Direktlänk till inlägg 15 december 2019

STORA TING HÄNDER I FISKSJÖN

Av Anita - 15 december 2019 12:47

Igår kom dom, Broder B och frun. Nu skulle befolkningen ökas  med två stycken och det är minsann inte illa.

Tyvärr hade dom lång väg att köra med flyttbilen. Över 100 mil och med dåligt före på vägen.

Här började det blötsnöa och min tanke var att gå bort till dom och skotta så dom kom in med flyttbilen till huset.

 

Inget fel på grannsämjan minsann. Där var redan grannen och DataFias man och gårdsplanen var skottad och fin.

 

Jag kunde ägna mig åt att tända lite marschaller och några snölyktor och sätta upp en välkomstskylt.

 

Jag tände lite lyktor utanför mitt hos och gick hem.

 

Jag hann bli riktigt orolig innan dom kom hem. Det hade tagit några timmar längre än vad det brukar men nu är dom här.

 

Så kom Tuppola med hunden Vaimo. 

Broder B hade till och med med sig 9 gitarrer och en banjo.

 

TuppOla klär i banjo tycker jag och Vaimo lyssnar.


Så kom då resten av gänget för nu skulle alla grejor in. 

 

Är man så många så går det ganska fort faktiskt men jobbet med att tömma lådor och komma i ordning kommer nog att ta tid.

 

Nu har jag kommit hem till mitt och senare på eftermiddagen ska vi träffas hos mig och äta middag. 


Det är så roligt att dom flyttar hit. Nu är alla syskon tillbaka. Nja TuppOla bor i Hammarstrand men det är bara några mil härifrån. Tänk att det skulle bli så.

När mamma och pappa var tvungna att flytta på 60-talet och bosätta sig i Helsingborg så trodde jag att det bara var jag som skulle bo här men först kom pappa tillbaka. sedan mamma. Så kom Kinabror och nu Broder B. 


Härligt att det går åt rätt håll och att inte alla måste bo i storstäder. Nu är det bara Sonen och Fjällan som saknas och jag hoppas att dom också flyttar hem så småningom.


Så en sak till innan jag slutar. Det finns ingenting som är så roligt som att få oväntade julklappar och det fick jag härom dagen. Min barndomskamrat som flyttade från Fisksjön på 50-talet har jag hittat igen så här långt efter och nu kom ett fint paket med jättefina hemstickade grejor.

 

Eftersom jag inte kan sticka så är det verkligen en dyrbar skatt för mig att få. Tack snäll. det gjorde mig verkligen glad.


Dagens ord:   

 
ANNONS
 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

15 december 2019 14:24

Åh gud så mysigt! Om min bror och mina vänner skulle flytta hit och bo granne med mig, så himla roligt de skulle vara. Så glad för din skull.

http://www.kvinnanpataket.se

 
Ingen bild

Barbro

15 december 2019 17:14

Men va roligt för dej. Nu måste jag ha lite koll. Göte-är han Kina-bror? Och han bor väl i huset alldeles intill dej? Men var bor den här brorsan? Frågorna hopar sig... jag frågar åt en vän...

Anita

15 december 2019 19:11

Jo kinabror är Göte och han bor på samma gård Lillebror björn har stuga längre bort

 
Ingen bild

Ann

15 december 2019 17:32

Vad härligt! För Dej, för Fisksjön, för Jämtland! Inte minst för Broder B och Anette! En fin Jul blir det för Er allihopa! Och en skön framtid! De får närmare sina barn och barnbarn! Du har alla Dina syskon i närheten igen! Underbart! Jag önskar Er Alla en fin tredje advent! Kram Ann

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

15 december 2019 19:06

Grattis till er allihop som nu får ha varandra så nära :D Vilken lycka att alla återvänder hem. Men jag är inte förvånad för det är inte många som får bo så fint :D

http://ibod11.com

 
Göran

Göran

15 december 2019 21:31

Grattis! Härligt att du får hem brorsa nr 2 också och att befolkningen ökar i Fisksjön. Själv har jag syrran inom gångavstånd men storebror bor i Luleå. Sen har vi tre yngre halvsyskon men de finns en bra bit bort också. I Bälinge, Stockholm och Finspång. Och tyvärr har vi nästan ingen kontakt längre

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

16 december 2019 06:16

Så roligt och mysigt att alla är hemma igen!

http://soldansarenssida.blogspot

 
Anki

Anki

16 december 2019 08:09

Det är verkligen roligt att du får sällskap i byn! Jag gläder mig mycket för din skull! Vilken fin julklapp du fick från din gamla kompis! Förstår precis din glädje - jag kan ju inte heller sticka!
Ha en bra start på nya veckan!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Karin

Karin

16 december 2019 11:08

Så glad jag blir för din skull! Släkten samlad igen!
Vilket fint paket! Detta hade jag aldrig kunnat åstadkommit!
Önskar dig fina och mysiga dagar framöver!
Julkramar fr Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Åke

Åke

17 december 2019 04:12

Men vad roligt 👍 Vilken ökning på invånare i Fiskbyn. Snölyktor, marschaller och välkomstskylt, så fint du ordnade 🤗

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 21 jan 09:29

Har ni tänkt på att det finns små bagateller som retar gallfeber på en men att man bara finner sig och inte ser någon ändring. Man bara fortsätter att reta sig och svära.   Ni vet den gröna sladden som man har till motorvärmaren på bilen. Den s...

Av Anita - Lördag 18 jan 15:10

  Så tokigt det blev. Tror aldrig att jag kastat ut julen så tidigt men barrade som sjutton gjorde den så det var inte mycket att göra än att hä ut den. Vilket stök det blir innan alla barr är borta.   Igår for jag som vanligt är till Hammarst...

Av Anita - Torsdag 16 jan 13:28

  Jag ska inte ens klaga på gårdagen fast det kom lite snö. Det var början på vattengympaonsdagarna (vilket ord förresten). Efter juluppehållet träffades vi badare, nästan 20 stycken i alla åldrar, från ca 65 till den äldsta som är nästan 90. Så...

Av Anita - Tisdag 14 jan 11:46

Utanför är det massor med domherrar, snöfåglarna och visst. Det dinglar och far snöflingor överallt. Dagen började med ett pling i telefonen. Jag låg kvar i sängen och läste bokcirkelboken.   Handlade om laholmsbuken och Mellbystrand och de fina...

Av Anita - Lördag 11 jan 16:22

  Det ligger en stjärna på trasmattan i hallen och jag undrar vad den kommer ifrån. Det lyser en måne i natten och jag vaknar då och då och ser månskenet kasta skuggor i mitt sovrum. Så här jag en snöskoter som kör på sjön och jag går upp och se...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se