Direktlänk till inlägg 8 januari 2020

SOLEN TITTAR FRAM

Av Anita - Onsdag 8 jan 09:41

 

Så är det bara jag och katten men ute börjar solen titta fram. Jag tar en promenad. Dubbskorna är på förstås för det är halt som attan och bara någon grad kallt. Tittar in hos Broder B en stund och träffar Mustachen på vägen och pratar en stund.


Så plingade min telefon och det var AMV som skickat ett foto sedan i somras. Jag tittade först och kom inte på vad det var men så blixtrade det till i minnet.

 

På sommarens varmaste dag besökte vi den lilla byn By som är AMV:s barndomshem.

Tänk att återigen gå på den gamla grusvägen.

Tänk att varje plats har sin särskilda doft.

Det doftar blommor och det murrar humlor och det var här vi hade våra undomsdagar.

Det var här dansbanan stod

. Det var här vi solade på klippan och hade transistorradion med och vi lyssnade på "Sommar, sommar" och Svensktoppen och väntade på att de fina killarna från semesterhemmet skulle komma.

Tänk så många minnen som kan poppa upp och tänk så jag längtar till sommaren.

Ser också till min glädje att jag ser rätt fin ut bakifrån. man får minsann vara glad för det lilla när man är en gammal sliten kärring.


Jo. vi blev varma och svettiga. Vi hälsade på en av AMV:s  granne som nu är väldigt gammal.

Bilen var varm som en bastu men jag tror mig minnas att vi kastade oss i sjön när vi kom hem.

 

Klart att vi gjorde det. 

Sommarens varmaste dag. Det var en del fina dagar i somras och det var en bra sommar på många vis.


Nåja jag går här på vägen och tänker på hur många minnen som poppar upp av en sommar och somrar för länge sedan. Jag är ju en sommarmänniska. Det är då allt händer.


Ok, jag ska inte klaga. Det är inte kallt ute och när jag gick hem gick solen ner över sjön.

 

Senare på kvällen tog jag på pannlampan och reflexmössan för jag blev bjuden till Broder B på pizza. Så på vägen hem hade det börjat blåsa och det blåste hemskt inatt men nu verkar det ha gett sig. En promenad till blev det.


Eldat i spisen och plockat med det som plockats ska.

Kokat kaffe och släppt ut katten. Dagen går vidare en dag i januari men jag är glad att det inte är kallt men solen är borta idag.

Tror att någon dyker upp idag och hälsar på. Hoppas det i alla fall. Nu har jag ju vant mig vid att ha folk och liv runt omkring mig.

Bilden av en promenad på en varm grusväg finns i mitt minne. Tänk att ett foto kan få en att minnas så mycket.


 

Dagens ord: Man får vara glad att man åtminstone ser skaplig ut bakifrån.

 
ANNONS
 
Lena i Wales

Lena i Wales

Onsdag 8 jan 12:03

Härliga bilder både av nutid och i somras.
Så vackra färger med vintersolen.
Fina sommarminnen och en ny sommar kommer!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Amisa

Amisa

Onsdag 8 jan 12:23

Man längtar ännu mer till sommaren när man ser dina fina bilder!

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

Onsdag 8 jan 14:44

Åh vilka ljuvliga fina bilder. Längtar så till sommaren när jag ser dina bilder. Idag är det åtta plus här och hopp om en vår kanske om inte alltför länge.

http://www.kvinnanpataket.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Onsdag 8 jan 19:22

Härliga minnen och tänk att utan höst och vinter skulle du inte kunna längta efter vår och sommar. Minnena skulle inte väcka lika starka känslor eftersom det skulle vara likadant hela tiden. Jag tycker också att det låter underbart att kunna gå tunt klädd på en grusväg en sommardag och känna dofter och höra fåglar. Men just nu önskar jag bara att vintern ska bli som den borde vara och inte detta istäcke överallt.

http://ibod11.com

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

Torsdag 9 jan 17:31

Hokus pokus så försvann allt jag skrivit.
Därför en kort sammanfattning.
Kul när det plingar till i telefonen ibland. Fina foton. Jag är också ett sommarbarn trots att jag fyller år på vintern.

http://gotlanduppochner.com

 
Anneli

Anneli

Fredag 10 jan 16:50

Vilka underbara bilder.. Jag längtar så till våren o sommaren. Vi har inget annat än regn o blåst här. Har knappt sett vare sig solen eller nån snö..
Hoppas att du har haft en bra jul o nyår. Önskar en god fortsättning Kram ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

Lördag 11 jan 11:38

Vilka kontraster i dina bilder. Du lär val ha en 10-12 grader minus minst... Jag vill ha riktig vinter... men den ser ju ut att utebli. Den här isiga vintern är jag rätt less på. Tror jag kan åka skridskor på säkert halva gården.

http://www.nacka144.se

 
Kvinder

Kvinder

Måndag 13 jan 15:14

Wow! Virkelig flotte billeder. Ville ønske, at Danmark var lige så smuk!

http://https://forkvinder.dk

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se