Direktlänk till inlägg 30 december 2019

SÅ HAR DET GÅTT ETT ÅR IGEN

Av Anita - 30 december 2019 18:28

Ett år på både gott och ont. Sitter här och tänker och försöker minnas.

Av det jag önskat blev det inte så mycket av.


Jag brukar lära mig något nytt men det har jag inte gjort det här året. 

Inte har jag rest någonstans utanför länet.

Inte kom jag upp på det "Gäckande Berget.

Inte har jag dansat mer än tre gånger.

 

Visst stack DansBritt och jag iväg en gång och visst dansade jag på "Kul i Backen men det blev för lite dansat och får få kavaljerer som jagade efter en. Kan det bero på åldern tro? Gamla kärringar som jag är kanske inte så gängs längre även om man inte dansar sämre än förr.


Visst har det varit ljusglimtar. Marknader, auktioner, loppisar och så en trevlig klassfest.

 

En dag med födelsedagsfirande då vi åkte och gick ner i en grotta i Hoverberg.

 

Sedan en tur på baksidan av Storsjön och det var en jättefin dag.

 

Visst har det rätt så varmt och skönt i sommar och jag badade rätt mycket. Men jag blev biten av vattenloppor och broms så jag så för hemsk ut om benen.

 


Det var kräftskiva hos Kinabror.

 

Bärplockning förstås.

 

Klart att Sonen med fjälla var här.

 

Surströmming på PRO och julbord nere på Håsjögården.

Ingen förkylning och ingen värk. Känner mig rätt bra i kroppen men insidan är desto sämre. Diabetes 2 högt blodtryck och början till tandlossning och gamla plomber som ramlar ut. Dyra tandläkarkostnaer och meiciner.

Pengar som bara försvinner och det blir sämre och sämre på den fronten.


Om jag tänker efter så är det en del saker som blivit bättre. Sedan Kinabror flyttade hem så fixar han med ved så det finns torr fin ved att elda med. Jag har min värmepump som gör golven varma och min gamla bil har blivit utbytt till en 10 år nyare.

 

Snöslunga har jag som visserligen varit trasig men nu går den så jag hoppas att jag klarar av snön på ett enklare sätt än förut. Sonen är här nu och både skottar och bär ved så jag har nästan semester.


Ja vad mer ska man säga. Nu är det tokhalka och regn utanför och SofePropp och jag var på bio igår kväll "Frost två" och det var en jättehärlig film.

En av de roligaste som hänt är att Broder B med fru flyttat hit så byn har ökat minsann istället för tvärt om.


I morgon ska jag i alla fall ha nyårsfest och det vanliga gänget på så där 10 personer kommer och det ska bli kul.


Dagens ord är väl givet: GOTT NYTT ÅR på er alla.

 
ANNONS
 
Ingen bild

mimio

30 december 2019 19:32

Gott Nytt År Anita!
Fin bil du har och tänk att ni fått fler invånare i Fisksjön! Härligt.
Du å Dansbritt ser ju sååå fina ut!
Stor kram från mig o Chrille
Hälsa till dem vi känner imorgon.

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

30 december 2019 21:28

Ett händelserikt år trots att du inte har gjort allt du skulle vilja göra. Du har mycket roligt att tänka tillbaka på och nästa år blir förhoppningsvis minst lika bra. En del mindre roligt finns det förstås alltid också men jag tror att glädjeämnena överväger :D
Gott Nytt År!

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

30 december 2019 22:11

Så fina bilder från ditt 2019!
Jag önskar dig ett gott slut och Gott Nytt År!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Soldansare

Soldansare

31 december 2019 19:54

Det jag har lärt mig i år är att vara tacksam för allt jag får gjort och inte gräma mig över det jag inte fått gjort. Det är jag annars ganska bra på. En klasskamrat som jag gick hela grundskolan tillsammams med har nyligen dött bara 44 år gammal och det gav mig en rejäl tankeställare. Han kan inte göra någonting alls mera medan jag får göra en massa saker. Jag hoppas att jag kommer ihåg att vara lika tacksam för det hela 2020. Hur som helst är jag tacksam över att du är min fina bloggvän. Ett gott nytt år till dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

Lördag 4 jan 07:45

Gott Nytt År du finaste Skogsnuvan!
Vilket händelserikt år du ändå haft trots ”tandlossningen”
2019 var för mig ett riktigt skitår som jag inte vill titta tillbaka på men ser i stället framåt och hoppas 2020 ska bli mycket bättre.
Snart har i alla fall ljuset komma tillbaka och dagarna blir längre. Och det betyder mycket för humör och ork.
God fortsättning ❣️

http://https:/skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se