dajm som det stavades då. En protest mot den elaka hårdhänta tandaslaktaren. Moget? Nä. Men jag tycker fortfarande det är trotsigt roligt.

http://gotlanduppochner.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se