Direktlänk till inlägg 18 december 2019

EN JULGRANS VANDRING

Av Anita - 18 december 2019 07:35

Så är det dags att hämta julgranen. i år får jag göra det alldeles ensam och det är jag inte van. Alltid brukar det finnas någon som kan hjälpa till.


Nåja det har varit några dagar nu då jag haft annat för mig men jag hämtade den härom dagen. Sågade ner den och fraktade hem den på kärran. Så har den stått nere i uthuset tills härom dagen då jag släpade in den i badrummet och där fick den stå och tina av och vänja sig vid värmen.

 

Att försöka sätta fast julgransfoten och få granen att stå rakt samtidigt som man skruvar fast den är minsann inte lätt och det tog ganska lång tid innan jag var nöjd med det. Barr hade jag innanför tröjan och på golvet och överallt.


Så är det det där med belysningen. Jag har två stycken för jag vill att det ska lysa och glimma men att få dit den och ut den ur förpackningen är ju också ett stök.


Sedan fram med alla andra grejor och jag har mycket grejor för jag brukar ha en mycket större gran. Alla gamla saker får inte plats men jag vill helst ha gamla grejor i granen, samma som jag hade när jag var liten.


Efter några timmar så är den klar och står där och doftar och lyser och jag känner mig rätt nöjd men visst hade det varit kul att ha sällskap när jag gör den klar.

 


Nu får den stå där och jag ska se till att den har vatten och planen är att den ska vara kvar till påsk. Få se hur det går. Man kan alltid ha planer.


Det blev inte mycket mer igår. Jag torkade lite älgkött och såg på Mandelmans jul på tv och pratade lite i telefon men mer blev det inte.


Nu ska jag åka till Hammarstrand när bilen blivit varm. Det är tyvärr 17 grader kallt och bilen är isig och jag hoppas att den frostar av sig så jag kan få upp dörrarna.

 

Tomtelyktan lyser och ute är det mörkt. Julen närmar sig nu och snart ska jag göra mat och mera mat. 

 

Lite snö är det och jag vill inte ha mer. Alldeles lagom tycker jag.


Dagens ord:

 
 
ANNONS
 
Emma

Emma

18 december 2019 11:03

Å vilken julstämning du har hemma! Va mysigt! Ja, det är inte lätt att få granen rak. Haha, min gran fick stå lutad mot hörnet nästan en vecka innan jag orkade ta tag i att byta julgransfot och då hade toppen hunnit bli böjd, så när vi klädde den kunde vi inte sätta på stjärnan för den trillade nästan av.. Nu är då granen klädd och klar i af.. Tack för dina fina ord! Ja, om tvålen blir bra så hör jag av mej om du vill ha.. men den måste mogna minst en månad..

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

18 december 2019 14:48

Vilket slit med granen, men det blev ju ett fint resultat med högsta julstämningspoäng :D Jag har för mig att din förra gran var fin väldigt länge så du ska nog lyckas ha kvar den här länge också.
Jag kan också vara nöjd med den här snömängden. Huvudsaken är att det är vitt och fint. Det behöver inte bli så mycket att det ställer till problem.
Jag gillar verkligen slutordet :D

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

19 december 2019 15:27

Så fin granen blev till slut, men jag förstår att det var ett sjå.
Det låter som om det är ruskigt kallt hos er. Här har det varit riktigt behagligt i dag med 4-5 plusgrader och nästan ingen blåst.
Tack så mycket för julkortet!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 21 jan 09:29

Har ni tänkt på att det finns små bagateller som retar gallfeber på en men att man bara finner sig och inte ser någon ändring. Man bara fortsätter att reta sig och svära.   Ni vet den gröna sladden som man har till motorvärmaren på bilen. Den s...

Av Anita - Lördag 18 jan 15:10

  Så tokigt det blev. Tror aldrig att jag kastat ut julen så tidigt men barrade som sjutton gjorde den så det var inte mycket att göra än att hä ut den. Vilket stök det blir innan alla barr är borta.   Igår for jag som vanligt är till Hammarst...

Av Anita - Torsdag 16 jan 13:28

  Jag ska inte ens klaga på gårdagen fast det kom lite snö. Det var början på vattengympaonsdagarna (vilket ord förresten). Efter juluppehållet träffades vi badare, nästan 20 stycken i alla åldrar, från ca 65 till den äldsta som är nästan 90. Så...

Av Anita - Tisdag 14 jan 11:46

Utanför är det massor med domherrar, snöfåglarna och visst. Det dinglar och far snöflingor överallt. Dagen började med ett pling i telefonen. Jag låg kvar i sängen och läste bokcirkelboken.   Handlade om laholmsbuken och Mellbystrand och de fina...

Av Anita - Lördag 11 jan 16:22

  Det ligger en stjärna på trasmattan i hallen och jag undrar vad den kommer ifrån. Det lyser en måne i natten och jag vaknar då och då och ser månskenet kasta skuggor i mitt sovrum. Så här jag en snöskoter som kör på sjön och jag går upp och se...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se