Direktlänk till inlägg 11 februari 2020

HELT UTAN ORK OCH ENERGI

Av Anita - Tisdag 11 feb 10:24

Tandvärken och den unkna smaken i munnen efter tandutdragningen har tagit all kraft och energi från mig och jag har ingen ork för någonting. Frusen, trött och eländig har jag varit länge nu.


Om jag inte haft så mycket grejor i spiselhörnan skulle jag suttit där och lästa hela tiden. Inte ens en oläst bok har jag.

 

När jag var liten satt jag alltid i spiselhörnan där det var varmt och skönt. Jag har alltid gillat värme.


Annars har inte mycket hänt. Det har regnat och blåst lite så det är glashalt på gården. 

Jag har sagt upp dagstidningen. Det känns konstigt att inte ha någon dagstidning längre men det är för dyrt för mig och halva tidningen är bara sport så jag får väl vänja mig vid det som med allt annat som en fattigpensionär får vänja sig vid. 


I dag är det fint väder och jag känner att jag måste gå ut även om det ilar i tänderna .

Kinabror är borta vid sin sommarstuga och lagar en toalett. Hans son med familj kommer till helgen och det ska bli roligt med lite livat. Snö är det ju ännu så det är väl roligt för skåningar. 


 

Nåja, två bra saker har hänt i alla fall. Vaknade härom morgonen vid en fantastisk doft när jag kom ner i köket. Det var kaktusen som slagit ut med tre stora vaniljdoftande blommor. Tyvärr blommar den bara en eller två dagar och vissnar lika snabbt. Hos den blomman kan man verkligen säga som ordspråket. Underbart är kort men trist varar länge för den kaktusen är minsann ingen prydnad när den inte blommar.


En sak till. Jag har oväntat nog fått råd att skaffa glasögon. Jag har länge behövt riktiga läsglasögon men inte haft råd. 

Just nu svänger Broder B och SnickarMagnus in på gården med sina snöskotrar. Dom ska ut och åka i det fina vädret. Det gäller att passa på de dagar det går att vara ute.


 

Slutar väl med en bild av förgätmigej och tänker att under snön ligger dom och väntar på att få komma upp men sov på ni små sötingar än är det länge länge tills jorden är varm.


Dagens ord: Underbart är kort men trist varar länge.

 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Tisdag 11 feb 15:19

Du ser ut att trivas där i spiselhörnan och det måste vara en perfekt plats om man är frusen. Stackare som har så ont. Men vilka ljuvliga blommor du kom ner till. Det ser nästan onaturligt ut att en kaktus får så fina blommor. Skönt att du kan skaffa riktiga glasögon. Det gör stor skillnad för trötta ögon.

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

Tisdag 11 feb 22:19

Jag minns en gång för länge sedan när du skrev om de där spiselhörnan och jag läste det för Åke. Du hade ett sånt där riktigt ilsket inlägg och han skrattade gott.
Din kaktus är ju helt otroligt fin!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Anki

Anki

Onsdag 12 feb 06:00

Ser ut som en fin plats där i spiselhörnan ...
Tråkigt att du fortfarande mår så dåligt p.g.a tanden! Kanske behöver du en antibiotikakur ...
Vilken fantastisk kaktus du har! Såå vackra blommor!
Så bra att du har råd att skaffa läsglasögon - härligt!
Vi har också sagt upp dagstidningen ... av samma skäl som du ...

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

Onsdag 12 feb 11:03

Vad tråkigt att du inte blivit av med värken i samband med tanden och att du ska behöva känna dig orkeslös.
Däremot ser det härligt ut i spiselhörnan.
Skönt att det blir nya glasögon.
Sköt om dig!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Åke

Åke

Fredag 14 feb 20:53

Jag sänder tillbaks en varm kram på alla hjärtansdagen med god läkning ❤️

http://www.nacka144.se

 
Dunsaluns

Dunsaluns

Onsdag 19 feb 22:48

Va mysigt i spishörnet, och vilka blommor på kaktusen! Jag har nästan aldrig sett en kaktus blomma. Alla dina fina bilder från sommaren känns nästan overkliga nu när det är vinter. Jag undrar hur sommaren blir. Hoppas på blommor och fågelkvitter.. oj vad jobbigt med tandvärk. Jag har också nåt lurt med mina tänder, det har börjat ila i flera på en gång, hela hösten och vintern. Tandläkarn säger att det inte är hål eller nåt, de hittar inget fel.. hoppas det blir bättre färdig nu. Jo, våren kommer snart :)

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se