Direktlänk till inlägg 6 december 2019

VITTRA TROLL OCH ANNAT OKYTT

Av Anita - 6 december 2019 09:50

 

Under ladugårdsgolv och hus sägs dom bo småfolket eller vittra som man säger. Säkert finns dom under den gamla ladugården.


Man ska inte bara julstöka det finns faktiskt annat att roa sig med.

Jamtli i Östersund har en utställning om allehanda oknytt och så kan man på biolokalen i Hammarstrand fe se på filmduken ett föredrag och bilder och berättelser om oknytt och få lite fika en torsdagseftermiddag i december. 


De märkligaste saker och berättelser om fäbovallar där vittran bor. om troll och storsjöodjuret och en massa annat.

 

Trevlig var det och nästa vecka handlar det om tomtar.


Det är ju rätt tid att prata om skyrmta. Nu när det rör sig i skuggorna och man ser något skymta i ögonvrån som försvinner när man tittar till. 

 

Jag som bor i skogen har ju mina egna vättar både i huset och vid underjordiska bäcken.

Jag pratar inte mycket om det för jag förstår så väl att man skulle fnysa åt mig och tro att jag är mer knäpp än vad jag faktiskt är.Så jag säger bara: Det finns mer mellan himmel och jord än vad vi kan förklara.


Vädret är ok. Någon minusgrad och igår kom solen fram några minuter och mer kan man inte begära den här mörkaste tiden av vintern..

Gamle A kom en sväng igår och vi fikade. 


Jag skrev en massa julkort som jag alltid brukar, mer än 20 faktiskt. Det är ett av julens roligaste göra. Att sitta där och skriva och tänka på dom jag skriver till. Att komma ihåg vad vi upplevt tillsammans och skicka varma tankar till alla. 

Det blir inte alls samma att skicka ett sms. Jag tycker själv om att få julkort och sätta upp dom på kylskåpet och titta på de fina bilderna. Dom brukar få vara kvar på kylskåpet länge länge.


Julklappar har vi slutat med och det är bara skönt. Alla har så mycket grejor redan så det behövs verkligen inte och jag har så dålig ekonomi så jag har inte råd. Kan ibland bli något jag gjort till någon speciell men jag satsar på god mat .  

Dagens ord: Det ska vara lite mystik i mörka juletiden.


 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

6 december 2019 13:26

Jag har inte skrivit julkort ännu, men det är ju snart dags om de ska komma fram till jul.
Så skönt att ni inte har så hemskt kallt och en massa snö ännu. Här lyser gräsmattorna gröna, men hur länge vi får ha det så vet man ju inte.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Lena

Lena

6 december 2019 17:25

Gokväll i vintermörkret!

Självklart finns det knytten, älvor, väsen, tomtar & troll m.fl en fantastisk värd vi bara kan skönja, ja inte alla, men några är vi ;) spännande!
Önskar dej en fin helg! :) :) :)

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

6 december 2019 19:13

Det är synd att vi inte prata så mycket om tomtar och vättar och skrymt, tycker jag. Tror att världen skulle se lite vänligare om vi gjorde det.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

6 december 2019 20:08

Oavsett om man tror på dem eller inte så är det en spännande tanke att de finns där :D
Jag skriver två julkort och det är bara för att de två som får mina är de enda jag känner som också skickar julkort. De gör det för att de varken har datorer eller smartphones och jag gör det för att jag vet att de blir glada :D

http://ibod11.com

 
Anneli

Anneli

6 december 2019 21:22

Hej vännen, så mysigt du har det. Jag vill oxo ha en liten tomte eller vätte hos mig =) Jag hade en go liten tomte som bodde jämte mig innan men han lever tyvärr inte längre så nu bor där en annan liten gubbe men det är inte samma sak även att han är snäll.

Önskar att vi kunde få kallt o snö här o slippa regnet.. Hoppas i alla fall att det kommer när barnen har ledigt så dom kan vara ute o leka.

Julklappar kostar verkligen. Jag sparar det lilla jag får tillbaka på skatten o det går till barnens klappar.. Ja sonen, svärdottern, min ena granne o självklart mamma får julklappar. Det är roligt att ge bort o det är roligt att få,, jag blir som ett litet barn =)

Ha en trevlig helg kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

7 december 2019 07:49

Visst finns de, småfolket i skogen och i gamla hus och stall ... du är inte alls knäpp, utan har gåvan att se dem. Jag ser dem inte, men känner att de finns nära mig när jag går i skogen.
julkort har jag inte hunnit med - och inte blir det så många skrivna heller så här års - max tio stycken ...

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

9 december 2019 14:44

Självklart finna det så mycket mer mellan himmel och jord än många förstår. Själv pratar jag ju ofta om universum, stjärnor planeter och dess lagar, hur vi kan påverka och styra, så att en del människor nog tror att jag är helt i det blå ibland. Ler. Självklart för mig, världen består av så mycket mer än de flesta, ser och tror, och det är de som för det så värt att leva.

http://www.kvinnanpataket.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 14 aug 17:53

  Härom dagen skulle jag bjuda på middag. Den sista älgfärsen ur frysen blev till biff med lök. Att gräva upp nypotatisen och se att den är tunnskalig och slät som ett barnarsle, 20 stycken under en enda planta. Hurra vad jag blev glad. Dill...

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se