Direktlänk till inlägg 27 december 2019

ATT TOMGÅ FÖR SKOJ SKULL

Av Anita - 27 december 2019 09:44

 

Nu när Sonen är hemma och bär ved och skottar snö då kan jag gå ut och gå för skoj skull. Egentligen gillar jag inte att gå på vägen men nu när snön kommit kan man inte gå i skogen.


Jag har inte hörlurar med musik för jag vill höra knastret under fötterna, fåglarna och ev tramp av djur i skogen.

Jag går inte för att få motion.

Jag går för att upptäcka allt runt omkring mig.

Spåren av djur tex men det var dåligt med det där jag gick. Bara ekorrar och någon liten älg.


 

Vad kan man upptäcka i en liten pytteby mitt i skogen tror du?


En bil stannar och det är DataFias äldste son som visar sin nya hund. Något stövarliknande men vit.


Så tittar jag in hos Broder B och dom håller på att förbereda maten dom ska bjuda på till middag.


Vandrar vidare. Det är tyst, inte ens en skogsmaskin hörs. Verkar vara tomt i nästan alla hus. Så kommer Rosenknoppen farande i sin bil som vanligt. Älgtittare, rådjurtittare, hartittare och fågeltittare som han är.


När jag ändå är ute kan ni få bekanta er med byn. Börjar längst bort.

 

Där i snön står Mustachens hus. Där var jag mycket när jag var liten för hans farmor bodde där, en härlig glad och mysig tant som jag bara minns gott av. Nu står det insnöat över vintern.

 

Så kommer vi till "Väst i Gålan" Fisksjöns vackraste gård. Där är bara folk under sommaren och jul och ingen fast boende men när dom är här är dom väldigt många för ner mot sjön finns det massor av små sportstugor där hela släkten bor.


Så då Broder Björns hus som jag inte fick på bild och mitt emot bor en ung kille som kör skogsmaskin och han är fast boende.

 

I det gulliga huset bodde en gång min barndomskamrat som jag har hittat igen nu på gammeldagarna.

 

Så StockholmsAnders och StockholmsKarins hus som bara är bebott på sommaren.

 

Gulliga huset som bytt ägare flera gånger och bara är bebott sommartid. Där går vägen ner till sjön men är oplogat så jag kan inte visa det men där är det flera fina små hus och längst ner har Kinabror sin sommarstuga.

 

Så är det ungefär en km innan jag når hem. Bredvid mig bor AMV och Gubben och dom kan inte heller vara där på vintern för då fryser dom nog ändan av sig.

 

Hemma på gården är det ett väldigt liv med fåglar av alla slag, till och med en korp och en hackspett väsnas för fullt . Jag har ju alla byns fåglar hos mig och det går åt väldigt mycket frö.


Tar en vända bortom ladugården och där skymtar Sundsvallsbornas sommarstugor.

 

Det var väl allt jag har att visa. Vi är nu 5 fast boende i byn men massor av sportstugor. Det har i alla fall vänt. Det var inte så länge sedan som jag var helt ensam i hela byn så det går åt rätt håll.

 

Sonen kör fyrhjuling och frampå kvällen bjöd Broder B och Frun på julmiddag. TuppOla med Sambo kom också så vi blev mätta och trötta där vi satt och pratade.

 

Så blev det natt och vi gick hem i mörkret och det var bara någon grad kallt och riktigt behagligt väder utan blåst och kyla och snö. 


Inatt har det tom varit riktigt ljust och på andra sidan sjön syntes ljusen från "Mitt ljus i mörkrets" lanternor och ett nytt ljus som visade sig vara från en ny bastu och ett hus där en klasskamrat till Sonen bor. Så två ljus i mörkret fanns det.


Dagens ord: Det går åt rätt håll minsann.


 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

27 december 2019 12:46

Så enormt vackra bilder från din del av det här avlånga landet.
Jag har inte heller hörlurar när jag är ute och går, för jag vill höra alla ljud från naturen, precis som du säger.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Soldansare

Soldansare

27 december 2019 16:16

Vad roligt att få en rundtur i byn. Och att det fyller på med folk det är nog inte så vanligt. Jag har lurar när jag går till jobbet men jag går ju i stan och på morgnarna vill jag stänga ute det mesta. När man ser dina bilder är det nästan så man hör hur tyst det är att gå genom snön. Eller i alla fall bara är naturljud... och dem kan jag väl stå ut med.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

27 december 2019 21:31

Tack för en trevlig rundtur. En del känner jag igen men jag minns inte riktigt alla hus. Jag kanske inte såg alla heller och då är det inte konstigt om jag har glömt dem ;) Men vad vacker det är och jag är så glad för att du kan uppskatta snön och inte bara känna att det blir mycket jobb. Härligt att det går framåt både med invånarantal och längden på dagarna :D

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

28 december 2019 06:30

Tack för den trevliga promenaden i din hemtrakt ... så kul att få se hur det ser ut runt dig. Härliga bilder! Så bra att invånarantalet i byn är på uppåtgående - skönt för dig att inte vara helt ensam om vintrarna!
Jag vill också höra naturens ljud och inte musik när jag är ute och går ...
Ha det gott Anita!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

30 december 2019 12:20

Tusen tack för en fin vandring i din lilla by, så vackert och intressant.
Mycket uppskattat av mig som kommer från södra Sverige, så annorlunda.
Tråkigt med avfolkningen, men det verkar gå åt rätt håll nu.
Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

Torsdag 2 jan 13:29

Så vackert, men så mycket snö. Fina hus i härlig omgivning. Tycker det är fantastiskt att det flyttar in folk, överallt annars avfolkas landsbygden

http://www.kvinnanpataket.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 21 jan 09:29

Har ni tänkt på att det finns små bagateller som retar gallfeber på en men att man bara finner sig och inte ser någon ändring. Man bara fortsätter att reta sig och svära.   Ni vet den gröna sladden som man har till motorvärmaren på bilen. Den s...

Av Anita - Lördag 18 jan 15:10

  Så tokigt det blev. Tror aldrig att jag kastat ut julen så tidigt men barrade som sjutton gjorde den så det var inte mycket att göra än att hä ut den. Vilket stök det blir innan alla barr är borta.   Igår for jag som vanligt är till Hammarst...

Av Anita - Torsdag 16 jan 13:28

  Jag ska inte ens klaga på gårdagen fast det kom lite snö. Det var början på vattengympaonsdagarna (vilket ord förresten). Efter juluppehållet träffades vi badare, nästan 20 stycken i alla åldrar, från ca 65 till den äldsta som är nästan 90. Så...

Av Anita - Tisdag 14 jan 11:46

Utanför är det massor med domherrar, snöfåglarna och visst. Det dinglar och far snöflingor överallt. Dagen började med ett pling i telefonen. Jag låg kvar i sängen och läste bokcirkelboken.   Handlade om laholmsbuken och Mellbystrand och de fina...

Av Anita - Lördag 11 jan 16:22

  Det ligger en stjärna på trasmattan i hallen och jag undrar vad den kommer ifrån. Det lyser en måne i natten och jag vaknar då och då och ser månskenet kasta skuggor i mitt sovrum. Så här jag en snöskoter som kör på sjön och jag går upp och se...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se