Direktlänk till inlägg 27 januari 2020

TVÅ DAGAR AV FEST

Av Anita - Måndag 27 jan 10:20

 

Det är så konstigt. I fredags morse var det ett märkligt rosa ljus redan innan solen gick upp. Snön var nästan borta och jag är ju glad för det.

Äntligen har det slutat blåsa och Broder B och Frun och jag åkte mot Kovlandpå lördagen. Det var dags för en sammanslagen fördelsedagsfest. Det var Broder B som fyllde år på lördagen, Det var Gullige lille Liam som fyllde år på fredagen och så  Brorsdottern J sambo som fyllde i torsdag.

 

Det var kaffefat med allt från småkakor tårta och smörgåstårta. Innan dagen var slut tror jag att vi var runt 14 stycken och två hundar och det var trevligt. Jag tycker om när det är mycket liv omkring.

 

men det slog mig att jag var den äldste i hela gänget. Det är fan i mig inte roligt att vara gamlast av alla. Förr tänkte jag inte på det men nu är det nästan alltid så. Fy fan för att vara gammal. Jag hatar det.


Så igår så var det födelsedagsfest hos Broder B.

 

Där var det god smörgåstårta och hela gänget utom Kinabror var där.

 

Tror minsann att lillebror fyllde 55 år och det kan man inte heller fatta.

 

Jag tar så dåliga bilder så jag skäms men jag kan inte bättre med den här telefonen.


Det har inte blivit så mycket gjort annars men jag ska försöka vara positiv och då kan jag säga att bilen gick igenom besiktningen utan några fle. Då kunde man dra en lättnadens suck för det i alla fall och börja gruva sig för morgondagen när jag ska dra ut en tand eller kanske rent av två. Fasan, fasan. Det är bäst man tuggar på sega grejor idag för sedan kan man väl knappt tugga på någonting. 


Annars har jag ägnat fritiden åt att titta på "hem till byn". Alla avsnitt har jag plöjt igenom och levt mig med de vanliga människor som bodde i byn. Så likadant på många sätt som det är här. Man kan känna igen sig.


Nu har det snöat igen och är vitt igen.


Såg att jag fått ett meddelande från Carlavagnen (radioprogrammet alltså) Dom ville ringa och fråga om bredband. Jag har ju inte så mycket att säga om det. Vi har ju väntat i två år på det och det har varit en massa trubbel men nu finns det här och det fungerar jättebra. Att man sitter här i skogen och har både fungerande mobiltelefon och bredband det är ju nästan ett under i alla fall.


Dagens ord: Att vara gammal är en pest men alterntivet är att vara död och det är ju inte så kul heller.


 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Måndag 27 jan 11:26

Så härliga dagar du har haft med födelsedagsfirande och så skönt att ni har sluppit en massa snö. Hoppas att det inte bli så mycket av den varan nu heller.
Ja inte är det roligt att bli gammal, men samtidigt får man väl vara glad för att man fått vara med så länge och om kroppen och knoppen hänger med någorlunda spelar åren ingen större roll.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Måndag 27 jan 17:50

Oj, vad mycket kul du har haft och massor av gott har du ätit. Den här vintern måste väl vara ganska bra ur ditt perspektiv. Nästan ingen snö alls. Men lite vitt lyser upp så några cm kan det gärna få komma.

http://ibod11.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

Onsdag 29 jan 11:40

Fin rosa bild!
Vilket härligt födelsedagsfirande!
Den smörgåstårtan ville jag ha! Oj, vad sugen jag blev.
Hem till byn minns jag väl. Den var inspelad ca 1 mil från där jag bodde i Sverige och skådespelarna var samma genom åren, fantastiskt. De flesta kom från Stadsteatern eller Folkteatern i Göteborg och var därför för mig kända ansikten och några bodde inte långt från mig.
Ha det bra!

http://http;//leaniwales.wordpress.com

Anita

Onsdag 29 jan 11:41

Var var det? Småland?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se