Direktlänk till inlägg 14 januari 2020

MASSOR MED DOMHERRAR

Av Anita - Tisdag 14 jan 11:46

Utanför är det massor med domherrar, snöfåglarna och visst. Det dinglar och far snöflingor överallt. Dagen började med ett pling i telefonen. Jag låg kvar i sängen och läste bokcirkelboken.

 

Handlade om laholmsbuken och Mellbystrand och de fina kusterna där omkring och om sommar och bad och kvinnor som hade olika liv. Både rolig och härlig bok som är lättläst och för mig som varit där nere så väckte det fina sommarminnen som kändes fint när jag såg vintern utanför.


Då ringde min klasskompis och pratade en stund och när jag masat mig ur sängen ringde Moster och berättade att hon

låg på lasarettet för att hon ramlat inomhus på ICA och skadat ryggen. Ja allt kan hända en tisdagsmorgon. 


När kaffet kokat så dök Gamle A upp. Han hade varit till tandläkaren.

'Ja så var de första timmarna en vinterdag i januari. 


Igår var en rätt fin dag. Snön på marken hade frusit fast. På skoterspåren gick det att gå och fläckvis var det faktiskt bart i skogen. Jag njöt av promenaden.

 

Visst ligger lite snö kvar ner mot sjön men det gick att gå på strandstigen.

 

Upp mot gamla kolmilan var det alldeles bart. Härligt härligt för en vinterhatare att få sätta fötterna på mossa och lingonris.


Hittade en rostbiff som var stekt och klar i frysen och bjöd hem Broder B med Fru på middag. De sista maten ska ätas upp ur frysen nu. Nu finns det bara soppor kvar och en korvsnurt  men skit samma.


Sitter här och tänker på att det var tre år sedan min sista sambo flyttade. Den sista och den kortaste sambon. Det blev bara någon månad och nu ska jag då aldrig flytta ihop med någon ingen. Det är nog inte meningen att jag ska leva med någon. Tror att jag har för mycket frihetsbehov, är för tjurig och vill göra för mycket som jag vill. Det är bra som det är för som tur är så har jag många vänner.

 

Slutar väl dagen med en ros. Minns ni hur rosorna doftade? Minns ni hur fåglarna sjöng? Det var ett tag sedan men snart om någon månad så finns det där om vi får leva och ha hälsan.


Dagens ord: När domherrarna kommer så kommer snön också.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Tisdag 14 jan 14:17

Men tänk att ni har så lite snö!! Det är väl ändå rätt ovanligt. Vi har ju gröna vintrar ibland så här är det inte så märkligt.
Ha det gott!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Tisdag 14 jan 20:54

Jag har faktiskt tänkt att den här vintern passar nog dig ganska bra. Men jag vill ha tillbaka det vackra vinterlandskap som var efter jul och då det gnistrade i alla träd av vackra frost- och snökristaller. Jag hoppas att ditt slutord stämmer :D

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

Onsdag 15 jan 13:04

I motsats till Ingrid på Frösön så hoppas jag ordspråket om domherrarna slår fel! Här ser vi sällan domherrar på vintern, men när våren kommer då brukar de komma hit och äta vid fågelbordet :)
Tänk att det redan har gått tre år sen du blev själv igen! Tiden går verkligen fort!
Ha det gott Anita!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

Onsdag 15 jan 20:36

Ingen snö här i sikte. Nio plusgrader underbart. Ja det där med samboliv.. Kan tänka mig vara särbo med någon framöver kanske, men sambo, känner mig tveksam. Mellbystrand är fint. Har du läst böckerna om Saltön? De tyckte jag mycket om.

http://www.kvinnanpataket.se

 
Ingen bild

Susanne

Onsdag 15 jan 21:16

Det e väldigt skönt att bo enbo och göra precis som man vill när man vill utan gnäll 😉! Vi ses nåt snart Anita! Utan man funkar livet men utan vänner inget liv!

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

Torsdag 16 jan 09:30

Så lite snö uppe hos dig, underlig vinter i Sverige i år.
Jag har varit en hel del i Mellbystrand när jag var i 20 och 30 årsåldern. Fina minnen. Verkar vara en intressant bok.
Ha det bra!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Ingen bild

margareta.lundgren48@hotmail.com

Söndag 19 jan 10:20

Hej! Jag brukar läsa din blogg men sällan komentera. Vi är lika gamla Du o jag. Jag gillar dina bok tips. Hoppas att du kan rekommendera fler böcker./ Margareta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Av Anita - Söndag 22 mars 08:56

Jag har blivit en riktigt frusenlort på gammeldagarna. Broder B och Frun A kommer nästan varje dag förbi och säger att det är härligt väder och så går jag ut och tycker att det blåser jävligt kallt. Jag blir nerfrusen och det tar timmar att tina...

Av Anita - Torsdag 19 mars 08:26

Det pratas hela tiden om pesten så jag ska inte prata ett dugg om det, eller åtminstone väldigt lite. Inget av det vi tänkte roa oss med i veckan blev av för allt är inställt. För oss i Fisksjön finns det att göra i alla fall.     Vi kan ju va...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se