Alla inlägg under januari 2020

Av Anita - 6 januari 2020 14:35

 

Så var det slut på helgerna och Sonen har åkt tillbaka till Skåne.

Nu får jag bära ved och elda själv och skotta om det nu blir snö.

Det har varit ren semester för mig då jag fått ägna mig åt att bara göra roliga saker som att laga mat och planera inför små fester.


Nu sitter jag här och hacka upp päron och annat och gör marmelad, gör soppa av köttfärssås och fryser in lite bröd. Hackar skinkan som är kvar för att ge till fåglarna och till räven. Skönt att inget får förfaras Nu ska jag leva på rester länge länge.


Lördagen blev köket fullt och jag hade önskat mig mer plats.

 

Först kom AMV och Gubben och så Broder B och Frun och Gullige Liam. Så kom Liams pappa och hans nya fjälla och vi blev fullt vid kaffebordet.

 

Ja nu glömde jag. Krumeluren var förstås också med.


Jag hade bjudit PappersBeda och hennes Sambo på middag kl 5. Jag stökade med förrätt och rostas med vinsås och grönsaker. 

 

Dukade i köket och maten blev lyckad och vi hade trevligt. Hela dagen var det folk och som ni vet är det det bästa jag vet. Det ska vara fullt med liv, då trivs jag som bäst-


Vädret var så där. Blankis på gården och på sjön. Söndagen hade blåsten upphört.

Sonen och jag bestämde oss för att utnyttja det. Gjorde oss en termos med kaffe och åkte iväg väst i sjön.

 

Det var väldigt blankt och lite grått väder men blåsten hade upphört och då blir det skönt att vara ute även om solen inte skiner. Bara några grader kallt så där 8 grader.

 

Man får utnyttja de dagar man kan vara ute på sjön för det ska inte vara för mycket snö och inte blåsa och en sådan dag var det igår.

 

För första gången kan man sitta nere vid strandstugan och dricka kaffe. Jag hoppas att det inte blir mer snö för nu kan man i alla fall vara nere vid sjön. Hoppas kan man ju alltid.

 

Idag gick jag bort till Broder B:s Fru och drack kaffe och Lille Gullige Liam var kvar hos henne. Broder B skjutsade Min Son till flyget.

Storfiskarn kom och hälsade på och sedan gick jag hem och tro det eller ej. När jag gick på skoterspåret hem över kom solen upp en liten liten stund och lyste upp delar av marken. 


Skönt med en solglimt även om den bara visade sig i 10 minuter.


Dagens ord: även den minsta solglimt gläder hjärtat.



Av Anita - 4 januari 2020 09:31

Inatt har jag sovit oroligt för det har blåst så huset har skakat och skramlat. Vaknade rätt tidigt vid en mystiskt ljud nerifrån köket eller hallen. Tänkte att ytterdörren blåst upp eller att katten rivit ner blomkrukor Eller möjligen rivit ner julgranen.

 

Det visade sig att det var Sonen som vaknat och börjat fundera på om blåsten skulle ställa till strömavbrott. Han fyllde hinkar med vatten och tände i spisen och kokade kaffe. Så kunde jag andas ut men än vet vi inte om träd blåst ner. Vi får väl se när det ljusnar.

 

Det har varit tö i flera dagar nu. Sjön har fullt med vatten uppe på isen och alla tankar på att vara ute och grilla korv har man fått släppa. Ärligt talat har jag knappt varit ut på flera dagar. Jag hatar blåst och halka.


I förrgår åt vi paltbröd och fläsk annars har vi mest ätit rester efter nyårsfesten. Vi har haft besök alla dagar av Broder B och Frun och så var Gamle A hit en sväng.


idag ska PappersBeda och Sambon komma och så kommer en kompis till Sonen och hans tjej och hälsar på.

Lille Gullige Liam är hos Broder B och då får jag träffa honom också.

Det sånt man får njuta av när man inte kan njuta av vädret. För mig som bor här är det så roligt när det kommer folk så man kan sällskapa lite grann.

 

Inte nog med att det varit pärlemormoln, det har varit märkliga röda och gula solnedgångar  den här tiden.


Annars har det inte hänt så mycket så jag har väldigt lite att berätta om. Om det inte händer något så har det väl i alla fall inte hänt något skit så då får man väl vara glad för det.


Blommorna i fönstren ser för jävliga ut. Inte alla som klarar vintern och mörkret. Jag noppar döda blad varje dag och varje dag kommer det nya. 


Julgranen är fortfarande fin och tappar i alla fall inga barr. Få se om jag kan ha den kvar till påsk. Ifjol tvärdog den i slutet av februari. Man vet aldrig.

 

Slutar dagens lite tråkiga blogg med en bild på Jack sedan i somras. Jag saknar honom verkligen och hoppas att både han och Kinabror kommer hem snart.


Dagens ord: Bättre att det inte händer just någonting än att det händer en massa skit.

Av Anita - 1 januari 2020 14:25

 

Jo visst kan man det, önska sig alltså. Sitter här och funderar och tittar på förra årens bloggar och mycket av vad jag  önskar mig blev inte uppfyllda som vanligt. Skam den som ger sig så jag får väl försöka igen.


Först önskar jag mig fälsa. Hoppas att det blir bättre än ifjol.

Önskar också att jag får lära mig något nytt och trevligt, gå på någon kurs eller så. Det blev inte av ifjol.

Önskar att jag hade råd att resa någonstans utanför länet och se något nytt som jag kunde bli inspirerad av.

Önskar att jag får dansa jättemycket.

Att min nära får ha det bra och vara friska och så till sist.

Att jag ska vinna pengar så jag slapp vända på vartenda öre.


Nåja inte började året så där väldigt bra eller kanske man ska säga att förra året inte slutade helt perfekt.

 

Maten blev lyckad i alla fall. Först räkcoctail och sedan helstekt fläskytterfile med vinsås och grönsaker och kaffe och kaka.  

Nog åt vi oss mätta.

 

Så försökte gubbarna tända papperslyktorna som skulle segla mot skyn men dom blåste ut och lyfte inte. Marcallerna gick inte att tända. Dom blåste bara ut.


Ett vackert pärlemormoln drog upp i skymningen.

 

Broder B och Frun fick stopp i avloppet och kom lite senare.

AMV blev förkyld så hon och Gubben kom inte.

Sonen fick ett mandelflarn i halsen och höll inte på att få upp det. Usch så rädd jag blev.


Ja slutet och början var väl inte perfekt.


Idag blåser det så man kan inte gå ut. Sonen sover. Katten sover i gungstolen. TuppOla kom och hämtade SofiePropp och eftermiddagen kommer att gå i lugnets tecken. Broder B med Frun kommer en stund och Sonen vaknar.

På tv är det Ivanho som vanligt är denna dag.

 

Jag önskar er alla ett bra år och att all oro och våldsamheter i världen ska minska.


Dagens ord:Hoppet är det sista som dör.




Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards