Direktlänk till inlägg 8 december 2019

GRANAR

Av Anita - 8 december 2019 12:03

 

Hörde att det skulle bli två dm snö och då bestämde jag mig för att det mesta av dagen skulle tillbringas utomhus.

Jag tänkte välja ut vilken julgran jag ska ha innan dom snöar ner.

 

Jag har ju snöat in på julfilmer och satt och såg på två stycken igår och eftersom dom var från Amerika så var granarna precis lika fulla av glitter och glans som mina. Vet att många här i Sverige är noga med att det ska vara elegant och bara kulor i samma färg och inte för mycket grejor.

Sån är inte jag. Ju mer ju härligare.


Den här granen var söt men kanske lite liten för att orka bära alla mina julprydnader. Jag har massor med gamla saker och gamla saker ska det vara.

 

Nästa var större och kraftigare i grenarna men inte lika tät.

 

Tror det får bli den här som både är lite större och lite tätare. Jajamen. Jag har bestämt mig.

 

Så tar jag fram mammas lila spark och tar ner den till sjön. Med dubbar på skorna går det jättebra att dra iväg västeröver. Tittade in i Kinabrors sommarstuga för att se om skogsmössen invaderat men jag såg ingenting av det. 


Så gick jag vägen neröver byn och mötte en älgkalv som såg helt  förskräckt ut och det förstår jag för människor är farliga och troligen har dom skjutit hans mamma tidigare i år så nu går den ensam i skogen.

 

På gamla Fisksjövägen går jag hem och det är skare som krasar under fötterna. Annars är det väldigt tyst som det är strax före snön, tyst och ganska mörkt fast det är mitt på dagen. Bara 5 grader kallt och lugnt och fint och härlig luft. Det blev några fina timmar utomhus.

 

Vid rävberget tassade någon omkrng så jag hörde hur det knakade i snön och rasslade och mumlade.


Igår var jag rätt lat och låg mest och tittade på  julfilmer på tv men framöver kvällen var det dags för julbord på Håsjögården. Det var trevligt och väldigt gott som vanligt och jag åt för mycket och det var jag nog inte ensam om. 

Eddie spelade julsånger på saxofon och det lät väldigt fint och juligt. Ja det var en trevlig kväll.


Nu känner jag mig lite frusen och tror att jag ska tända i braskaminen och värma mig lite. Det är en ÅsaNissefilm på tv som jag sett förut men visst kan man se den igen.

 


Dagens ord: Ibland kan det vara svårt att välja.

 
 
Ingrid

Ingrid

8 december 2019 13:48

Jag tycker att du gjorde ett bra val. Det är absolut de finaste av dina förslag.
Krister o Thomas har en plastgran och den är pyntad precis som de man ser på bilder från Amerika. Men ser bara pynt och ingen gran, så då spelar det ju inte så stor roll.
Hoppas att du har en fin andra advent!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

8 december 2019 21:46

Du hittade en fin gran och den ser ut att orka med massor av pynt :D Det är något speciellt med en riktig gran som ser ut och doftar som en gran ska göra. När min man levde var det självklart att ha levande gran men nu har jag inga egna granar att ta in och jag är för snål för att köpa en. Jag har sällat mig till skaran med plastgranar och det får duga ;)
Jag tror att jag har hört någon gång att man inte skjuter bara kon om den har en kalv, men kanske har jag missuppfattat. Jag hoppas ändå att det är så för det är för sorgligt om kalvar ska gå alldeles ensamma och klara sig själva.
Din brasa är så fin och jag ser framför mig hur du går omkring och pysslar medan det sprakar hemtrevligt från kaminen :D

http://ibod11.com

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

9 december 2019 08:11

Härligt med äkta gran. Klart de ska vara massor av pynt i granen. Tycker även om belysning av olika slag utomhus, i träd och på huset. Tyvärr har jag inte råd att köpa sånt själv i år. Men de lyser upp fint i mörkret.

http://www.kvinnanpataket.se

 
Soldansare

Soldansare

10 december 2019 06:17

Rätt gran vann! 🙂 Det luktar så gott med riktig gran i huset. Vi har ingen gran numera, tyvärr. Vet inte riktigt varför men det blir aldrig att vi köper. När jag var barn hade min pappa till sport att hitta de fulaste granarna. Din blir säker fin och säker står den till påsk! Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anneli

Anneli

10 december 2019 19:30

Vad mysigt du har det som kan gå ut i skogen o bara njuta. Ja du får passa på innan snön kommer. Här kom det lite inatt o det ligger kvar men det försvinner nog snart. Det hade gärna fått vara mer snö här o kallt för vi har haft regn länge nu.
Ha en fin kväll kram ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards