Direktlänk till inlägg 22 december 2019

INTE MYCKET PÅ LISTAN

Av Anita - 22 december 2019 09:52

 

Jag vet att många har jobbigt idag. Allt som ska göras i sista minuten och bilresor på hala vägar. Här i Fisksjön har jag och katten det rätt så lugnt.

 

Igår kväll kom Broder B med fru tillbaka från Skåne och nu är dom bosatta här på riktigt. Skönt att dom inte är ute på vägen med all trafik och all halka.

jag gjorde inte så mycket igår. Jo jag rökte lax.

 

Otroligt bra det kan bli i en vanlig abu-rök. 

 

Den blev saftig god med lagom sälta och lagom röksmak. Jag är nöjd. Sållan att jag blir nöjd.


Jag skottade lite snö.

Gick en promenad "väst i gålan" Där var det inte en enda människa.

Så kom PappersBeda med Sambon en sväng. Dom hade med en blomgrupp till mig och jag blev jätteglad för den. Jag älskar ju blommor men har inte haft råd att köpa någon till jul iår. Jag lever ju efter att det jag kan klara mig utan ska jag klara mig utan. 


 

Tittar ut och ser en ekorre i fågelbordet för första gången iår. Ser de jättestora snöflingorna som vräker ner.

Dagens lista är kort 

Bara göra lite pressgurka och steka revbenspjäll. Resten får vara tills imorgon.

Jo det är klart att jag ska göra middag till Broder B och frun och mig men det blir något enkelt. Ikväll ska Broder B:s fru och jag åka på konsert i kyrkan. Nu blir det några dagars uppehåll i skrivandet så jag önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År


Dagens ord: Nu går det åt rätt håll. Vi har kämpat oss igenom två vintermånader.

 
ANNONS
 
Karin

Karin

22 december 2019 10:11

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!
Njut av god mat och trevligt sällskap!
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Åke

Åke

22 december 2019 10:21

Här öser regnet ned, flertalet plusgrader, gården är som en skridskobana som spolas hela tiden. ABU rök har jag varit emot ända tills jag var på västkusten och blev ombedd att packa upp en och tända på för ca 5 år sedan. Vi hade diskat makrill och gissa på en skala hur gott det var :) Här är det lugnt, Lill Plutten kommer vid 16 tiden, jag hade trott det skulle gå att åka skridskor på en tjärn ovanför... men inte i ösregnet. Det är bara snabeldraken jag skall dra ett varv... Fin bild på ekorren.

http://www.nacka144.se

 
Ingrid

Ingrid

22 december 2019 11:58

Vilka härliga bilder och speciellt den där med ekorren. Sötar djur kan man nästan inte tänka sig.
Jag önskar dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
tant Hannele på Hisingen

tant Hannele på Hisingen

22 december 2019 12:32

vi är kattvakter åt sonen, mysigt

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Ingen bild

Barbro

22 december 2019 19:45

Det är samma som här, man har inte mycket att stå i. Jag kan inte fatta att det var så jobbigt med julen förr. Men då jobbade man förstås och det var så mycket runt omkring med avslutningar och julfester och gud vet allt. Nu sitter man lugnt ...

 
Emma

Emma

22 december 2019 23:22

Du kan röka lax du! Vilken lyx! Jag kan så lite om rökning, är det varm eller kallrök? Jag fullkomligt älskar varmrökt lax! Alla rökta fiskar är ju goda. Nu har jag jagat runt och hittat varmrökt lax att köpa för jag ska göra en röra på julafton då vi blir många personer.. Ja, för även om jag som du, är en sån som helst konsumerar/ köper så lite som möjligt, så vill man ju bjuda till lite på julen. Och då blir det fort mycket att göra när man har många man vill bjussa på mat eller julklappar (barnen) eller omtanke.. Jag får njuta av att vara med mina barn innan de drar iväg o blir vuxna och du får njuta av lugnet :) var tid har sin rikedom, även vintern hihi..

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

Anita

23 december 2019 09:10

Så enkelt så i en vanlig aburök salta över natten Torka av salt och ha på citronpeppar och dill Lägg i alspån och lite enris Tänd med rödsprit i eldningsdelen längst ner Lägg laxen på gallret och lägg på locket Ha en liten glipa När rödspriten brunnit upp är det klart Lycka till Obs skinnet ska vara neråt

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

25 december 2019 11:27

Jag har alltid varit förtjust i ekorrar och har haft det på tomten dagligen vid två av våra gamla boställen. Mysigt att se dina vinterfoton. Jag skulle vilja uppleva orörd vintersnö vid något tillfälle denna säsong. Visst är det läbbigt att veta att människor man bryr sig om är ute och kör långt på vägarna. Hoppas du var nöjd med konserten. Tre av oss fyra var på julotta i morse. Det är mysigt bara man orkar ta sig upp från den varma sängen.
Kloka ord på slutet. Nu har det vänt och ljuset har börjat att ta tillbaka makten. Gissa vad vi ska ha till lunch snart? Lax är svaret.
Önskar dig en trevlig avslutning på året.

http://gotlanduppochner.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

26 december 2019 17:27

Jag har inte följt med i bloggvärlden på några dagar men jag önskar dig en trevlig avslutning på julhelgen :D

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se