Direktlänk till inlägg 6 januari 2020

SLUT PÅ JULHELGEN

Av Anita - Måndag 6 jan 14:35

 

Så var det slut på helgerna och Sonen har åkt tillbaka till Skåne.

Nu får jag bära ved och elda själv och skotta om det nu blir snö.

Det har varit ren semester för mig då jag fått ägna mig åt att bara göra roliga saker som att laga mat och planera inför små fester.


Nu sitter jag här och hacka upp päron och annat och gör marmelad, gör soppa av köttfärssås och fryser in lite bröd. Hackar skinkan som är kvar för att ge till fåglarna och till räven. Skönt att inget får förfaras Nu ska jag leva på rester länge länge.


Lördagen blev köket fullt och jag hade önskat mig mer plats.

 

Först kom AMV och Gubben och så Broder B och Frun och Gullige Liam. Så kom Liams pappa och hans nya fjälla och vi blev fullt vid kaffebordet.

 

Ja nu glömde jag. Krumeluren var förstås också med.


Jag hade bjudit PappersBeda och hennes Sambo på middag kl 5. Jag stökade med förrätt och rostas med vinsås och grönsaker. 

 

Dukade i köket och maten blev lyckad och vi hade trevligt. Hela dagen var det folk och som ni vet är det det bästa jag vet. Det ska vara fullt med liv, då trivs jag som bäst-


Vädret var så där. Blankis på gården och på sjön. Söndagen hade blåsten upphört.

Sonen och jag bestämde oss för att utnyttja det. Gjorde oss en termos med kaffe och åkte iväg väst i sjön.

 

Det var väldigt blankt och lite grått väder men blåsten hade upphört och då blir det skönt att vara ute även om solen inte skiner. Bara några grader kallt så där 8 grader.

 

Man får utnyttja de dagar man kan vara ute på sjön för det ska inte vara för mycket snö och inte blåsa och en sådan dag var det igår.

 

För första gången kan man sitta nere vid strandstugan och dricka kaffe. Jag hoppas att det inte blir mer snö för nu kan man i alla fall vara nere vid sjön. Hoppas kan man ju alltid.

 

Idag gick jag bort till Broder B:s Fru och drack kaffe och Lille Gullige Liam var kvar hos henne. Broder B skjutsade Min Son till flyget.

Storfiskarn kom och hälsade på och sedan gick jag hem och tro det eller ej. När jag gick på skoterspåret hem över kom solen upp en liten liten stund och lyste upp delar av marken. 


Skönt med en solglimt även om den bara visade sig i 10 minuter.


Dagens ord: även den minsta solglimt gläder hjärtat. 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Måndag 6 jan 18:37

Jag kan tänka mig att du har njutit av att slippa allt slit med ved och snö och bara haft kul tillsammans med ett helt gäng trevliga personer :D Isen på Fisksjön är säkert rejält tjock nu men här tycker jag att det ser lite vanskligt ut med alla som åker skridskor nedanför mig. Jag väntar tills jag ser att det börjar fara skotrar på sjön innan jag vågar mig ut :D Skönt att ni kan ta er ut med sparkarna och ha det skönt.

http://ibod11.com

 
Soldansaren

Soldansaren

Måndag 6 jan 20:03

Så här års är man tacksam för allt ljus man kan få. Än har jag inte märkt av att det vänt men det kommer väl. Spark har jag inte åkt sen jag var barn tyvärr men då åkte jag mycket. Vi satte tåg med flera sparkar och for iväg utför backarna.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

Måndag 6 jan 21:55

Du verkar ha haft en jättefin helg och det är dig väl unt. Hoppas nu att det inte blir för mycket snö. Här har vi inte fått någonting ännu utan gräsmattorna lyser gröna.
Ha en god fortsättning på det nya året!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Anki

Anki

Tisdag 7 jan 09:03

Härliga tider med mycket folk och rörelse - är glad att du fick så bra helger! Själv är jag mer ensamvarg och tycker mest det är jobbigt med stora kalas ...
Ha det gott Anita!
Kram

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingen bild

Helen

Tisdag 7 jan 21:18

Hej på dej , god fortsättning . Du har en bra blogg och tar så fina bilder.Ja spark tyckte jag var kul , men nu har vi inte så mycket snö här nere i Blekinge så det var längesedan man kunde sparka. Ha det så bra .Helen

 
Åke

Åke

Onsdag 8 jan 03:50

Ja solen är en viktig kugge i våra liv 👍

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se