Direktlänk till inlägg 21 januari 2020

SMÅ IRRITERANDE BAGATELLER

Av Anita - Tisdag 21 jan 09:29

Har ni tänkt på att det finns små bagateller som retar gallfeber på en men att man bara finner sig och inte ser någon ändring.

Man bara fortsätter att reta sig och svära.


Ni vet den gröna sladden som man har till motorvärmaren på bilen. Den ska stickas in i bilen och det går aldrig bra. Man vrider och vänder och ligger på marken och fryser om fingrarna och svär. 


Sonen kom in i julhelgen och skulle ha en tuschpenna som var svart. Han gjorde en rand som skulle vara uppåt på grejen man stoppar i bilen och helt plötsligt var det problemet löst. Bara att se till att randen är uppåt och så funkar det hur bra som helst. Varför har jag inte kommit på det förut. Jag nästan skäms.och undrar hur många andra grejor som det troligen finns enkla lösningar på som jag inte kommit på.


Från det ena till det andra

Kallt och varmt om vart annat och blåsigt. Häftiga skymningar.

 

I natt har det blåst så jag har inte kunnat sova. Jag var tvungen att gå ner och ligga i soffan. Det blåser så hemskt på övervåningen. Jag hade en del planer för dagen men det går inte att gå ut. Får väl sätta mig och göra bokslutet för Vägföreningen och det ska ju också göras.


I förrgår kväll när jag skulle lägga mig hittade jag en svart anteckningsbok i en byrålådan. Det var berättelsen jag skrev när AMV och jag var till Cattolica i Italien för första gången. Två tjejer från landet i ett främmande och helt underbart land. Resan var ju omständig med tåg till Skåne och färja över till Köpenhamn och Kastrup innan vi satt oss på flyget. Det var min första flygresa och vi var tonåringar.

Jag kunde inte tro mina ögon. Folket på hotellet sjöng arior i köket. Det doftade av hav och fina blommor. Staden var full av nattklubbar och de italienska pojkarna med sammetsbruna ögon som kallade oss för Bella Bella.

Dans uppe under stjärnorna på berget Gabitche Monte. Den goda maten och eldflugorna i träden.

Den fina musiken som gjorde hjärtat mjukt och varmt. Det var då min kärlek till Italien tändes.

Det var som en saga och så annorlunda mot hemma. Det var gladare och mjukare och vackrare. Glömmer det aldrig och när jag läser i den gamla boken minns jag sådant jag glömt.

 

Jag läste och mindes och log. Tänk minnet av att vara åtråvärd och beundrad. I ungdomen hade man så mycket känslor. 


Nu är man minsann varken beundrad eller en sedd. 

Visst finns det fördelar med att var pensionär, åtminstone en. Det är att slippa jobba men annars är det mest skit men det ska vi inte prata om ens för listan är lång.


Det är bara att trampa på, se på ÅsaNisse Farmen och Mandelmans Gård och ta dagarna som dom kommer, men visst var det härligt att vara ung.


Dagens ord: Det var bättre förr.

 
ANNONS
 
Anki

Anki

Tisdag 21 jan 14:10

Så trevligt minne du hittade! Härliga bilder!
Och så sant ... en del var bättre förr - när man var ung och vacker ... nu är man bara och ...
Hoppas blåsten lugnat ner sig ... här har vi +7 grader och ingen blåst... inte än, men det kanske kommer.
Ha det gott!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Tisdag 21 jan 20:35

Vilken vacker skymningsbild med solnedgångens som speglas i isen. Jag har också undvikt blåsten och hållt mig inne mer än vanligt. Det är sådana dagar man ska passa på att göra det som blivit uppskjutet och det var säkert skönt att du fick bokföringen avklarad.
Riktigt fina bilder på dig i Italien. Jag förstår att du drömmer och längtar tillbaka för det låter som en härlig upplevelse. Som mamma till en tonårsdotter upplevde jag Siciliens pojkar på ett annat sätt. Det var inte bara bella bella utan helt öppet stannade de till med bilar och ropade mer fräcka kommentarer, trots att vi föräldrar var precis bredvid. Min dotter, som var där som utbytesstudent var van och brydde sig inte men jag gillade italien lite mindre just då. Men det har jag nästan glömt nu och jag skulle gärna göra en Italienresa igen.

http://ibod11.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

Onsdag 22 jan 11:07

Det är konstigt att små grejer kan irritera en så, men det har hänt mig mer än en gång.
Vacker vinterbild!
Här i Spanien har det också blåst mycket.
Fin reseberättelse med fina minnen och förstår att du förälskade dig i Italien.
Sköt om dig!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Ingen bild

Monica

Onsdag 22 jan 17:01

1963 gjorde jag och min kompis likadan resa Cattolica.

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

Torsdag 23 jan 10:12

Tänk att foton kan vara vackra på olika sätt. ;)
Det där blåsandet var antagligen meningen för att du skulle hamna i Italien igen. Visst är det både härligt och sorgligt på ett sätt att resa bakåt i tiden.
Känner så väl igen det där med småsaker som retat upp mig som plötsligt kan förvandlas till bagateller.
Tänk om vi fått leva om våra liv. Hade vi lärt oss av misstag och bara gjort nya? ;) Mestadels ser jag charmen i min inre backspegel. Visst skulle det funnits stunder då jag skulle nypt mitt yngre i örat.
Tack för ett intressant inlägg på flera sätt.
Här har det också blåst rejält i flera dagar. Men vi har inget vitt på marken.

http://gotlanduppochner.com

 
Dunsaluns

Dunsaluns

Fredag 24 jan 01:00

Åh, vilka vackra bilder!! Waoh! Både rosenhimlen och det som ser ut som riktiga modereportage.. Också kontrasten med att ligga i snön i kallaste vintern och svära över vem som kom på att alltid sätta eluttaget till motorvärmarna så långt ner!...

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

Lördag 25 jan 10:16

Du har så rätt - Det var bättre förr - Ju förr desto bättre!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

Söndag 26 jan 14:48

Vilka vackra bilder. Och jag älskar också Italien. Underbart land, mat och klimat.

http://kvinnanpataket.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se