Direktlänk till inlägg 18 december 2019

EN JULGRANS VANDRING

Av Anita - 18 december 2019 07:35

Så är det dags att hämta julgranen. i år får jag göra det alldeles ensam och det är jag inte van. Alltid brukar det finnas någon som kan hjälpa till.


Nåja det har varit några dagar nu då jag haft annat för mig men jag hämtade den härom dagen. Sågade ner den och fraktade hem den på kärran. Så har den stått nere i uthuset tills härom dagen då jag släpade in den i badrummet och där fick den stå och tina av och vänja sig vid värmen.

 

Att försöka sätta fast julgransfoten och få granen att stå rakt samtidigt som man skruvar fast den är minsann inte lätt och det tog ganska lång tid innan jag var nöjd med det. Barr hade jag innanför tröjan och på golvet och överallt.


Så är det det där med belysningen. Jag har två stycken för jag vill att det ska lysa och glimma men att få dit den och ut den ur förpackningen är ju också ett stök.


Sedan fram med alla andra grejor och jag har mycket grejor för jag brukar ha en mycket större gran. Alla gamla saker får inte plats men jag vill helst ha gamla grejor i granen, samma som jag hade när jag var liten.


Efter några timmar så är den klar och står där och doftar och lyser och jag känner mig rätt nöjd men visst hade det varit kul att ha sällskap när jag gör den klar.

 


Nu får den stå där och jag ska se till att den har vatten och planen är att den ska vara kvar till påsk. Få se hur det går. Man kan alltid ha planer.


Det blev inte mycket mer igår. Jag torkade lite älgkött och såg på Mandelmans jul på tv och pratade lite i telefon men mer blev det inte.


Nu ska jag åka till Hammarstrand när bilen blivit varm. Det är tyvärr 17 grader kallt och bilen är isig och jag hoppas att den frostar av sig så jag kan få upp dörrarna.

 

Tomtelyktan lyser och ute är det mörkt. Julen närmar sig nu och snart ska jag göra mat och mera mat. 

 

Lite snö är det och jag vill inte ha mer. Alldeles lagom tycker jag.


Dagens ord:

 




 
 
Emma

Emma

18 december 2019 11:03

Å vilken julstämning du har hemma! Va mysigt! Ja, det är inte lätt att få granen rak. Haha, min gran fick stå lutad mot hörnet nästan en vecka innan jag orkade ta tag i att byta julgransfot och då hade toppen hunnit bli böjd, så när vi klädde den kunde vi inte sätta på stjärnan för den trillade nästan av.. Nu är då granen klädd och klar i af.. Tack för dina fina ord! Ja, om tvålen blir bra så hör jag av mej om du vill ha.. men den måste mogna minst en månad..

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

18 december 2019 14:48

Vilket slit med granen, men det blev ju ett fint resultat med högsta julstämningspoäng :D Jag har för mig att din förra gran var fin väldigt länge så du ska nog lyckas ha kvar den här länge också.
Jag kan också vara nöjd med den här snömängden. Huvudsaken är att det är vitt och fint. Det behöver inte bli så mycket att det ställer till problem.
Jag gillar verkligen slutordet :D

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

19 december 2019 15:27

Så fin granen blev till slut, men jag förstår att det var ett sjå.
Det låter som om det är ruskigt kallt hos er. Här har det varit riktigt behagligt i dag med 4-5 plusgrader och nästan ingen blåst.
Tack så mycket för julkortet!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards