Direktlänk till inlägg 27 december 2019

ATT TOMGÅ FÖR SKOJ SKULL

Av Anita - 27 december 2019 09:44

 

Nu när Sonen är hemma och bär ved och skottar snö då kan jag gå ut och gå för skoj skull. Egentligen gillar jag inte att gå på vägen men nu när snön kommit kan man inte gå i skogen.


Jag har inte hörlurar med musik för jag vill höra knastret under fötterna, fåglarna och ev tramp av djur i skogen.

Jag går inte för att få motion.

Jag går för att upptäcka allt runt omkring mig.

Spåren av djur tex men det var dåligt med det där jag gick. Bara ekorrar och någon liten älg.


 

Vad kan man upptäcka i en liten pytteby mitt i skogen tror du?


En bil stannar och det är DataFias äldste son som visar sin nya hund. Något stövarliknande men vit.


Så tittar jag in hos Broder B och dom håller på att förbereda maten dom ska bjuda på till middag.


Vandrar vidare. Det är tyst, inte ens en skogsmaskin hörs. Verkar vara tomt i nästan alla hus. Så kommer Rosenknoppen farande i sin bil som vanligt. Älgtittare, rådjurtittare, hartittare och fågeltittare som han är.


När jag ändå är ute kan ni få bekanta er med byn. Börjar längst bort.

 

Där i snön står Mustachens hus. Där var jag mycket när jag var liten för hans farmor bodde där, en härlig glad och mysig tant som jag bara minns gott av. Nu står det insnöat över vintern.

 

Så kommer vi till "Väst i Gålan" Fisksjöns vackraste gård. Där är bara folk under sommaren och jul och ingen fast boende men när dom är här är dom väldigt många för ner mot sjön finns det massor av små sportstugor där hela släkten bor.


Så då Broder Björns hus som jag inte fick på bild och mitt emot bor en ung kille som kör skogsmaskin och han är fast boende.

 

I det gulliga huset bodde en gång min barndomskamrat som jag har hittat igen nu på gammeldagarna.

 

Så StockholmsAnders och StockholmsKarins hus som bara är bebott på sommaren.

 

Gulliga huset som bytt ägare flera gånger och bara är bebott sommartid. Där går vägen ner till sjön men är oplogat så jag kan inte visa det men där är det flera fina små hus och längst ner har Kinabror sin sommarstuga.

 

Så är det ungefär en km innan jag når hem. Bredvid mig bor AMV och Gubben och dom kan inte heller vara där på vintern för då fryser dom nog ändan av sig.

 

Hemma på gården är det ett väldigt liv med fåglar av alla slag, till och med en korp och en hackspett väsnas för fullt . Jag har ju alla byns fåglar hos mig och det går åt väldigt mycket frö.


Tar en vända bortom ladugården och där skymtar Sundsvallsbornas sommarstugor.

 

Det var väl allt jag har att visa. Vi är nu 5 fast boende i byn men massor av sportstugor. Det har i alla fall vänt. Det var inte så länge sedan som jag var helt ensam i hela byn så det går åt rätt håll.

 

Sonen kör fyrhjuling och frampå kvällen bjöd Broder B och Frun på julmiddag. TuppOla med Sambo kom också så vi blev mätta och trötta där vi satt och pratade.

 

Så blev det natt och vi gick hem i mörkret och det var bara någon grad kallt och riktigt behagligt väder utan blåst och kyla och snö. 


Inatt har det tom varit riktigt ljust och på andra sidan sjön syntes ljusen från "Mitt ljus i mörkrets" lanternor och ett nytt ljus som visade sig vara från en ny bastu och ett hus där en klasskamrat till Sonen bor. Så två ljus i mörkret fanns det.


Dagens ord: Det går åt rätt håll minsann.


 
 
Ingrid

Ingrid

27 december 2019 12:46

Så enormt vackra bilder från din del av det här avlånga landet.
Jag har inte heller hörlurar när jag är ute och går, för jag vill höra alla ljud från naturen, precis som du säger.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Soldansare

Soldansare

27 december 2019 16:16

Vad roligt att få en rundtur i byn. Och att det fyller på med folk det är nog inte så vanligt. Jag har lurar när jag går till jobbet men jag går ju i stan och på morgnarna vill jag stänga ute det mesta. När man ser dina bilder är det nästan så man hör hur tyst det är att gå genom snön. Eller i alla fall bara är naturljud... och dem kan jag väl stå ut med.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

27 december 2019 21:31

Tack för en trevlig rundtur. En del känner jag igen men jag minns inte riktigt alla hus. Jag kanske inte såg alla heller och då är det inte konstigt om jag har glömt dem ;) Men vad vacker det är och jag är så glad för att du kan uppskatta snön och inte bara känna att det blir mycket jobb. Härligt att det går framåt både med invånarantal och längden på dagarna :D

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

28 december 2019 06:30

Tack för den trevliga promenaden i din hemtrakt ... så kul att få se hur det ser ut runt dig. Härliga bilder! Så bra att invånarantalet i byn är på uppåtgående - skönt för dig att inte vara helt ensam om vintrarna!
Jag vill också höra naturens ljud och inte musik när jag är ute och går ...
Ha det gott Anita!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

30 december 2019 12:20

Tusen tack för en fin vandring i din lilla by, så vackert och intressant.
Mycket uppskattat av mig som kommer från södra Sverige, så annorlunda.
Tråkigt med avfolkningen, men det verkar gå åt rätt håll nu.
Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

2 januari 2020 13:29

Så vackert, men så mycket snö. Fina hus i härlig omgivning. Tycker det är fantastiskt att det flyttar in folk, överallt annars avfolkas landsbygden

http://www.kvinnanpataket.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards