Direktlänk till inlägg 18 januari 2020

KASTA UT JULEN

Av Anita - Lördag 18 jan 15:10

 

Så tokigt det blev. Tror aldrig att jag kastat ut julen så tidigt men barrade som sjutton gjorde den så det var inte mycket att göra än att hä ut den. Vilket stök det blir innan alla barr är borta.


Igår for jag som vanligt är till Hammarstrand för att äta med DansBritt på hotellet och handla lite mat.Det var väldigt god mat på hotellet så god att jag tog om och det brukar jag aldrig göra.


I morse när jag gick ut på bron tokregnade det och var en grad varmt. Katten Morris vände i dörren och gick in igen. Det gjorde jag också för resten och bestämde mig fort för att idag ska jag städa undan julen och dammsuga.


Under tiden jag stökar tittade jag lite grann på tvn och fick reda på att just nu i detta läget är jag modern och inne i modet och inredningen. Det ska vara blått iår. Inredning med nyanser av blått. Grått och svart är tydligen ute nu. Man måste ju ändra varje år för då får butikerna sälja nya grejor för det finns ju många som måste hänga med. Jag bryr mig inte ett dugg utan gör precis som jag vill, alltså för det mesta ingenting i fråga om heminredning.

 

Jag har blått i köket jämt men just nu med lite rött också för julen får vara kvar i gardiner och dukar så länge. 

 

Jag har alltid gillat blåvitt och jag har många burkar och sånt som är blåvitt.

 

Allt är urgammalt och har funnits här så länge jag minns. Dom är säkert från farmors tid eller ännu äldre.


Som vanligt när jag städar går det på tok. Påsen i snabeldraken var full och jag hade ingen hemma. Då tog jag eldammsugaren men då var det slut på batteri så jag fick till och ladda. Nåja att sitta framför tvn och dricka lite kaffe är ju inte det sämsta.


Tog på mig och gick ut och plockade lite blåbärsris. Det blir så fint med små gröna blad och rosa klockor. Ni ska få se när det slagit ut.

 

I dag blev det fort mörkt. Dimman ligger över sjön och det är fortfarande plusgrader.


Ska försöka få mig ut i mörkret lite senare och åka spark bort till Broder B. Med den här halkan blir det nog att ta både dubbskor och spark för att inte flyga omkull och så pannlampa förstås.


Dagens ord: Julen varade inte till påska det här året.

 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Lördag 18 jan 17:45

Ja, men då följer jag också med i modet för i mitt vardagsrum är det trendigt blått :D Min nya soffa är blå och gardiner, matta och diverse andra attiraljer går också i den färgen. Men det dröjer nog inte länge innan vi är helt ute igen ;) Och inte tänker jag ändra det jag tycker om bara för att någon bestämmer att det inte är modernt längre.

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

Lördag 18 jan 17:45

Det ser så mysigt ut hos dig, varmt och välkomnande,
Var nu försiktigt när du ger dig ut ikväll så att du inte halkar och gör dig illa. Skulle olyckan vara framme kan det gå kvickt!
Ha en fin kväll hos Broder B
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se