Direktlänk till inlägg 6 januari 2020

SLUT PÅ JULHELGEN

Av Anita - 6 januari 2020 14:35

 

Så var det slut på helgerna och Sonen har åkt tillbaka till Skåne.

Nu får jag bära ved och elda själv och skotta om det nu blir snö.

Det har varit ren semester för mig då jag fått ägna mig åt att bara göra roliga saker som att laga mat och planera inför små fester.


Nu sitter jag här och hacka upp päron och annat och gör marmelad, gör soppa av köttfärssås och fryser in lite bröd. Hackar skinkan som är kvar för att ge till fåglarna och till räven. Skönt att inget får förfaras Nu ska jag leva på rester länge länge.


Lördagen blev köket fullt och jag hade önskat mig mer plats.

 

Först kom AMV och Gubben och så Broder B och Frun och Gullige Liam. Så kom Liams pappa och hans nya fjälla och vi blev fullt vid kaffebordet.

 

Ja nu glömde jag. Krumeluren var förstås också med.


Jag hade bjudit PappersBeda och hennes Sambo på middag kl 5. Jag stökade med förrätt och rostas med vinsås och grönsaker. 

 

Dukade i köket och maten blev lyckad och vi hade trevligt. Hela dagen var det folk och som ni vet är det det bästa jag vet. Det ska vara fullt med liv, då trivs jag som bäst-


Vädret var så där. Blankis på gården och på sjön. Söndagen hade blåsten upphört.

Sonen och jag bestämde oss för att utnyttja det. Gjorde oss en termos med kaffe och åkte iväg väst i sjön.

 

Det var väldigt blankt och lite grått väder men blåsten hade upphört och då blir det skönt att vara ute även om solen inte skiner. Bara några grader kallt så där 8 grader.

 

Man får utnyttja de dagar man kan vara ute på sjön för det ska inte vara för mycket snö och inte blåsa och en sådan dag var det igår.

 

För första gången kan man sitta nere vid strandstugan och dricka kaffe. Jag hoppas att det inte blir mer snö för nu kan man i alla fall vara nere vid sjön. Hoppas kan man ju alltid.

 

Idag gick jag bort till Broder B:s Fru och drack kaffe och Lille Gullige Liam var kvar hos henne. Broder B skjutsade Min Son till flyget.

Storfiskarn kom och hälsade på och sedan gick jag hem och tro det eller ej. När jag gick på skoterspåret hem över kom solen upp en liten liten stund och lyste upp delar av marken. 


Skönt med en solglimt även om den bara visade sig i 10 minuter.


Dagens ord: även den minsta solglimt gläder hjärtat.



 
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

6 januari 2020 18:37

Jag kan tänka mig att du har njutit av att slippa allt slit med ved och snö och bara haft kul tillsammans med ett helt gäng trevliga personer :D Isen på Fisksjön är säkert rejält tjock nu men här tycker jag att det ser lite vanskligt ut med alla som åker skridskor nedanför mig. Jag väntar tills jag ser att det börjar fara skotrar på sjön innan jag vågar mig ut :D Skönt att ni kan ta er ut med sparkarna och ha det skönt.

http://ibod11.com

 
Soldansaren

Soldansaren

6 januari 2020 20:03

Så här års är man tacksam för allt ljus man kan få. Än har jag inte märkt av att det vänt men det kommer väl. Spark har jag inte åkt sen jag var barn tyvärr men då åkte jag mycket. Vi satte tåg med flera sparkar och for iväg utför backarna.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

6 januari 2020 21:55

Du verkar ha haft en jättefin helg och det är dig väl unt. Hoppas nu att det inte blir för mycket snö. Här har vi inte fått någonting ännu utan gräsmattorna lyser gröna.
Ha en god fortsättning på det nya året!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Anki

Anki

7 januari 2020 09:03

Härliga tider med mycket folk och rörelse - är glad att du fick så bra helger! Själv är jag mer ensamvarg och tycker mest det är jobbigt med stora kalas ...
Ha det gott Anita!
Kram

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingen bild

Helen

7 januari 2020 21:18

Hej på dej , god fortsättning . Du har en bra blogg och tar så fina bilder.Ja spark tyckte jag var kul , men nu har vi inte så mycket snö här nere i Blekinge så det var längesedan man kunde sparka. Ha det så bra .Helen

 
Åke

Åke

8 januari 2020 03:50

Ja solen är en viktig kugge i våra liv 👍

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards