Direktlänk till inlägg 13 december 2019

ATT TÄNDA ETT LJUS

Av Anita - 13 december 2019 09:21

 

Så är det lucia igen och det tänder inte bara ljus utan minnen. Jag minns inte hur det var i skolan. Någon lucia var jag i alla fall aldrig. Troligen gick jag väl dold och långt bak i luciatåget och var så blyg att jag inte ville synas. Sån var jag när jag var barn.


Jag tog igen den sedan när jag själv hade familj. Jag bjöd alltid på lussekatter och pepparkakor på säng och Sonen och jag vi gick runt i gårdarna i byn och lussade. Vi var inte många i byn då heller. Men farfars bror och hans fru, dom Gulliga Sven och Rut väst i Gålan och längst bort i byn Mustachens farbror. 


Alltid såg jag på tv klockan 7 men i år sov jag över. Saker och ting har inte lika stort värde längre men så kan man ju se repriser när man vill och vid 8-tiden tittade jag på luciafirandet.

 

I år var det nog det bästa jag sett. Det var från Gränna och så fint dom sjöng och så vackra dom var. Att dom kom med häst och att det var så många små söta barn med var ju rent härligt.

 

Alla dessa vackra människor med sådan glädje och skönhet. Vad ska de bli av dom. Vad väntar dom i livet? Ska en del av dom bli lika fula och tråkiga som jag. Vet inte Jag önskar dom lycka och må ni få sjunga och le i många år ännu.

 

Katten Morris ligger i mitt knä och snusar och sover. Jag dricker kaffe men inga lussekatter eller pepparkakor men dagen till ära har jag tagit fram tunnbröd och gjort mig en god macka till frukost. Tittar ut men det är så mörkt så man ser inte mycket.

 

Det är fortfarande mörkt ute men jag tror att det blir en fin dag. Det snöar inte och blåser inte och är bar 0-gradigt.


Så vet jag att det händer härliga saker snart. Min lillebror med fru kommer imorgon och dom ska bosätta sig här i byn så nu har vi samlat oss alla syskon. Tänk att alla kom tillbaka till slut efter att ha bott i Skåne lång tid. Alla är tillbaka igen och lillebror Broder B har ju bott i Skåne sedan han var bara några år men alltid varit hemma på ledigheter. Att Kinabror som varit i Kina också kom tillbaka är ju helt otroligt.


Sonen kommer till jul och när jag ser bilden på oss så kan jag nästan inte fatta att tiden gått så fort. Han är ju en gubbe på 43 år och jag är en kärring på över 70. Hur blev det så?


Dagens ord: Tiden bara försvinner men minnen finns kvar.

 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

13 december 2019 18:38

Det var ett fint luciafirande på tv och om du hade lika soligt och fint väder som jag hade här på Frösön så kan vi båda vara nöjda med dagen :D Härligt att din bror och hans fru äntligen flyttar till byn. Jag vet ju att det var på gång och nu behöver du aldrig känna dig ensam i lilla Fisksjön :D

http://ibod11.com

 
Soldansaren

Soldansaren

14 december 2019 09:15

Vad roligt att din bror med fru flyttar hem igen. Att ni blir flera i byn. Här har vi inte firat Lucia annat än med en lussebulle. Men mitt dockskåpsfolk har haft lussetåg hos sig. 🙂

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Mösstanten

Mösstanten

14 december 2019 10:29

Ja, man får mysa till det så gott det går och du har ju lyckats bra, verkar det som. Hur ska vi annars klara av den här mörka tiden?

http://mosstanten.se

 
Åke

Åke

14 december 2019 13:51

Vilken fin bild på dig och sonen.

http://www.nacka144.se

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

14 december 2019 15:30

Åh vad roligt att de flyttar hem igen. Då blir det lite härligt liv i byn igen. Här försöker jag gå i skogen med hundarna men det är jägare överallt som säger att jag inte ska gå där, och de håller på februari ut, så himla tråkigt. Annars mest plusgrader och regn.

http://www.kvinnanpataket.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

14 december 2019 17:18

Samma här Dom tror att dom äger skogen även den bit som är min och jakten pågår ända till februari och sedan jagar dom hare och fågel. Det är det enda bra med snön. När det blir för mycket snö så blir det lugnt ett tag men då kan ju inte jag heller gå i skogen. Jadu det är inte lätt.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Anki

Anki

15 december 2019 09:05

Så härligt om du fick en solig och fin dag!
Underbar nyhet att din bror och hans fru kommer att flytta in i byn ... förstår att det gläder dig!
Ett fint tv- program från Gränna ... såg det också - och vilken fin bild på dig och sonen!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 21 jan 09:29

Har ni tänkt på att det finns små bagateller som retar gallfeber på en men att man bara finner sig och inte ser någon ändring. Man bara fortsätter att reta sig och svära.   Ni vet den gröna sladden som man har till motorvärmaren på bilen. Den s...

Av Anita - Lördag 18 jan 15:10

  Så tokigt det blev. Tror aldrig att jag kastat ut julen så tidigt men barrade som sjutton gjorde den så det var inte mycket att göra än att hä ut den. Vilket stök det blir innan alla barr är borta.   Igår for jag som vanligt är till Hammarst...

Av Anita - Torsdag 16 jan 13:28

  Jag ska inte ens klaga på gårdagen fast det kom lite snö. Det var början på vattengympaonsdagarna (vilket ord förresten). Efter juluppehållet träffades vi badare, nästan 20 stycken i alla åldrar, från ca 65 till den äldsta som är nästan 90. Så...

Av Anita - Tisdag 14 jan 11:46

Utanför är det massor med domherrar, snöfåglarna och visst. Det dinglar och far snöflingor överallt. Dagen började med ett pling i telefonen. Jag låg kvar i sängen och läste bokcirkelboken.   Handlade om laholmsbuken och Mellbystrand och de fina...

Av Anita - Lördag 11 jan 16:22

  Det ligger en stjärna på trasmattan i hallen och jag undrar vad den kommer ifrån. Det lyser en måne i natten och jag vaknar då och då och ser månskenet kasta skuggor i mitt sovrum. Så här jag en snöskoter som kör på sjön och jag går upp och se...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se