Direktlänk till inlägg 11 januari 2020

LATA DAGAR

Av Anita - Lördag 11 jan 16:22

 

Det ligger en stjärna på trasmattan i hallen och jag undrar vad den kommer ifrån.

Det lyser en måne i natten och jag vaknar då och då och ser månskenet kasta skuggor i mitt sovrum. Så här jag en snöskoter som kör på sjön och jag går upp och ser ljuset. Att köra i mörker på sjön med den här dåliga isen känns som ganska dumt.


Lördag morgon och jag ligger länge och lyssnar på radion och drar mig och latar mig. Katten Morris gör mig gärna sällskap.


Ska jag vara ärlig så har jag haft några latar dagar en här veckan.

Dagar med kurande i soffan tittande på Åsanisse på tv.

Fika men Gamle A och tittande på Åsanisse och pratande om hur det var när vi var unga och det hässjades hö och allt fanns att köpa i affären på byn.


Ute blåst och blankis. Ingen mening med att gå ut.Ser "Anna på Grönkulla" på tv och eldar i kaminen. och äter blodapelsin.


Skriver handlarnota till fredagens inhandlarrunda. Vet att jag får årets dyraste elräkning, besiktning av bilen och tandläkarbesök så det gäller att spara.

Jag har gjort det förut så jag kan tricken. Stryka det på notan som jag kan leva utan. Visst smör är onödigt och pålägg också. Mjlök behöver jag inte heller. 


Det har varit en bra vecka med något besök varje dag och det är inte vanligt i januari. Jag har varit till Broder B:s fru idag. Ett av barnbarnen är här.

När jag gick hem började det snöa stora lebbiga snöflingor och blåsa dessutom.

 

Annars ska jag inte klaga på vintern. Inte så kallt och inte så mycket snö eller blåst. Visserligen väldigt halt men man får ha dubbar och hoppas på det bästa.

Tre månader till och man kan börja vänta på våren.

 

Tills dess får man drömma om blommor och sommar och härliga bad i sjön. 

 

Drömma om danser och sommarfjärilar och allt vad som hör till och smultron på strå.


Dagens ord: Vissa dagar finns bara till för att man ska lata sig. 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Lördag 11 jan 21:44

Det är ju skönt att du slipper röja snö men den här isen kunde vi gärna få slippa. Här är det åtminstone grusat på många gångvägar men ute hos dig kan jag tänka mig att det är svårt att gå säkert någonstans. Broddar är bra men på riktigt hård is hjälper de inte.
Trist att behöva spara och avstå från vissa saker när de större utgifterna äter upp nästan alla inkomster.
Bra att du i alla fall inte känner dig ensam utan träffar folk varje dag :)

http://ibod11.com

 
Göran

Göran

Lördag 11 jan 21:50

Fint att du plockar fram sommarbilder i vintermörkret! Det tror jag att vi behöver lite till mans/kvinns. Själv börjar jag fundera om det inte snart börjar bli läge att lägga ut det jag brukar när vintern är som mörkast. Östen Warnerbrings "Snart blir det sommar igen"
Kom ihåg att det "bara" är drygt fem månader till midsommar! Håll ut!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
tant Hannele på Hisingen

tant Hannele på Hisingen

Söndag 12 jan 00:25

dumt om isen är dålig

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Anki

Anki

Söndag 12 jan 10:00

Skönt med lata dagar ibland ... och vissa månader är jobbigare än andra med att få pengarna att räcka - januari är en sån månad här också.
Härligt att kunna njuta av lite blombilder så här mitt i vintern!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

Söndag 12 jan 16:03

Jag har också tittat på Anne på Grönkulla. Älskar den serien. Särskilt när hon får sin puffärmsklänning. :) Jag tycker att det har varit riktigt kallt i helgen men du skulle nog bara hånskratta åt mig. När vi åkte mellan Linköping och Örebro idag lyste det grönt över gärdena som om det vore april. Vet inte riktigt om man ska vara glad eller ledsen över det...

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

Onsdag 15 jan 20:38

Det där med handla snålt och spara, jodå det vet jag allt om. Tur man har fina vänner som skjuter till lite ibland så även jag kan få guldkant på tillvaron emellanåt.

http://www.kvinnanpataket.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Av Anita - Söndag 22 mars 08:56

Jag har blivit en riktigt frusenlort på gammeldagarna. Broder B och Frun A kommer nästan varje dag förbi och säger att det är härligt väder och så går jag ut och tycker att det blåser jävligt kallt. Jag blir nerfrusen och det tar timmar att tina...

Av Anita - Torsdag 19 mars 08:26

Det pratas hela tiden om pesten så jag ska inte prata ett dugg om det, eller åtminstone väldigt lite. Inget av det vi tänkte roa oss med i veckan blev av för allt är inställt. För oss i Fisksjön finns det att göra i alla fall.     Vi kan ju va...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se