Direktlänk till inlägg 18 december 2019

EN JULGRANS VANDRING

Av Anita - 18 december 2019 07:35

Så är det dags att hämta julgranen. i år får jag göra det alldeles ensam och det är jag inte van. Alltid brukar det finnas någon som kan hjälpa till.


Nåja det har varit några dagar nu då jag haft annat för mig men jag hämtade den härom dagen. Sågade ner den och fraktade hem den på kärran. Så har den stått nere i uthuset tills härom dagen då jag släpade in den i badrummet och där fick den stå och tina av och vänja sig vid värmen.

 

Att försöka sätta fast julgransfoten och få granen att stå rakt samtidigt som man skruvar fast den är minsann inte lätt och det tog ganska lång tid innan jag var nöjd med det. Barr hade jag innanför tröjan och på golvet och överallt.


Så är det det där med belysningen. Jag har två stycken för jag vill att det ska lysa och glimma men att få dit den och ut den ur förpackningen är ju också ett stök.


Sedan fram med alla andra grejor och jag har mycket grejor för jag brukar ha en mycket större gran. Alla gamla saker får inte plats men jag vill helst ha gamla grejor i granen, samma som jag hade när jag var liten.


Efter några timmar så är den klar och står där och doftar och lyser och jag känner mig rätt nöjd men visst hade det varit kul att ha sällskap när jag gör den klar.

 


Nu får den stå där och jag ska se till att den har vatten och planen är att den ska vara kvar till påsk. Få se hur det går. Man kan alltid ha planer.


Det blev inte mycket mer igår. Jag torkade lite älgkött och såg på Mandelmans jul på tv och pratade lite i telefon men mer blev det inte.


Nu ska jag åka till Hammarstrand när bilen blivit varm. Det är tyvärr 17 grader kallt och bilen är isig och jag hoppas att den frostar av sig så jag kan få upp dörrarna.

 

Tomtelyktan lyser och ute är det mörkt. Julen närmar sig nu och snart ska jag göra mat och mera mat. 

 

Lite snö är det och jag vill inte ha mer. Alldeles lagom tycker jag.


Dagens ord:

 
 
ANNONS
 
Emma

Emma

18 december 2019 11:03

Å vilken julstämning du har hemma! Va mysigt! Ja, det är inte lätt att få granen rak. Haha, min gran fick stå lutad mot hörnet nästan en vecka innan jag orkade ta tag i att byta julgransfot och då hade toppen hunnit bli böjd, så när vi klädde den kunde vi inte sätta på stjärnan för den trillade nästan av.. Nu är då granen klädd och klar i af.. Tack för dina fina ord! Ja, om tvålen blir bra så hör jag av mej om du vill ha.. men den måste mogna minst en månad..

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

18 december 2019 14:48

Vilket slit med granen, men det blev ju ett fint resultat med högsta julstämningspoäng :D Jag har för mig att din förra gran var fin väldigt länge så du ska nog lyckas ha kvar den här länge också.
Jag kan också vara nöjd med den här snömängden. Huvudsaken är att det är vitt och fint. Det behöver inte bli så mycket att det ställer till problem.
Jag gillar verkligen slutordet :D

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

19 december 2019 15:27

Så fin granen blev till slut, men jag förstår att det var ett sjå.
Det låter som om det är ruskigt kallt hos er. Här har det varit riktigt behagligt i dag med 4-5 plusgrader och nästan ingen blåst.
Tack så mycket för julkortet!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se