Direktlänk till inlägg 8 december 2019

GRANAR

Av Anita - 8 december 2019 12:03

 

Hörde att det skulle bli två dm snö och då bestämde jag mig för att det mesta av dagen skulle tillbringas utomhus.

Jag tänkte välja ut vilken julgran jag ska ha innan dom snöar ner.

 

Jag har ju snöat in på julfilmer och satt och såg på två stycken igår och eftersom dom var från Amerika så var granarna precis lika fulla av glitter och glans som mina. Vet att många här i Sverige är noga med att det ska vara elegant och bara kulor i samma färg och inte för mycket grejor.

Sån är inte jag. Ju mer ju härligare.


Den här granen var söt men kanske lite liten för att orka bära alla mina julprydnader. Jag har massor med gamla saker och gamla saker ska det vara.

 

Nästa var större och kraftigare i grenarna men inte lika tät.

 

Tror det får bli den här som både är lite större och lite tätare. Jajamen. Jag har bestämt mig.

 

Så tar jag fram mammas lila spark och tar ner den till sjön. Med dubbar på skorna går det jättebra att dra iväg västeröver. Tittade in i Kinabrors sommarstuga för att se om skogsmössen invaderat men jag såg ingenting av det. 


Så gick jag vägen neröver byn och mötte en älgkalv som såg helt  förskräckt ut och det förstår jag för människor är farliga och troligen har dom skjutit hans mamma tidigare i år så nu går den ensam i skogen.

 

På gamla Fisksjövägen går jag hem och det är skare som krasar under fötterna. Annars är det väldigt tyst som det är strax före snön, tyst och ganska mörkt fast det är mitt på dagen. Bara 5 grader kallt och lugnt och fint och härlig luft. Det blev några fina timmar utomhus.

 

Vid rävberget tassade någon omkrng så jag hörde hur det knakade i snön och rasslade och mumlade.


Igår var jag rätt lat och låg mest och tittade på  julfilmer på tv men framöver kvällen var det dags för julbord på Håsjögården. Det var trevligt och väldigt gott som vanligt och jag åt för mycket och det var jag nog inte ensam om. 

Eddie spelade julsånger på saxofon och det lät väldigt fint och juligt. Ja det var en trevlig kväll.


Nu känner jag mig lite frusen och tror att jag ska tända i braskaminen och värma mig lite. Det är en ÅsaNissefilm på tv som jag sett förut men visst kan man se den igen.

 


Dagens ord: Ibland kan det vara svårt att välja.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

8 december 2019 13:48

Jag tycker att du gjorde ett bra val. Det är absolut de finaste av dina förslag.
Krister o Thomas har en plastgran och den är pyntad precis som de man ser på bilder från Amerika. Men ser bara pynt och ingen gran, så då spelar det ju inte så stor roll.
Hoppas att du har en fin andra advent!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

8 december 2019 21:46

Du hittade en fin gran och den ser ut att orka med massor av pynt :D Det är något speciellt med en riktig gran som ser ut och doftar som en gran ska göra. När min man levde var det självklart att ha levande gran men nu har jag inga egna granar att ta in och jag är för snål för att köpa en. Jag har sällat mig till skaran med plastgranar och det får duga ;)
Jag tror att jag har hört någon gång att man inte skjuter bara kon om den har en kalv, men kanske har jag missuppfattat. Jag hoppas ändå att det är så för det är för sorgligt om kalvar ska gå alldeles ensamma och klara sig själva.
Din brasa är så fin och jag ser framför mig hur du går omkring och pysslar medan det sprakar hemtrevligt från kaminen :D

http://ibod11.com

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

9 december 2019 08:11

Härligt med äkta gran. Klart de ska vara massor av pynt i granen. Tycker även om belysning av olika slag utomhus, i träd och på huset. Tyvärr har jag inte råd att köpa sånt själv i år. Men de lyser upp fint i mörkret.

http://www.kvinnanpataket.se

 
Soldansare

Soldansare

10 december 2019 06:17

Rätt gran vann! 🙂 Det luktar så gott med riktig gran i huset. Vi har ingen gran numera, tyvärr. Vet inte riktigt varför men det blir aldrig att vi köper. När jag var barn hade min pappa till sport att hitta de fulaste granarna. Din blir säker fin och säker står den till påsk! Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anneli

Anneli

10 december 2019 19:30

Vad mysigt du har det som kan gå ut i skogen o bara njuta. Ja du får passa på innan snön kommer. Här kom det lite inatt o det ligger kvar men det försvinner nog snart. Det hade gärna fått vara mer snö här o kallt för vi har haft regn länge nu.
Ha en fin kväll kram ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 21 jan 09:29

Har ni tänkt på att det finns små bagateller som retar gallfeber på en men att man bara finner sig och inte ser någon ändring. Man bara fortsätter att reta sig och svära.   Ni vet den gröna sladden som man har till motorvärmaren på bilen. Den s...

Av Anita - Lördag 18 jan 15:10

  Så tokigt det blev. Tror aldrig att jag kastat ut julen så tidigt men barrade som sjutton gjorde den så det var inte mycket att göra än att hä ut den. Vilket stök det blir innan alla barr är borta.   Igår for jag som vanligt är till Hammarst...

Av Anita - Torsdag 16 jan 13:28

  Jag ska inte ens klaga på gårdagen fast det kom lite snö. Det var början på vattengympaonsdagarna (vilket ord förresten). Efter juluppehållet träffades vi badare, nästan 20 stycken i alla åldrar, från ca 65 till den äldsta som är nästan 90. Så...

Av Anita - Tisdag 14 jan 11:46

Utanför är det massor med domherrar, snöfåglarna och visst. Det dinglar och far snöflingor överallt. Dagen började med ett pling i telefonen. Jag låg kvar i sängen och läste bokcirkelboken.   Handlade om laholmsbuken och Mellbystrand och de fina...

Av Anita - Lördag 11 jan 16:22

  Det ligger en stjärna på trasmattan i hallen och jag undrar vad den kommer ifrån. Det lyser en måne i natten och jag vaknar då och då och ser månskenet kasta skuggor i mitt sovrum. Så här jag en snöskoter som kör på sjön och jag går upp och se...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se