Direktlänk till inlägg 11 december 2019

SURKÄRRING

Av Anita - 11 december 2019 09:02

 

I förrgår vaknade jag till att det hade snöat igen. När jag ligger i sängen så kan jag se ut på balkongen och hur mycket snö som kommit kan jag se på balkongräcket och det avgör om jag ska kliva upp eller om jag ska tjura till mig och ligga kvar.

Jaha slut på sparkturer på sjön. Slut på att gå i skogen.

Jag vägrar att ta ut snöslungan Eulalia fast den är lagad. Ger mig fan på att så fort jag börjar med den så blir det något mer skit. Tekniska grejor brukar krångla för mig.


Jag vägrar att skotta.

Jag vägrar att gå ut.

Till slut så var kaffesuget för starkt så det var bara att knaka sig upp.

Blev inte mycket gjort den dagen mer än att städa sonens rum.

Frampå kvällen kom M och L och hälsade på och jag blev genast på bättre humör.

 

Det är otroligt så mörkt det är. Halv elva igår när jag hämtade posten hade det nästan inte blivit ljust.

 

Fåglarna var som galna och fullkomligt anföll mig för maten var slut efter min tjuriga dag då jag inte ens varit ut och matat dom.

 

Det var en kall dag 14 grader som mest men AMV pch Gubben och Gamle A kom och vi blev sittande och käkade lussekatter som dom hade med sig och pratade och bara var lata några timmar.

 

Gjorde en liten fåra ner till vedboden så jag kunde hämta in lite ved men annars kurade jag mest inomhus. Läste lite, såg på tv lite och sågick den dagen.


 

Nu har vädret slagit om och det är bara en grad kallt och det har kommit lite mer snö inatt. Kanske kan jag få hem julgranen idag. Det är i alla fall planen men man kan aldrig veta. Mina planer brukar sällan slå in utan det blir något annat men skit samma. Vi får se. Nu är det kaffe som gäller och lite småplock.


Dagens ord: Njut av snön ni som gillar den.

 
ANNONS
 
tant Hannele på Hisingen

tant Hannele på Hisingen

11 december 2019 12:38

alla (?) grannar har snöslunga fast vi knappt har snö...

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Anki

Anki

11 december 2019 14:06

Förstår dig precis! Skönt ändå att Eulalia är fixad - du får testa någon dag sen och se om hon är samarbetsvillig!
det ser i alla fall mysigtut hos dig - både ute och inne!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

11 december 2019 14:16

Jag får väl njuta desto mer av snön eftersom jag slipper jobbet med den och bara kan fokusera på hur ljust och fint det blir när den kommer. Men jag tycker att det är synd om Eulalia ska stå oanvänd nu när hon har fått en översyn. Du kan ju lika gärna köra på så länge det går som att redan från början skotta för hand ;) Fåglarna har det bra som får mat av dig. Jag tror att de dansar runt dig av glädje och inte att de anfaller :D

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

11 december 2019 14:24

Så vädret växlar hos er! Här är det stabilt grått, blåsigt och regnigt, med någon dag då och då när man kan vistas inomhus utan att ha lyset tänt.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

11 december 2019 20:05

Förstår dej så väl. Här har det varit fyra plus och ösregn hela dagen. Knappt blivit ljust heller. Den mörkaste dagen på länge.

http://www.kvinnanpataket.se

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

12 december 2019 08:54

Men jag njuter av både dina fina vintriga bilder och ditt sätt att skriva som tilltalar mig.
Jag tror det är bra att vara en surkärring ibland. Bara det inte händer sju dagar i veckan.
Vad bra att ha en sådan utsikt från sängen. Ett bra skäl att ligga kvar en stund till.
Tekniska saker som strular har jag inte alls tålamod med. De ska bara funka i alla väder.
Lite hoppfullt är det att i nästa vecka är det Vintersolståndet.
Bra att du fick besök på kvällen av vänner. Sådant piggar upp. Kura tillsammans.
Kram Bosse

http://gotlanduppochner.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 21 jan 09:29

Har ni tänkt på att det finns små bagateller som retar gallfeber på en men att man bara finner sig och inte ser någon ändring. Man bara fortsätter att reta sig och svära.   Ni vet den gröna sladden som man har till motorvärmaren på bilen. Den s...

Av Anita - Lördag 18 jan 15:10

  Så tokigt det blev. Tror aldrig att jag kastat ut julen så tidigt men barrade som sjutton gjorde den så det var inte mycket att göra än att hä ut den. Vilket stök det blir innan alla barr är borta.   Igår for jag som vanligt är till Hammarst...

Av Anita - Torsdag 16 jan 13:28

  Jag ska inte ens klaga på gårdagen fast det kom lite snö. Det var början på vattengympaonsdagarna (vilket ord förresten). Efter juluppehållet träffades vi badare, nästan 20 stycken i alla åldrar, från ca 65 till den äldsta som är nästan 90. Så...

Av Anita - Tisdag 14 jan 11:46

Utanför är det massor med domherrar, snöfåglarna och visst. Det dinglar och far snöflingor överallt. Dagen började med ett pling i telefonen. Jag låg kvar i sängen och läste bokcirkelboken.   Handlade om laholmsbuken och Mellbystrand och de fina...

Av Anita - Lördag 11 jan 16:22

  Det ligger en stjärna på trasmattan i hallen och jag undrar vad den kommer ifrån. Det lyser en måne i natten och jag vaknar då och då och ser månskenet kasta skuggor i mitt sovrum. Så här jag en snöskoter som kör på sjön och jag går upp och se...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se