Direktlänk till inlägg 16 januari 2020

IDAG SKA JAG INTE KLAGA ETT ENDASTE DUGG

Av Anita - Torsdag 16 jan 13:28

 

Jag ska inte ens klaga på gårdagen fast det kom lite snö.

Det var början på vattengympaonsdagarna (vilket ord förresten). Efter juluppehållet träffades vi badare, nästan 20 stycken i alla åldrar, från ca 65 till den äldsta som är nästan 90. Så skönt att börja mjuka upp sin kropp och träna sin balans. Nyfixat duschrum och bastun fungerade och där sitter i i lugn och ro och småpratar och njuter av värmen. Så fint att det finns och så roligt att träffas igen.


Så ny dag och vilken dag. Jag tycker synd om er alla som jobbar och måste sitta inomhus. Sol på himlen(den lilla stund som den syns över skogskanten.)

8 grader kallt och blå himmel och inte en vindpust. Att andas den friska luften och känna solen i ansiktet är en ren njutning. Ni ska inte tro att jag bara hatar vintern.

 

Jag går bort till Broder B och dricker förmiddagskaffe sedan tar vi en promenad på sjön. Idag är han dagpappa till TuppOlas hund Waimo. Solen värmer faktiskt lite grann.

 

Det är lagom mycket snö på sjön och lätt att gå. Vi går ner vid Kinabrors stuga och bort mot mig och sedan bort till badstranden.

 

och solen den skiner och hunden den leker. Annars är det så tyst, så tyst.

 

Broder B skickar meddelande till sina jobbarkompisar och jag kan förstå att dom är lite avundsjuka.

 

Borta vid ån är det fortfarande öppet ganska långt ut.

 

Broder B står och vinglar på iskanten och rätt vad det är trampar han igenom. Tur att det är så grunt så han bara blev blöt om skog och sockar. Det är bara att gå hem och byta. Ingen större fara skett.


Jag går hem och kör in en kärra med ved och gör mig en lunchmacka och här sitter jag nu och ser solen sakta försvinna bakom skogskanten.


Hör spisen spraka för jag har ju den torraste finaste björkved man kan tänka sig som både ger mer värme och luktar gott.

Jag kan inte klaga en sådan här dag för då är jag ju inte riktigt klok. Det måste kanske vara roligt att höra att det finns dagar i mitt vinterliv som inte är pest och kolera och idag är en sådan dag. 


 

Sommarspår kallar jag denna rätt som är jordgubbskräm med blåbär hallon och en klick grädde. Fint att sätta i sig en eftermiddag i januari då pengarna är slut men.......snart kommer det pensionspengar och efter vad man hör så ska vi få påök, men fan tror det förrän men får se det. Troligen blir det väl som vanligt. Ifjol blev det 6 kr.


Dagens ord: Frisk luft är i alla fall gratis åtminstone här i skogen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

barbro

Torsdag 16 jan 19:24

Jag blir sjuk av längtan till sjön och solen och våren..

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Torsdag 16 jan 21:11

En härlig dag och många lika härliga foton från din vackra plats på jorden :D Här har det varit lika fint men termometern har visat en plusgrad. Jag träffade grannarna för första gången på länge och det händer oftast bara när det är tillräckligt skönt väder för att sitta ute en stund :D De på bottenplan har ju sina uteplatser där de kan sitta och ha lite koll på läget.

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

Fredag 17 jan 09:29

Såklart kan du inte klaga med en sån härlig dag! Ser härligt ut!
Ha en fin fredag!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

Fredag 17 jan 13:54

Det ser verkligen helt underbart ut, så jag förstår att du inte har så mycket att klaga på i dag. Hoppas att det fortsätter så.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se