Direktlänk till inlägg 25 december 2019

JUL-LORV OCH ÄNGLAHÅR

Av Anita - 25 december 2019 13:31

 

Lagom till julafton började det snöa och det var dimmigt och fuktigt och när det snöar så fastnar det på träden och hela världen blir vit. Det var det min pappa kallade för jul-lorv. Fint är det och jag ska inte gnälla på snön


Broder B med Frun skulle åka till Östersund för att hämta min Son men det blev bara tjafs av alltsammans. Flyget kunde inte hämta Sonen i Ängelholm och han fick åka till Bromma och vänta två timmar och sedan flyga till Sundsvall.

När dom fick reda på det var dom redan i Östersund så dom kom tillbaka och Broder B fick åka 24 mil till för att hämta min Son. Det är så det är när man bor dit det är långt till allting.


Nåja nu är han här i alla fall och kastade sig på julaftonsmorgonen över både plog och snöslunga för att göra fint till julafton.

 

Vi blev bara TuppOla, Sonen och jag men det gjorde ingenting men naturligtvis blev det för mycket mat för jag gjorde ju lika mycket som jag brukar och ibland har vi varit mer än 15 personer.

 

Naturligtvis så kom TuppOla med sin goda älgkalvsylta  och hemägg från sina höns. Ingen kalvsylta är så god som den han gör.

 

Toppluva och lysande tröja hade han förstås på sig.

 

Sonen hade köpt mig en jättefin jultröja som jag fick ta på mig lite i förväg.

 

Oj så fin den var.

 

Så åt vi alldeles för mycket mat.

 

Helt utmattade blev vi och sjönk ihop i fotöljer och soffor.

 

Sonen gick upp och lade sig och TuppOla somnade i fotöljen.

 

Vi gick ut en sväng ner till sjön för att få lite luft och elda upp lite papper från julklapparna.


Idag har vi tagit det lungt och bara gått ut en sväng. TuppOla och hans hund åkte hem och jag gick "väst i gålen" Sonen tog fyrhjuligen och skottade Broder B:s gård.


Så gick vi en sväng ner till sjön. Fint var det.

 

Hade lite tankar på att bada bestu men vet inte om jag ids.

 

Det är alldeles lagom med snö och faktiskt riktigt fint och bara några grader kallt. Det är bara en sak. Jag vet inte var tomtarna tagit vägen. Det känns liksom inte som om dom är i närheten fast det är så jullikt.


Nåja, det finns ingen anledning att klaga. Massor med god mat och det går fint att gå ut utan att frysa näsan av sig. Ingen vind som stör och Sonen han bär ved, eldar och skottar snö så jag har rena semestern.

 

Jag brukar inte ta kort på mig själv men tycker fatiskt att jag ser om inte vacker så åtminstone belåten ut på det här fotot och vad mer kan man begära av en gammal kärring.


Jag åkte ner till vår lilla kyrka på midnattsmässa. Det är en tradition som jag inte vill missa. Det var fin musik och härlig avkopplande stämning och en prast som pratade medryckande och fint. En fin avslutning på julkvällen.


Dagens ord: Lagom kallt, lagom mycket mat och lagom trevligt sällskap. Vad mer kan man begära.


 
 
Anki

Anki

26 december 2019 06:28

En riktigt trivsam julafton men massor med mat! Bra att sonen jobbar med snön och veden och att du får ta det lite lugnt!
Dagens ord är alldeles sanna!
Önskar dig en bra Annandag!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
kvinnan på taket

kvinnan på taket

26 december 2019 12:48

Det är så mysigt att gå in och läsa hos dej. Ditt liv är precis som det ska vara nu med god mat och massor av trevligt sällskap. God fortsättning Kram

http://www.kvinnanpataket.se

 
Åke

Åke

26 december 2019 12:49

Jul-Lorv Vilket roligt namn :) Ja se där är inte fin glasen framme till helgens högtid också :) TuppOla o jag har förmodligen mönstrat av samma båt också. Vilken fin tröja du fått av Sonen :) Julfriden har besökt Fisksjöns marker och befolkningen stigit med flera 100 %. Fina vinterbilder från paradiset.

http://www.nacka144.se

 
Göran

Göran

26 december 2019 13:56

Ni var lika många som här hos mig då. Här var det jag och sönerna. Vi käkade redan vid 13-tiden och satt sedan och smälte maten till Kalle Anka. För att vara en som inte gillar vinter och snö tar du fantastiska bilder av vintern. Gör den ännu vackrare faktiskt. Som vanligt - härliga bilder. Såg också att OP Andersson prydde sin plats även på ert julbord!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

26 december 2019 15:06

Ha, ha! Jag trodde att du skrivit fel och att det rörde sig om jul-korv, men det var ju något helt annat än korv det rörde sig om.
Vilken härlig jul du verkar ha haft och även om inte huset var fullt av folk så hade du ju sällskap i alla fall.
Ha en god fortsättning på helgerna!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Soldansare

Soldansare

26 december 2019 16:55

Vad mysigt ni verkar ha haft det ändå. Och visst är du fin i din jultröja! Jag har haft en ganska dåligt jul av olika skäl. Men jag kommer väl igen till nyår, som jag brukar. Tänk att du också är vänsterhänt, som du skrev på min blogg, precis som jag. Vi har ganska mycket gemensamt känns det som, även om jag är lite dubbelhänt och faktiskt kan sticka :).
Lika envisa är vi med bloggandet i alla fall, så vi ses nog nästa år också. Önskar dig ett gott nytt år!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

26 december 2019 18:36

Vilken perfekt jul och ännu mer perfekt är det att du får hjälp med snö och ved. Nu kanske du kan gilla vintern lite mer när du slipper slita med den :D Visst är det vackert nu. Det är som att bo mitt i en saga. Du ser både fin och nöjd ut på sista bilden så det är klart att den ska vara med :D

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards